• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s rajčaty
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka s rajčaty

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka s rajčaty
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček bílé zelí Kysané (cca 400 g)
    • uzená žebra
    • 2
      ks kapie
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks bobkový list 3 - 4
    • 4
      stroužek česnek 3 - 4
    • pepř mletý
    • sůl
    • majoránka
    • červená paprika
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 4
      ks brambory (uvařené a rozkrájené na kostičky)

Postup přípravy receptu

1
Z uzených žeber si uděláme vývar. Mezitím osmažíme cibuli, přidáme nakrájené kapie a rajčata (vykrájíme semínka, rajčata lze použít sušená, nakládaná v oleji - jsou sladší; rajčata používám místo cukru), lehce osmažíme. Zaprášíme červenou paprikou a smažíme cca 30 sec., tak, aby paprika nezhořkla a pak přidáme propláchnuté a pokrájené kysané zelí. Scedíme vývar, přidáme do něj zelí, bobkový list, pepř a vaříme až zelí změkne. Poté přidáme brambory.
2
Obereme maso ze žeber a přidáme do vývaru. Nakonec dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, kysanou smetanou a dle potřeby dosolíme. Nezapomeneme vyndat bobkové listy. Lžíci kysané smetany dáváme i na talíř. Pokud se vám polévka zdá řídká, můžete ji zahustit jíškou, ale většinou to nebývá nutné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka s paprikovou klobásou

Zelňačka s paprikovou klobásou

Babiččina zelňačka

Babiččina zelňačka

Vánoční zelňačka s tofu

Vánoční zelňačka s tofu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vašek | 26. 12. 2011 23:17

    Super recept na Maďarský perkelt "jinak"... Ty brambory na konci komentu nejsou tak důležité, jako spíš, že se tam měli ještě uvařit fazole a nějaké těstoviny. Ale i tak super perkelt. Každopádně se zelňačkou to nemá nic společného :-D :-D

  • pecka55
    pecka55 | 21. 11. 2010 10:01

    Výborná polévka. Po opravdu dlouhé době jsem dostala dokonce pochvalu od manžela!!! 8-)

  • Světlana Škorpilová | 29. 9. 2009 14:06

    Zapomněla jsem do receptu napsat brambory. 3-4 brambory nakrájet na kostička, uvařit v osolené vodě s kmínem a do polévky přidat až změkne zelí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Bobkový list Brambory Červená paprika Česnek Cibule Kapie Majoránka Pepř mletý Rajčata Sůl Uzená žebra Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Rychlé tvarohové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Vajíčka v mikrovlnce

Vajíčka v mikrovlnce

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

50
Máslové řízky
Máslové řízky
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Dýňová tortila
Dýňová tortila
28
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Ozzyho (†76) syn Jack Osbourne: První slova po smrti táty!

Ozzyho (†76) syn Jack Osbourne: První slova po smrti táty!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Zelňačka s mletým masem
Zelňačka s mletým masem
Zelňačka s paprikovou klobásou
Zelňačka s paprikovou klobásou
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka studentská
Zelňačka studentská
Zelňačka tety Vandy
Zelňačka tety Vandy
Zelňačka z uzených žeber
Zelňačka z uzených žeber
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s rajčaty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact