• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Židovský bůček
Napište svůj komentář k receptu

Židovský bůček

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Židovský bůček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřový bůček 0,75 kg
    • česnek hodně
    • sůl
    • paprika
    • alobal

Postup přípravy receptu

1
Bůček omyjeme, osušíme a zhusta prošpikujeme půlkami nebo čtvrtkami stroužků česneku. Vaříme v páře cca 1 hodinu (ale dá se uvařit i v papiňáku nebo hrnci). Zbylý česnek utřeme se solí a potřeme jím vychladlý bůček, který ještě obalíme v červené paprice. Vystydlý bůček zabalíme do alobalu a necháme v lednici den - dva odležet. Krájíme na tenké plátky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Židovský medovník z domácí pekárny

Židovský medovník z domácí pekárny

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Bůček na zelenině

Bůček na zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Igy | 5. 7. 2013 04:28

    Typický příklad zpraseného receptu. Žídé by samozřejmě veprové nejedli. V receptu je "skoro" správně jenom seznam koření. Originálně se recept jmenuje Gedempte Fleish. Tady je popis původního receptru v angličtině: http://www.teu.co.il/gedempte-fleish/ V anglicky mluvících zemích se tento recept uvádí pod názvem "Jewish brisket". Brisket se někdy překládá jako bůček, ale správne se jedná o hovězí hrudí a všechny recepty také toto maso používají. Receptů existuje spousta modifikací, ale základem je v podstatě toto: česnek, papriku, pepř a sůl smicháme dohromady a ve směsi obalíme maso které zprudka opečeme. Dáme do pekáče přidáme cibuli (dalsí repty kombinují různé druhy zeleniny), podlijeme, zakryjeme víkem nebo alobalem a velmi pomalu při nízké teplotě cca 150°C pečeme 2 a 1/2 hodiny i více podle velikosti masa, až je maso krásně měkké a šťavnaté.

  • silvik T.
    silvik T. | 21. 2. 2013 21:40

    Výborné masíčko.

  • helca | 7. 6. 2007 23:41

    Ale cesnek ano.helca

  • Laso Larsen | 3. 8. 2005 16:33

    Zarazil mě ten název - pokud vím, tak židi vepřové nee.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Česnek Paprika Sůl Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Rychlé perníčky

Rychlé perníčky

Banánové řezy

Banánové řezy

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Pikantní nakládaný hermelín II.

Pikantní nakládaný hermelín II.

Dětské tiramisu

Dětské tiramisu

Boloňské tousty

Boloňské tousty

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

31
Sedlácké kroupy
Sedlácké kroupy
16
"Makové milouše" - bramborové placky s povidly
"Makové milouše" -…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
11
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Ranní show bez hvězdných moderátorů: Leoš zůstal u Patrika v nemocnici

Ranní show bez hvězdných moderátorů: Leoš zůstal u Patrika v nemocnici

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Další doporučené recepty:

Ženevské řezy
Ženevské řezy
Židovská sváteční chala
Židovská sváteční chala
Židovské řízky
Židovské řízky
Židovský medovník z domácí pekárny
Židovský medovník z domácí pekárny
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
Žitné palačinky s tvarohovou náplní
Žitné palačinky s tvarohovou náplní
  • Recepty.cz
  • Židovský bůček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact