• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s paprikovým lalokem
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka s paprikovým lalokem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 450
      g vepřové maso - libovější paprikový lalok, cca
    • 400
      g brambory oloupané, cca
    • 150
      g celer
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g mrkev
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika cca
    • 1
      lžíce hladká mouka plná
    • 2
      l vývar
    • 1
      sklenice kysané zelí větší ("litrovka")
    • sůl
    • pepř mletý
    • celerová nať nebo petrželová

Postup přípravy receptu

1
Z vepřového paprikového laloku sundáme kůži, kterou necháme následně v polévce vyvařit. Tučnější část odkrojíme a necháme nasucho vyškvařit v rozpáleném hrnci. Až nám pustí tuk, přisypeme drobně pokrájenou cibuli, kterou na tuku osmažíme společně s libovějším, na nudličky nebo kostičky pokrájeným lalokem.
2
Po osmažení cibule a masa přisypeme osmažit i pokrájenou nebo hrubě nastrouhanou mrkev s celerem a dále přisypeme papriku s moukou, které během míchání necháme ve směsi také krátce osmažit.
3
Vše zalijeme vývarem (zatím postačí 1,5 litru), promícháme, přisypeme na kostičky pokrájené brambory a vaříme do jejich změknutí. Kůži z laloku necháme v polévce vyvařit, tučnější kus, který jsme vysmažili můžeme vyndat nebo též vyvařit, záleží na tučnosti.
4
Čtvrtý krok: Po změknutí brambor přidáme pokrájené okapané zelí (neproplachovat!) a dovaříme na skus, dolijeme vývarem do požadované hustoty a dle chuti osolíme a opepříme, případně dokyselíme šťávou ze zelí. Nakonec přidáme trochu čerstvé nebo sušené celerové (petrželové) natě, necháme přejít varem a můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Přírodní kotlety s paprikovým sosem

Přírodní kotlety s paprikovým sosem

Zelňačka podle mé chuti

Zelňačka podle mé chuti

Zelňačka

Zelňačka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 18. 4. 2018 11:42

    Po doplnění receptu (4. KROK POSTUPU), který mi nejde bohužel upravit, prosím, komentář vymažte: Po změknutí brambor přidáme pokrájené okapané zelí (neproplachovat!) a dovaříme na skus, dolijeme vývarem do požadované hustoty a dle chuti osolíme a opepříme, případně dokyselíme šťávou ze zelí. Nakonec přidáme trochu čerstvé nebo sušené celerové (petrželové) natě, necháme přejít varem a můžeme podávat. ...děkuji!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Zelňačka
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Celerová nať Cibule Hladká mouka Kysané zelí Mletá sladká paprika Mrkev Pepř mletý Sůl Vepřové maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Super jablkové knedlíky

Super jablkové knedlíky

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Nivová pomazánka s mozzarelou

Nivová pomazánka s mozzarelou

Těstovinový salát s červenou řepou

Těstovinový salát s červenou řepou

Indiánci

Indiánci

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

29
Fazolový salát s mletým masem
Fazolový salát s mletým…
20
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
16
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
16
Kokosová bábovka s kefírem
Kokosová bábovka s…
16
"Pizza" z lilku
"Pizza" z lilku

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 20. 8. 2025: Kdo dnes zatouží po dobrodružství a kdo oslní okolí svými nápady?

Denní horoskop na středu 20. 8. 2025: Kdo dnes zatouží po dobrodružství a kdo oslní okolí svými nápady?

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Zelňačka s maďarskou klobásou
Zelňačka s maďarskou klobásou
Zelňačka s mletým masem
Zelňačka s mletým masem
Zelňačka s paprikovou klobásou
Zelňačka s paprikovou klobásou
Zelňačka s rajčaty
Zelňačka s rajčaty
Zelňačka studentská
Zelňačka studentská
Zelňačka tety Vandy
Zelňačka tety Vandy
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s paprikovým lalokem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact