• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelné závitky s mletým masem
Napište svůj komentář k receptu

Zelné závitky s mletým masem

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelné závitky s mletým masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • bílé zelí
    • sůl
    • cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      kg mleté maso
    • 1
      ks vejce
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 1
      svazek petrželka
    • rohlík z předchozího dne

Postup přípravy receptu

1
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně opatrně utrhneme 8 vnějších listů. Jejich střední žebra naplocho seřízneme. Zbytek zelí nahrubo pokrájíme. Cibule oloupeme a nasekáme. Papriku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Žemli vymačkáme a promícháme s mletým masem, vejcem, cibulí a paprikou, osolíme a opepříme. Na každý zelný list dáme osminu masové hmoty, zavineme a svážeme režnou nití
2
V pekáči rozehřejeme máslo a závitky na něm přibližně 10 minut po všech stranách opékáme. Pak do pekáče přidáme zbylé zelí a podlijeme asi 500 ml vody. Přikryjeme poklicí a dusíme v předehřáté troubě (elektický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) přibližně 40 minut. Smetanu ušleháme se solamylem, ochutíme solí a sladkou paprikou a přidáme k závitkům. Při stejné teplotě zapékáme bez poklice dalších 10 minut. Petrželku opereme, osušíme, najemno posekáme a na závitky posypeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Závitky s mletým masem ve špekové omáčce

Závitky s mletým masem ve špekové…

Zelné závitky se zeleninou

Zelné závitky se zeleninou

Zelné závitky s pohankou

Zelné závitky s pohankou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • LAKATOŠ ŽELÉZO | 22. 11. 2014 16:45

    ale belí - - - - - - - - - - HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAAHHAHAAHAAHAHHAHAA :-D

  • prdy | 22. 11. 2014 16:42

    chlupy haha podívali jste se až dolů HAHAHA 8-)

  • Anonym | 11. 10. 2005 00:13

    Vynikající!!!Děkuji,jen doporučuji ochutit maso kořením na mleté maso. Recept jsem si nízkorozpočtově upravila tak,že jsem použila jen 1/2 kg ml.masa a nastavila náplň ochuceným nakrájeným zelím a i tak to bylo dle hodnocení strávníků fantastické.

  • Zuzka Šínová | 28. 7. 2005 10:26

    Bylo to výborné děkuji!!!!jenom místo 10 minut opékání jsem zvolila raději 11-13.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Červená paprika Cibule Máslo Mleté maso Paprika - sladká Pepř mletý Petrželka Rohlík Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Máslové řízky

Máslové řízky

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Noky se špenátem

Noky se špenátem

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

220
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
165
Krémová fazolová polévka
Krémová fazolová polévka
82
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
60
Brokolice / květák v těstíčku s Nivou
Brokolice / květák v…
47
Mexický salát Pico de Gallo
Mexický salát Pico de…

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Felix Slováček v nemocnici: Opět ho zradilo zdraví!

Felix Slováček v nemocnici: Opět ho zradilo zdraví!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Další doporučené recepty:

Zelné knedlíky
Zelné knedlíky
Zelné kofty v masala omáčce
Zelné kofty v masala omáčce
Zelné řízky
Zelné řízky
Zelné závitky s pohankou
Zelné závitky s pohankou
Zelné závitky se zeleninou
Zelné závitky se zeleninou
Zelníky
Zelníky
  • Recepty.cz
  • Zelné závitky s mletým masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact