• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Židovský bůček
Napište svůj komentář k receptu

Židovský bůček

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Židovský bůček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřový bůček 0,75 kg
    • česnek hodně
    • sůl
    • paprika
    • alobal

Postup přípravy receptu

1
Bůček omyjeme, osušíme a zhusta prošpikujeme půlkami nebo čtvrtkami stroužků česneku. Vaříme v páře cca 1 hodinu (ale dá se uvařit i v papiňáku nebo hrnci). Zbylý česnek utřeme se solí a potřeme jím vychladlý bůček, který ještě obalíme v červené paprice. Vystydlý bůček zabalíme do alobalu a necháme v lednici den - dva odležet. Krájíme na tenké plátky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Židovský medovník z domácí pekárny

Židovský medovník z domácí pekárny

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Bůček na zelenině

Bůček na zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Igy | 5. 7. 2013 04:28

    Typický příklad zpraseného receptu. Žídé by samozřejmě veprové nejedli. V receptu je "skoro" správně jenom seznam koření. Originálně se recept jmenuje Gedempte Fleish. Tady je popis původního receptru v angličtině: http://www.teu.co.il/gedempte-fleish/ V anglicky mluvících zemích se tento recept uvádí pod názvem "Jewish brisket". Brisket se někdy překládá jako bůček, ale správne se jedná o hovězí hrudí a všechny recepty také toto maso používají. Receptů existuje spousta modifikací, ale základem je v podstatě toto: česnek, papriku, pepř a sůl smicháme dohromady a ve směsi obalíme maso které zprudka opečeme. Dáme do pekáče přidáme cibuli (dalsí repty kombinují různé druhy zeleniny), podlijeme, zakryjeme víkem nebo alobalem a velmi pomalu při nízké teplotě cca 150°C pečeme 2 a 1/2 hodiny i více podle velikosti masa, až je maso krásně měkké a šťavnaté.

  • silvik T.
    silvik T. | 21. 2. 2013 21:40

    Výborné masíčko.

  • helca | 7. 6. 2007 23:41

    Ale cesnek ano.helca

  • Laso Larsen | 3. 8. 2005 16:33

    Zarazil mě ten název - pokud vím, tak židi vepřové nee.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Česnek Paprika Sůl Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelníky

Zelníky

Boubínské bramboráčky

Boubínské bramboráčky

Drobenkový tvarohový dort

Drobenkový tvarohový dort

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Kachna na medu

Kachna na medu

Ovocná mísa

Ovocná mísa

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Dušená kari z dýně v mletém mase

Dušená kari z dýně v mletém mase

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

205
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
72
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
66
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
65
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
43
Debrecínská polévka s fazolemi
Debrecínská polévka s…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Ženevské řezy
Ženevské řezy
Židovská sváteční chala
Židovská sváteční chala
Židovské řízky
Židovské řízky
Židovský medovník z domácí pekárny
Židovský medovník z domácí pekárny
Žirafí bábovka
Žirafí bábovka
Žitné palačinky s tvarohovou náplní
Žitné palačinky s tvarohovou náplní
  • Recepty.cz
  • Židovský bůček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact