• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelňačka tety Vandy
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka tety Vandy

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka tety Vandy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg uzené kosti 1-1.5kg
    • 1
      hrnek kysané zelí
    • 2
      ks cibule
    • 6
      ks brambory
    • tuk
    • bobkový list
    • nové koření
    • pepř celý
    • hladká mouka
    • mléko
    • tatra

Postup přípravy receptu

1
Na olej nebo máslo dáme pokrájenou cibuli. Oloupeme brambory, pokrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Necháme chviku dusit. Mezitím propereme zelí a pokrájíme na menší kousky. Přidáme k bramborám spolu s uzenými kostmi. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření a pepř. Vaříme tak dlouho, až jsou maso i brambory měkké. Po uvaření se kosti vyjmou, oberou a dají se zpět do polévky.
2
Do mléka se zamíchá hladká mouka a zavaří se do polévky. Na konec se přidá Tatra mléko. Už se nemusí vařit. Dochutí se podle potřeby s polévkovým kořením a solí.
3
Rozpis je na 6 l polévky, protože by měla vydržet 3 dny a každý den odebírat pouze na ohřátí. Čím je starší, tím je lepší. Pozor na kalorie.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře tety Vandy

Kuře tety Vandy

Cukety na grilu tety Milice

Cukety na grilu tety Milice

Zapekané těstoviny tety Luciany

Zapekané těstoviny tety Luciany

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ujthczaxo | 2. 11. 2013 08:18

    apQKKm <a href="http://kbtqhwlrxkry.com/">kbtqhwlrxkry</a>, [url=http://uckelvryievk.com/]uckelvryievk[/url], [link=http://gdrjgsbejcmr.com/]gdrjgsbejcmr[/link], http://oktxdyoovfsp.com/

  • Michaela Havelková | 12. 12. 2008 12:10

    VENYSS....mohla by jsem se zeptat,jak zde maš uvedený typ na knedlíčky do zelňačky...tak to děláš z uvařených brambor nebo ze syrových?Z připravené směsi pak tvoříš knedlíčky a zaváříš rovnou v polévce?Předem děkuji

  • venyss venyss | 15. 9. 2008 10:58

    Já zas dělám do zelňačky knedlíčky z nastrouhaných brambor na jemno+vejce+hl.mouka+sůl.TAky mňamka

  • Anonym | 3. 7. 2007 20:27

    ÎŢÎýŇÁŵĚŘĘŻ»Ż»úеÉ豸ÓĐĎŢą«ËľÎ»ÓÚÖĐąúł¤Čý˝Çľ­ĽĂÇřÓňµÄą¤ŇµÖŘŐň----ÎŢÎý´şÉęľ­ĽĂÔ°ˇŁ×Ôą«ËľłÉÁ˘ŇÔŔ´Ł¬ÎŇĂÇһֱąŘע×ĹÉç»áµÄ˝ř˛˝ÓëĐčÇó٬ÖÂÁ¦ÓÚ°˛Č«Éú˛úşÍ˝ÚÔĽÄÜÔ´Ł¬Ćä˛úĆ·°üŔ¨<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=28.htm>şôÎü·§</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=29.htm>×č»đĆ÷</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com>ąýÂËĆ÷</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=34.htm>ĘÓľµ</a>ˇ˘ĎűÉůĆ÷ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=35.htm>ҺλĽĆ</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=32.htm>ĎűÉůĆ÷</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-id=339&classid=36.htm>żěËŮ˝ÓÍ·</a>ˇ˘<a href=http://www.yntsh.com/productview.asp-classid=33.htm>ľ˛Ě¬»ěşĎĆ÷</a>ˇ˘ąŢĹäĽţµČϵÁĐŁ¬ąă·şÓĂÓÚ»ŻŃ§ą¤łĚˇ˘Á¶ÓÍą¤łĚˇ˘·ĎĆř´¦Ŕíą¤łĚˇ˘´˘ÔËą¤łĚˇ˘ÉúÎďĆřĚĺşÍŔ¬»řĆřĚ幤łĚˇ˘Ë®´¦Ŕíą¤łĚˇ˘µÍÎÂą¤łĚµČˇŁ

  • Anonym | 20. 4. 2006 16:31

    Zaujal me napad pani Vernerove, knedlicky v zelnacce nemusi byt spatne. Mame radi huste a hutne polevky.

  • Irena Vernerová | 20. 4. 2006 00:00

    Já kromě nakrájené klobásy dávám ještě knedlíčky /strouhanka,sůl,vejce,muškátový květ/ a ty vždycky zmizí z hrnce jako první.V zelňačce prostě musí "stát lžíce",jinak to není ono.

  • Emilly | 8. 2. 2006 01:46

    Diky za recept! MNAM MNAM polevka-misto kosti jsem dala spicek a klobasu. Vsichni jsme mlaskali....:-)

  • Jana V. | 28. 1. 2006 13:14

    Vyzkoušela jsem recept,místo uzených kostí,které jsem neměla při ruce,jsem použila uzenou klobásku.I tak byla polévka výborná.Příště to vyzkouším s uzenými kostmi.Dík za recept.

  • Di | 27. 1. 2006 11:25

    Tak ať ji paní Jano do too mrazáku raději nedávají. Brambory totiž změní konzistenci a už to není ono. Smetana se prý také nemá mrazit, nevím jak tatra mléko. Zbytečně by to takovou pochoutku zkazilo. Konečně je opravdu nejlepší, když se správně uleží.

  • Jana H. | 27. 1. 2006 11:07

    Jsem moc ráda, že chutnala. Já jsem už dospěla k číslu 7 l. Mladí si vždycky odnesou, prý do mrázku, až bude nejhůř.Ale prý tam ještě nikdy nedošla. ještě jednou dík paní Terezko. Jana H.

  • Tereza Jarčušková | 27. 1. 2006 07:05

    Nebola fajn, bola výborná. Ale rozhodne 3 dni nevydrží, pretože ostalo len na dne hrnca.

  • Tereza Jarčušková | 26. 1. 2006 09:59

    Včera večer som uvarila, dnes sa bude jesť. Ale podľa ochutnania a vzhľadu je fajn.

  • Jana H. | 2. 11. 2004 16:15

    Samozřejmě, že se maso vrátí do polévky a kosti do koše.Chybička se vloudila. Jinak dobrou chuť.

  • Pešek | 2. 11. 2004 06:46

    To že kosti se vyjmou oberou a vloží zpět do polévky znamená, že sníme maso a vratíme kosti ? raději bych obrala kosti maso dala do polévky a kosti vložila do koše ... jinak polévka je moc dobrá

  • antiqa | 30. 10. 2004 12:28

    Zrovna ji dělám, kráásně voní...mňam :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Kysané zelí Mléko Nové koření Pepř celý Tatra Tuk Uzené kosti
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňové omeletky

Třešňové omeletky

Broskvové řezy s pudinkem

Broskvové řezy s pudinkem

Škvarkové placičky

Škvarkové placičky

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Zelná polévka IV.

Zelná polévka IV.

Zapečený lilek s tuňákem

Zapečený lilek s tuňákem

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Nudle se shiitake

Nudle se shiitake

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

165
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
43
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
32
Risotto s medvědím česnekem
Risotto s medvědím…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Smetanová bábovka s jablky
Smetanová bábovka s…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Blesk.cz Princ Harry a Meghan po pěti měsících opět spolu na veřejnosti

Princ Harry a Meghan po pěti měsících opět spolu na veřejnosti

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Další doporučené recepty:

Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s rajčaty
Zelňačka s rajčaty
Zelňačka studentská
Zelňačka studentská
Zelňačka z uzených žeber
Zelňačka z uzených žeber
Zelňáky jihočeské
Zelňáky jihočeské
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
  • Recepty.cz
  • Zelňačka tety Vandy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact