• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s paprikovým lalokem
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka s paprikovým lalokem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 450
      g vepřové maso - libovější paprikový lalok, cca
    • 400
      g brambory oloupané, cca
    • 150
      g celer
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g mrkev
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika cca
    • 1
      lžíce hladká mouka plná
    • 2
      l vývar
    • 1
      sklenice kysané zelí větší ("litrovka")
    • sůl
    • pepř mletý
    • celerová nať nebo petrželová

Postup přípravy receptu

1
Z vepřového paprikového laloku sundáme kůži, kterou necháme následně v polévce vyvařit. Tučnější část odkrojíme a necháme nasucho vyškvařit v rozpáleném hrnci. Až nám pustí tuk, přisypeme drobně pokrájenou cibuli, kterou na tuku osmažíme společně s libovějším, na nudličky nebo kostičky pokrájeným lalokem.
2
Po osmažení cibule a masa přisypeme osmažit i pokrájenou nebo hrubě nastrouhanou mrkev s celerem a dále přisypeme papriku s moukou, které během míchání necháme ve směsi také krátce osmažit.
3
Vše zalijeme vývarem (zatím postačí 1,5 litru), promícháme, přisypeme na kostičky pokrájené brambory a vaříme do jejich změknutí. Kůži z laloku necháme v polévce vyvařit, tučnější kus, který jsme vysmažili můžeme vyndat nebo též vyvařit, záleží na tučnosti.
4
Čtvrtý krok: Po změknutí brambor přidáme pokrájené okapané zelí (neproplachovat!) a dovaříme na skus, dolijeme vývarem do požadované hustoty a dle chuti osolíme a opepříme, případně dokyselíme šťávou ze zelí. Nakonec přidáme trochu čerstvé nebo sušené celerové (petrželové) natě, necháme přejít varem a můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Přírodní kotlety s paprikovým sosem

Přírodní kotlety s paprikovým sosem

Zelňačka

Zelňačka

Zelňačka podle mé chuti

Zelňačka podle mé chuti

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 18. 4. 2018 11:42

    Po doplnění receptu (4. KROK POSTUPU), který mi nejde bohužel upravit, prosím, komentář vymažte: Po změknutí brambor přidáme pokrájené okapané zelí (neproplachovat!) a dovaříme na skus, dolijeme vývarem do požadované hustoty a dle chuti osolíme a opepříme, případně dokyselíme šťávou ze zelí. Nakonec přidáme trochu čerstvé nebo sušené celerové (petrželové) natě, necháme přejít varem a můžeme podávat. ...děkuji!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Zelňačka
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Celerová nať Cibule Hladká mouka Kysané zelí Mletá sladká paprika Mrkev Pepř mletý Sůl Vepřové maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valentýnský dort

Valentýnský dort

Treska paní Gunilly

Treska paní Gunilly

Plněná kuřecí prsa

Plněná kuřecí prsa

Americký hamburger

Americký hamburger

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Pizza z rohlíků

Pizza z rohlíků

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

"Braunýs"

"Braunýs"

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

178
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
53
Chia dezert z červeného pomeranče
Chia dezert z červeného…
17
Americké lívance
Americké lívance
16
Klasické lečo
Klasické lečo
15
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Zelňačka s maďarskou klobásou
Zelňačka s maďarskou klobásou
Zelňačka s mletým masem
Zelňačka s mletým masem
Zelňačka s paprikovou klobásou
Zelňačka s paprikovou klobásou
Zelňačka s rajčaty
Zelňačka s rajčaty
Zelňačka studentská
Zelňačka studentská
Zelňačka tety Vandy
Zelňačka tety Vandy
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s paprikovým lalokem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact