• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelňáky III.
Napište svůj komentář k receptu

Zelňáky III.

autor: Eva F.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňáky III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 42
      g droždí 1 kostka
    • 250
      ml mléko 200-250
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžička sůl
    • tuk na vymazání plechu
    • 1
      lžíce sádlo na potření
  • Náplň
    • 500
      g bílé zelí
    • 1
      lžička sádlo
    • 100
      g slanina prorostlá
    • pepř celý mletý, 05 lžičky
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Těsto: do misky dáme mouku, přidáme rozdrobené droždí, vlažné mléko, cukr, rozpuštěné vlažné sádlo, žloutek, sůl. Vypracujeme těsto a necháme ho na teplém místě vykynout.
2
Náplň: na rozehřáté sádlo dáme najemno nakrájené zelí, osolíme, opepříme a dusíme téměř doměkka. Slaninu pokrájíme na maličké kostičky, přidáme do zelí a ještě chvíli dusíme. Vykynuté těsto promísíme a na pomoučeném vále vyválíme silné 3/4 cm a pokrájíme na čtverečky. Do středu každého čtverečku dáme zelnou náplň, okraje pevně spojíme, vytvarujeme koule a spojenou částí klademe na vymazaný plech asi 1 cm od sebe, potřeme rozpuštěným sádlem (důkladně, protože těsto všechno sádlo vypije) a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 35-45 minut. Po upečení ještě horké potřeme zbylým sádlem.
3
Nemějte obavy, zelňáky nejsou vůbec mastné! Jsou vláčné a měkoučké jako lívance. Nepoužívejte olej místo sádla, nebo budou tvrdé!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové zelňáky ze syrových brambor

Bramborové zelňáky ze syrových brambor

Zelňáky jihočeské

Zelňáky jihočeské

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Teera Čtvrtek | 10. 1. 2015 18:05

    s kysaným zelím jsou ještě lepší :-)

  • Teera Čtvrtek | 10. 1. 2015 18:04

    Jsou moc dobré, a pokud dáte místo čestvého zelí zelí kysané, budou ještě jepší ;-)

  • Zdena Praksinová | 19. 1. 2007 18:12

    Dnes jsem pekla,jsou výborné!Rychle mizí,zítra peču nové§

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2006 10:21

    Jsou výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Droždí Mléko Moučkový cukr Pepř celý Polohrubá mouka Sádlo Slanina Sůl Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské sendviče

Selské sendviče

Domácí paštika

Domácí paštika

Šalamounské řezy

Šalamounské řezy

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Tuňáková pomazánka III.

Tuňáková pomazánka III.

Étonnant jablkový koláč

Étonnant jablkový koláč

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Perníkové muffiny (DUKAN)

Perníkové muffiny (DUKAN)

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

49
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
44
Kuřecí "Matteo" roládky
Kuřecí "Matteo" roládky
44
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
42
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
39
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Blesk.cz Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Stala se sexsymbolem

Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Stala se sexsymbolem

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

  • Recepty.cz
  • Zelňáky III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact