• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelňačka z kysaného zelí pro vegetariány
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka z kysaného zelí pro vegetariány

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka z kysaného zelí pro vegetariány
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček kysané zelí kvalitní
    • 4
      ks brambory větší
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kelímek šlehačka
    • sušené švestky
    • 0,50
      kostka zeleninový vývar
    • voda
    • instantní jíška či hladká mouka - na případné zahuštění
  • Koření
    • paprika - sladká
    • bobkový list
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      nové koření popř.

Postup přípravy receptu

1
Asi 50 g sušených švestek, může být i více dle chuti, zalejeme horkou vodou a necháme stát. V hrnci na oleji osmahneme cibulku, přidáme pokrájené zelí, opět chvilenku osmahneme, zasypeme dvěmi lžičkami papriky, zalejeme vodou (nechávám na chuti každého, my děláme velmi husté polévky), přidáme bujón, bobkový list nebo další koření a vaříme, dokud není zelí měkké.
2
Mezitím oloupeme brambory, pokrájíme na malé kousky a uvaříme ve zvláštním hrnci do měkka (kdyby se vařily rovnou v polévce, budou na povrchu tvrdé). Přidáme do polévky.
3
Do hrnečku vylijeme šlehačku a přidáme k ní několik lžíc horké polévky (samozřejmě bez zelí a brambor, čím více, tím je větší pravděpodobnost, že se šlehačka nesrazí), popř. moukou, pokud nebude dohušťovat hotovou jíškou nakonec. Polévku postavíme mimo plamen, opatrně vlijeme šlehačku, promícháme a vrátíme na plotnu, provaříme.
4
Přidáme švestky. Dochutíme pepřem, solí, popřípadě podravkou apod. Případně dohustíme hotovou jíškou, pokud jsme nepoužili mouku.
5
A i tady platí, že zítra bude lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák nejen pro vegetariány

Květák nejen pro vegetariány

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Salát z kysaného zelí III.

Salát z kysaného zelí III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Dr | 16. 1. 2010 21:04

    Výborná polévka, brambory jsem vařila nakonec i se zelím. Je pravda, že pak jsou na povrchu "tvrdší", ale i tak moc dobré. Možná bych to příště zkusila i bez papriky.

  • niobe nightingale | 16. 3. 2009 19:33

    zaujaly mě ty švestky v tom - to jsem ještě neslyšela... asi vyzkoušim se sójovou smetanou (jsem vegan); pak dám vědět, jak to dopadlo :)

  • marie nezlakova | 16. 3. 2009 17:45

    NEJEN pro vegetariány.Maso máme rádi,ale tuhle zelňačku jsem už jedla.Je to zase něco jiného.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Instantní jíška Kysané zelí Nové koření Paprika - sladká Pepř mletý Šlehačka Sůl Sušené švestky Voda Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Silná česneková pomazánka na jednohubky

Silná česneková pomazánka na…

Chodský koláč

Chodský koláč

Květákový nákyp se šunkou

Květákový nákyp se šunkou

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové palačinky

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

245
Domácí ovocná limonáda
Domácí ovocná limonáda
45
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Mrkvové muffiny
Mrkvové muffiny
25
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Zelňačka z kysaného zelí pro vegetariány
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact