• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelňačka z kysaného zelí pro vegetariány
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka z kysaného zelí pro vegetariány

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka z kysaného zelí pro vegetariány
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček kysané zelí kvalitní
    • 4
      ks brambory větší
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kelímek šlehačka
    • sušené švestky
    • 0,50
      kostka zeleninový vývar
    • voda
    • instantní jíška či hladká mouka - na případné zahuštění
  • Koření
    • paprika - sladká
    • bobkový list
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      nové koření popř.

Postup přípravy receptu

1
Asi 50 g sušených švestek, může být i více dle chuti, zalejeme horkou vodou a necháme stát. V hrnci na oleji osmahneme cibulku, přidáme pokrájené zelí, opět chvilenku osmahneme, zasypeme dvěmi lžičkami papriky, zalejeme vodou (nechávám na chuti každého, my děláme velmi husté polévky), přidáme bujón, bobkový list nebo další koření a vaříme, dokud není zelí měkké.
2
Mezitím oloupeme brambory, pokrájíme na malé kousky a uvaříme ve zvláštním hrnci do měkka (kdyby se vařily rovnou v polévce, budou na povrchu tvrdé). Přidáme do polévky.
3
Do hrnečku vylijeme šlehačku a přidáme k ní několik lžíc horké polévky (samozřejmě bez zelí a brambor, čím více, tím je větší pravděpodobnost, že se šlehačka nesrazí), popř. moukou, pokud nebude dohušťovat hotovou jíškou nakonec. Polévku postavíme mimo plamen, opatrně vlijeme šlehačku, promícháme a vrátíme na plotnu, provaříme.
4
Přidáme švestky. Dochutíme pepřem, solí, popřípadě podravkou apod. Případně dohustíme hotovou jíškou, pokud jsme nepoužili mouku.
5
A i tady platí, že zítra bude lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák nejen pro vegetariány

Květák nejen pro vegetariány

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Salát z kysaného zelí III.

Salát z kysaného zelí III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Dr | 16. 1. 2010 21:04

    Výborná polévka, brambory jsem vařila nakonec i se zelím. Je pravda, že pak jsou na povrchu "tvrdší", ale i tak moc dobré. Možná bych to příště zkusila i bez papriky.

  • niobe nightingale | 16. 3. 2009 19:33

    zaujaly mě ty švestky v tom - to jsem ještě neslyšela... asi vyzkoušim se sójovou smetanou (jsem vegan); pak dám vědět, jak to dopadlo :)

  • marie nezlakova | 16. 3. 2009 17:45

    NEJEN pro vegetariány.Maso máme rádi,ale tuhle zelňačku jsem už jedla.Je to zase něco jiného.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Instantní jíška Kysané zelí Nové koření Paprika - sladká Pepř mletý Šlehačka Sůl Sušené švestky Voda Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Křupavý jarní salát

Křupavý jarní salát

Mleté maso po marocku

Mleté maso po marocku

Orientální mrkvová polévka

Orientální mrkvová polévka

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

chili-medové paličky

chili-medové paličky

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

130
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč…
42
Mechový dort s mascarpone
Mechový dort s mascarpone
27
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
21
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou
Papriky se šlehanou…
19
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s…

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Syn Myslivcové Derian slavil 2. narozeniny: Opulentní mejdan na zámku! Ex koupil velký dárek

Syn Myslivcové Derian slavil 2. narozeniny: Opulentní mejdan na zámku! Ex koupil velký dárek

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

  • Recepty.cz
  • Zelňačka z kysaného zelí pro vegetariány
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact