• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Žemlovka trochu jinak
Napište svůj komentář k receptu

Žemlovka trochu jinak

autor: dl
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žemlovka trochu jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g jablka Kyselých
    • 4
      ks rohlík
    • 50
      g perník Nebo piškoty
    • 120
      g cukr
    • 300
      g zakysaná smetana
    • 100
      ml mléko
    • 4
      lžíce rozinky
    • 2
      lžíce máslo Nebo rostlinného tuku
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce citronová kůra Strouhané
    • 1
      lžíce skořice Mletá

Postup přípravy receptu

1
Rozinky spaříme horkou vodou nebo namočíme do rumu. Jablka oloupeme. Odstraníme jadérka a dužinu nakrájíme na plátky, které ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Rohlíky - mohou být i tvrdší - nakrájíme na kolečka a pokapeme oslazeným mlékem. Perník nebo piškoty nastrouháme nahrubo a promícháme se lžící skořice, cukru a citronovou kůrou.
2
Zapékací misku vytřeme tukem. Dno vyložíme vrstvou rohliků, na ni položíme nahusto jablka. Posypeme rozinkami a perníkem a vše zalejeme rozšlehanou smetanou. Poklademe vločkami tuku a asi 45 minut zapékáme.
3
Teplou žemlovku nakrájíme na porce a před podáváním bohatě posypeme skořicovým cukrem. Je to netradiční žemlovka a velmi chutná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radim Wallny | 9. 11. 2007 09:08

    Ahojky pratele,chtel bych prosi poradit ohledne Zemlovky. Napiste mi presny postup Zemlovky,na email radim.wallny@t-email.cz

  • danka lehocka | 25. 9. 2006 19:39

    samozrejme že sa dá prekladať,ja dávam aj dve vrstvy.tým sa nič nepokazí.

  • Hospodyňka | 29. 8. 2006 12:07

    Včera jsem zkoušela a hlásím, že výsledek nebyl špatný ale ani skvělý. Žemlovka byla moc tenká, nebylo by lepší dělat ve více vrstvách?

  • Vierka | 22. 8. 2006 08:53

    Keď som túto žemľovku urobila priateľovi a kamaratke obaja svorne povedali že je najlepsia aku kedy jedli :)Miesto rožkov som však použila vianočku...skúste je to skutočne mňam.

  • Kajka | 1. 4. 2006 22:23

    Tato žemlovka je opravdu výborná. I manžel, který klasickou žemlovku nejí , prohlásil, že je skvělá. Děkuji za výborný recept , budu dělat častěji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Jablka Máslo Mléko Perník Rohlík Rozinky Skořice Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Třešňové halušky

Třešňové halušky

Výborná ořechová bábovka

Výborná ořechová bábovka

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Vločková pomazánka

Vločková pomazánka

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou…

Salámové špízy

Salámové špízy

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Špagety s bazalkou
Špagety s bazalkou
20
Zelný salát s křenem a paprikou
Zelný salát s křenem a…
17
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem

Zajímavé články

Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé podzimní blaho!
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé…
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
AHA.cz Zoufalé volání o pomoc! Ohledně Adamce se mluví o vraždě

Zoufalé volání o pomoc! Ohledně Adamce se mluví o vraždě

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Týden módy v Paříži šokuje: Šaty visí na bradavkách

Týden módy v Paříži šokuje: Šaty visí na bradavkách

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

  • Recepty.cz
  • Žemlovka trochu jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact