• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zelný salát s cibulí a hořčicí
Napište svůj komentář k receptu

Zelný salát s cibulí a hořčicí

autor: Busman40
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelný salát s cibulí a hořčicí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g bílé zelí
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce hořčice
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce sůl
    • 1
      miska pepř mletý
    • 2
      lžíce ocet
    • 3
      lžíce cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Očištěné a omyté zelí nakrájíme na jemné nudličky. Zálivku připravíme z: oleje, hořčice, octa (asi 2-3 lžíce), soli (asi 1 a půl lžíce), pepře (1 lžíci i více), cukru krystalu (asi 3 lžíce) a nastrouhané cibule.Z álivku jak jsem popsal neberte přesně tak jak jsem psal, ale podle chuti kdy přesně poznáte, že to je ono! Občas většinou dorovnáváte poměr mezi solí a cukrem.
2
Promíchejte se zelím a nechte v lednici minimálně hodinu uležet. Hlavně když je v lednici i dva dny, tak je k sežrání, ale tak dlouho tam nevydrží. Dobrou chuť, dá se jíst ke všemu, ale samotný je nejlepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli

Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli

Slané máslo s cibulí a hořčicí

Slané máslo s cibulí a hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kiwi.jana | 19. 11. 2010 18:27

    Vynikající salát :-)

  • dagmar motlová | 12. 1. 2010 12:42

    doporučuji nastražit do lednice, a čekat na pochvaly! ale spát běžte jinam:-)

  • dagmar motlová | 12. 1. 2010 12:42

    doporučuji nastražit do lednice, a čekat na pochvaly! ale spát běžte jinam:-)

  • Anna Nováková | 11. 11. 2007 11:25

    Moc dobré. Včera na zkoušku jen z malého množství. Ńestačilo to. Dnes z velké dávky jako příloha k vepřové kýtě rytíře Fryduše (recept mezi TOP) místo bramror nebo hranolků. Budu dělat častěji.

  • Alberto Mackenzie | 11. 6. 2007 22:38

    http://dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88-t.aoswav.info <a href="http://dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88-h.aoswav.info">dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88</a> [url]http://dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88-b1.aoswav.info[/url] [url=http://dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88-b2.aoswav.info]dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88[/url] [u]http://dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88-b3.aoswav.info[/u] 3fcc621abccddfc620568e2850cf1aed

  • 6Verunka 6 | 31. 5. 2007 12:55

    Salát nemá chybu. Rychlý, dobrý a mňam.

  • Katka Němcová | 28. 1. 2007 14:15

    Salát jsem dělala k nedělnímu obědu a byl opravdu moc dobrý. Všem doporučuji!

  • Pavla | 1. 11. 2006 00:32

    Ty jo, tak jsem teďka udělala tenhle salátek, ale musela jsem bez cukru, protože manžel má dietu a nesmí ho, ale je i tak úžasný a neodolala jsem a hned jsem si musela nandat, jsem zvědavá, jaký bude zítra, protože teď je výborný...

  • Markéta | 21. 9. 2006 15:43

    Teda to je bašta!!! Salátek jsem si udělala včera večer a protože už bylo moooc pozdě, ani jsem ho nechutnala a dnes jsem si ho otevřela a je to PARÁDA! Mňam mňam :o) Dala jsem kremžsou hořčici a má to šmrnc. Dnes budu dělat další :o)

  • marie vasova | 15. 11. 2005 10:36

    Salát je výborný, má šmrnc. Všem chutnal. Zjistila jsem, že i uvedené množství zálivky je minimálně na 1 kg zelí. Udělala jsem přesně podle předpisu a musela jsem ještě přikrouhat zelí a nastrouhala jsem k tomu i 2 mrkve a jablko a to proto abych tu sílu nálevu trochu zmírnila. Příště už budu chytřejší.jinak dávám 1!

  • Helča | 8. 11. 2005 08:16

    Zkuste udělát salát takto : nakrouhat velkou hlávku zelí (nejlít na V struhadle- je jemňoučké) do velké mísy, udělat zálivku bez vody a hořčice a potom odebrat část, do které se vmíchá nasekaný kopr, do dálší části nastrohaná mrkev, do dálší nastrohaný křen Já týto různé saláty dávám do 0,7 sklenic,jenom je přikryju víčkem a potom buď jíme jako salát, nebo na talíře jako oblohu. Chutnají skvěle a i taku vypadají pěkně. Je také výborné přidat do základního zelí trošku kari koření a kukuřici.

  • MílaK. | 20. 5. 2005 15:23

    výborný salátek,už si ho dovedu představit,až bude nové zelí,ale kolik ho udělat aby vydržel!?vždyť ani nevím jak chutná druhý den,v paneláku není kam schovat!!!!

  • Jana Povolná | 8. 4. 2005 10:50

    Musím ho dnes udělat ještě jednou,dojedli jsme ho už včera s kuřecím masem v bramboráku. A teď řekněte mi jaké mám udělat množství,aby se salát dočkal těch 2 dnů?U nás mizí opravdu neuvěřitelně :-D a to jsem ho dělala z kila a půl !!!

  • Jana Povolná | 6. 4. 2005 18:41

    Tak jsem ho dnes udělala z dvojnásobné dávky,měli jste pravdu - ten včerejší se dneška nedožil i když jsem tam dala trochu té vody.Dnes jsem ho udělala přesně podle vašich rad a už ho chodím ochutnávat,myslím,že se zase nestihne pořádně uležet- jdu ho uklidit do ledničky,aby se uležel aspoň tu hodinu :-D DĚKUJI ZA RADY A SUPER RECEPT

  • Alena | 6. 4. 2005 07:48

    Vodu nedávám, když se uleží chutě se promíchají a salát si potřebnou vodu pustí sám. Cibuli nestrouhám ale jemně nakrájím, a hořčice dávám dle chuti a dle množství salátu asi 2 lžíce. Dižonské dávám méně, je ostrá ale chuťově vynikající.

  • Dana M. | 6. 4. 2005 07:30

    Voda se tam nedává. Z octa, hořčice, cukru, cibule, soli a pepře si uděláte takovou "omáčku", kterou pak důkladně promícháte se zelím. Pak už jen dle chuti doladíte.

  • Jana Povolná | 5. 4. 2005 18:35

    prosím,dává se do zálivky nějaká voda?Dala jsem 4 lžíce,aby to nebylo tak octové,ale třeba to je špatně.Té cibule se mi zdálo také hodně,nastrouhala jsem půlku větší cibule - a hořčice jsem dala 1 polévkovou lžíci.Jinak je dobrý,jen mi napište,jak je to s tou vodou.

  • Marie Němcová | 5. 4. 2005 11:56

    Chystám se dát na Vaše doporučení a vyzkoušet,ale nevím kolik té hořčice??

  • HANKA | 9. 3. 2005 13:48

    Dělala jsem tento salát,měl velký úspěch.Děkuji HANKA

  • Pilence | 7. 3. 2005 11:02

    Zkousela jsem to i z cerveneho zeli, taky dobre, ale z bileho si myslim, ze to ma vetsi smrnc. Pile

  • Pavel Holeček | 5. 3. 2005 21:44

    Děkuji všem za chválu,až mi tečou slzy.S tou solí máte paní dano pravdu,ale psal jsem,že má každý jinou chuť a může více nebo méně ostré.A paní Aleno abych pravdu řekl tak jsem to z červeného zelí nezkoušel,protože doma a ani příbuzní to vždycky chtěli tak jak to měli poprvé.I s tou změnou hořčice to může být super.Budu muset vše postupně vyzkoušet.Já jsem to zkusil s křenem a je to taky fantastický.Ještě jednou všem díky moc a ať vám chutná!!!!

  • Alena | 4. 3. 2005 11:46

    Přidávám chválu k tomuto receptu, je opravdu vynikající a zkušební dávka z půl kila byla hned pryč, již se chystám dělat alespoň z trojnásobné dávky, aby vydrželo alespoň dva dny a abych věděla jak má vlastně chutnat. Předem však mám strach, že vydrží jen jeden den. Salát "holeček" nemá chybu, kdo nevěří ať si zkusí udělat dávku z půl kila a bude mít málo jako já. Sama jsem nevěřila co tady píšou, ale už věřím. Pane Holeček jde to také z červeného zelí ?

  • Dana M. | 4. 3. 2005 07:57

    Také jsem ho pro velký úspěch dělala znovu. Ten minulý nám skutečně vydržel 2 dny a ke konci byl úplně nejlepší. Tentokrát jsem ho dělala z ještě větší dávky, přidala jsem ještě půlku pekingského zelí a hořčici jsem dávala dijonskou s medem (tu jsem dávala i poprvé a nemělo to chybu). Salát je vynikající, dá se jíst skoro ke všemu, i samotný.

  • Naďa | 3. 3. 2005 13:00

    Tak jsem dělala opět,ale přidala jsem lžičku francouzké hořčice a lžičku normální.Je ostřejší,pikantní a už se vžil domácí název " salát holeček"! Díky autorovi,je to vážně pochutnáníčko...

  • Dana M. | 2. 3. 2005 08:36

    Je opravdu dobrý. Ale 1,5 lžíce soli a lžíce pepře je na 1/2 kg zelí strašně moc! Mám ráda ostrá jídla, ale tohle je fakt přehnané. Takže kdo ho budete zkoušet poprvé, dejte soli a pepře míň, nebo jednou tolik zelí.

  • Pilence | 28. 2. 2005 09:53

    Pro jistotu jsem ho udelala rovnou z kila zeli... Jak chutna za dva dny nevim... Dvere lednicky se netrhly... Jeden z komentaru: "Nechutne jedlej... "Pile

  • as | 24. 2. 2005 11:54

    Doporučuji! Dělala jsem jako přílohu k nědělnímu obědu a byla jsem překvapená!Vepřové maso naložené v oleji s gril. kořením a marinádou na kuře od Avokáda zprudka opečeme. Uděláme bramborákové těsto, při smažení z jedné strany vmáčkneme maso do těsta a otočíme. Dosmažíme. Salátem jsem dokola obložila talíř a doprostřed jsem vložila hotové "Maso v bramboráku". Bylo to opravdu dobré. Díky za recept.

  • Naďa | 16. 2. 2005 10:22

    Právě jsem dodělala,ochutnala i nezaležený je "špica"!Obávám se ale,že informace o tom,že vydrží i 2 dny,se u nás nepodaří prokázat!

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Svačina Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Cukr krystal Hořčice Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Švestkový koláč II.

Švestkový koláč II.

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Jahodová polévka mléčná

Jahodová polévka mléčná

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Zdravá kakaová vegan bábovka

Zdravá kakaová vegan bábovka

Doporučujeme

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
26
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
19
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
19
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Vepřové se smetanovo…

Zajímavé články

Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Dcera Osbournea Kelly na veřejnosti v slzách: Promluvila o svém otci

Dcera Osbournea Kelly na veřejnosti v slzách: Promluvila o svém otci

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

  • Recepty.cz
  • Zelný salát s cibulí a hořčicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact