• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Želva II.
Napište svůj komentář k receptu

Želva II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Želva II.
Želva II.
Želva II.
Želva II.
Želva II.
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vanilkový pudink Nebo banánové
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      ks tvaroh
    • 750
      ml mléko
    • 1
      balíček želatina
    • 6
      ks kiwi
    • 1
      ks citron
    • 0,50
      balíček dětské piškoty

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme klasický pudink, který necháme vychladnout a přimícháme do něj tvaroh, dle vlastní chuti přisladíme. Připravíme si želatinu, kterou dle návodu zamícháme do pudinkotvarohové směsi. Půlkulatou misku vypláchneme studenou vodou a vyložíme folií. Na dno misky dáme kiwi nakrájené na kolečka. Vychladlou pudinko-tvarohovou směsí nejprve opatrně potřeme slabou vrstvou celý povrch misky s kiwi. Na dno dáme silnější vrstvu směsi, na kterou položíme piškoty a takto střídáme vrstvy až po okraj misky. Misku zakryjeme folií a dáme vychladnout přes noc do lednice.
2
Druhý den misku vyklopíme na talíř, opartně sejmeme folii a dozdobíme. Citron překrojíme šikmo na větší půlku, z hřebíčků vytvoříme oči, ploutve uděláme z kiwi, které šikno rozřízneme nejprve na půl a po té půlky ještě jednou šikmo na půl. Takže máme z jednoho kiwi 4 stejné dílky. Citronovou hlavu položíme řezem k tělu "želvy", ploutvičky z kiwi řezem směrem od hlavy po stranách a z kousku zbylého citronu uděláme ocásek.
3
Nejsem autorkou tohoto receptu. Tento recept jsem našla a vyzkoušela z časopisu Pošli recept a trochu jsem si ho upravila dle vlastních potřeb, přidala jsem želatinu, aby směs byla pevnější, původní ploutve z banánů jsem nahradila kiwi. Želvičku jsem dělala neteři k nerozeninám a moc se líbila a chutnala.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Želva

Želva

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • i.fettrova
    i.fettrova | 7. 8. 2014 17:34

    mám ho v lednici 3 dny a nikdy nezhořkne.... a dělám ho už dlouho

  • i.fettrova
    i.fettrova | 7. 8. 2014 17:32

    Želatina vůbec není potřeba místo citrónu je (si myslím) lepší žluté jablko jako hlava, plátek červeného jablka jako jazyk a 2 třešně jako oči a nohy a ocásek dělám z banánů. A je to celé jedlé. :D Dělala jsem ho včera :) Fotografii už jsem dávala :D

  • i.fettrova
    i.fettrova | 7. 8. 2014 17:25

    Želatina vůbec není potřeba místo citrónu je (si myslím) lepší žluté jablko jako hlava, plátek červeného jablka jako jazyk a 2 třešně jako oči a nohy a ocásek dělám z banánů. A je to celé jedlé. :D Dělala jsem ho včera :)

  • Z21
    Z21 | 21. 4. 2011 11:34

    ;-)

  • Šárka Vránová | 17. 3. 2010 20:13

    Tak mě napadla jiná varianta,nemám ji vyzkoušenou,je to pouze nápad. Přidat do pudinkové směsi zelené potravinářské barvivo a kiwi nahradit kolečky ananasu.Nevím jestli existuje kiwi pudink, tak by to mohlo být i z něj.

  • Zuzana Šindlerová | 17. 3. 2010 10:54

    Simi, o kiwi je to známé, že postupem času oloupané hořkne. Taky jsme ho dali ve škole do ovocného salátu, když se konzumuje hned, je výborný, čím dýl se nechá, fakt hořkne. Už ho nedáváme.

  • Šárka Vránová | 16. 3. 2010 17:03

    Jsou to zajímavé postřehy.Nám to do druhého dne v lednici nezhořklo tak nevím.

  • Jarka O. | 16. 3. 2010 14:12

    Kiwi obsahuje enzym, který štěpí bílkoviny. Doporučuje se kiwi chviličku spařit vařící vodou. Totéž platí třeba pro čerstvý ananas. Hodně zralé plody mají enzymů méně.

  • ladislava staffenová | 16. 3. 2010 14:04

    Simčo, já jsem někde četla nebo slyšela, že kiwi hořkne při přidánií do jogurtu, tvarohu, zakysanky . tedy zakysaných mléčných výrobků - proto jsem ho z tohoto důvodu nikdy do ovocných tbarohů nepřidávala. Netvrdím, že moje úvaha je správná, píšu, jen, co jsem slyšela/četla...;-))

  • Jarka O. | 16. 3. 2010 14:02

    Tady se to už řešilo: http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JRLMQMRQD&id_kategorie=JNLQCOO5

  • Simča Sládková | 16. 3. 2010 13:05

    Je to moc pěkné, já mám ale špatnou zkušenost s kiwi... Dala jsem ho do ovocného salátu a do ovocného tvarohu a v obou případech mi to zhořklo. Takže bych se toho bála. Nevíte, čím to mohlo být - to zhořknutí???

  • Jarka O. | 16. 3. 2010 11:21

    Moc hezká želva ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dopolední svačina Svačina Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Dětské piškoty Kiwi Mléko Tvaroh Vanilkový pudink Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Šumavské těstoviny

Šumavské těstoviny

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Kokosovo-tvarohový dort

Kokosovo-tvarohový dort

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Mangové smoothie

Mangové smoothie

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

48
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
24
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
23
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Zvláštní odhalení na parte!

Jiří Krampol (†87): Zvláštní odhalení na parte!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Další doporučené recepty:

Želatinová vajíčka
Želatinová vajíčka
Želé z jablek a ananasu
Želé z jablek a ananasu
Želé z růží
Želé z růží
Želví sušenky s karamelem
Želví sušenky s karamelem
Želvička pro Natálku
Želvička pro Natálku
Žemličky s česnekovou pomazánkou
Žemličky s česnekovou pomazánkou
  • Recepty.cz
  • Želva II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact