• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelňačka mojí maminky
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka mojí maminky

autor: Tess
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka mojí maminky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kysané zelí
    • smetana
    • brambory
    • bobkový list
    • nové koření
    • pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      paprika - sladká
    • cibule
    • hladká mouka
    • ostravská klobása

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, přisypeme papriku, dolejeme vodou. Přidáme překrájené kysané zelí, nové koření, bobkový list a pepř.
2
Vaříme, dokud není zelí měkké. Potom přidáme na kolečka nakrájenou ostravskou klobásu a povaříme ještě cca 5 minut.
3
Potom zalijeme smetanou a zahustíme (mouka + smetana). Zvlášť uvaříme brambory, uvařené je rozštoucháme (kdo chce může si na ně usmažit i cibulku). Rozšťouchané brambory rozdělíme na talíře a přelijeme zelňačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zelí mojí babičky

Dušené zelí mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Drůbeží játra mojí mámy

Drůbeží játra mojí mámy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vladimír | 22. 9. 2012 09:04

    Dobrá připomínka že vaříte brambory zvlášt v tom zelí se špatně uvaří . děkuji VL :-

  • svetlana | 15. 11. 2011 16:09

    Dobra,akorat s em pridala take brambory a klobasu osmahla na zacatku.

  • fooly
    fooly | 22. 1. 2011 22:03

    Jednoduchá a dobrá zelňačka.Akorát brambory sem přidal do polivky.

  • recepty73
    recepty73 | 12. 11. 2010 13:42

    ...nejdřív vařím brambory,pak přidávám zelí=úspora nádobí :-)).

  • Eva J. | 18. 10. 2009 23:53

    Zelňačku jsem dnes dělala poprvé, dala jsem asi 300 g zelí i se šťávou, k tomu asi 1,7 l vody, jednu velkou cibuli, jednu nožičku klobásky, zhruba 2 pol. lžíce papriky, 3 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, trochu pepře a sůl podle chuti. Protože mám ráda zelňačku poměrně kyselou, přidala jsem šťávu z půlky citronu. Nakonec jsem dala asi 150 ml šlehačky (bez mouky). A chutnala :)

  • ivan s | 29. 8. 2009 18:12

    Což takhle přidat pár lžic polévky (omáčky) do smetany, zamíchat, a teprve pak do hrnce? Mě se to osvědčilo...

  • Iva Bednarova | 31. 3. 2008 14:42

    opravuji me predchozi prohlaseni,pul hodiny nestaci,zrovna se mi srazila :-D

  • Iva Bednarova | 31. 3. 2008 13:48

    presne tak,smetanu je potreba mit vytahlou z lednice nejmene kdyz zacinate varit,aby se trosku ohrala,nebo ji pro jistou prohrat zvlast v kastrulku,ale staci kdyz bude tak pul hodiny venku z lednice ;-),mam odzkouseno

  • Dana | 25. 2. 2007 11:30

    Smetana se nesrazi, pokud ji nechate chvili venku z ledničky, nesmi se davat studená, pak se "zdští".Já ji vytahnu z lednicky tak aspon 2 hodiny před použitím.

  • Anonym | 16. 9. 2006 16:57

    vyborny recept, diky za rady, za 1*, kamaradum i mne velmi chutnala

  • Marcela Vrabcová | 10. 1. 2006 10:45

    Je dulezite aby kysela slozka byla uz prevarena, kdyz do ni date mleko. Pak se nezrazi.

  • Ljenka | 8. 1. 2006 14:48

    Jak to mam udelat, aby se mi ta smetana pro priliti do zelnacky nesrazila?

  • Petra | 4. 10. 2005 21:55

    napište prosim tak odhadem množství ingredienci.o) jsem začínající kuchařka a opravdu netuším.o))) díky

  • klarka janeckova | 21. 9. 2005 14:58

    delam ji dost casto,samozrejme nejlepsi je vzdy o vanocich.moc dobra je s pikantnima klobaskama.

  • Jana | 1. 8. 2005 06:33

    Taky jsem ji vyzkousela,misto klobasy jsem dala spekacek.Byla moc dobra,akorat je skoda,ze tam neni napsany mnozstvi,kolik ceho dat,

  • Petr Halbrštát | 16. 3. 2005 08:03

    Jo už jsem jí taky dělal. Akorát jsem to přepísk a mělo toho kýbl, tak sem jí rozdal mezi kámoše a oblizovali se až za ušima, chválim, Halbi

  • D. | 9. 3. 2005 14:54

    dělám bez mléka (i smetany) a taky je to výborné. Patří mezi mé nejoblíbenější :o)

  • petra | 21. 1. 2005 12:55

    pro vsechny kdo nemohou nebo nechteji tuky - maji napr. jako ja vysoky cholesterol-delala jsem ji bez klobasy a misto smetany nizkotucne mleko a presto je opravdu vyborna!!!

  • Marek | 2. 1. 2005 20:11

    Tak jsem ji vyzkousel, ale jelikoz "maminka" zapomela napsat kolik ceho se ma dat, tak mi vznikly asi 3 litry nalevu. Asi do toho nalozim Hermelin...

  • Ruda | 30. 12. 2004 18:42

    Každý rok ji děláme na Nový rok. Vždycky se na Silvestra sejdeme s kamarády a ráno je to jako snídaně. Na kocovinu je to lepší než česnečka. Mňam.

  • markéta Hanáková | 17. 12. 2004 11:19

    my tam řidaváme ještě hříbky a nebo žampiony a to je úplně supr.Vzskoušejte to Markétka

  • Pan Dan | 8. 11. 2004 13:47

    Tož sme ju zrobili a bylo to dobre. Enem sme litovali, že nemáme větší kastrol. Samosebou, že je dobré tu zupu nehltať hned. Moc dobra je esli se počká tak 5 hodin nebo až do druhého dňa. Zdravím šecky

  • Kamila Kozlovsky | 7. 10. 2004 21:13

    Jeste zkuste vyvar z uzeneho masa!!!!! vynikajici

  • Jenik | 6. 10. 2004 21:42

    Ted me ji udelala moje mila a je moc dobra. Dekujem.

  • Klára | 30. 9. 2004 13:44

    Zelňačku miluju je to moje nejoblíbenější jídlo. Moje mamka ji dělá úplně stejně jen když má přidává místo vody vývar z kuřete nebo z vepřových kostí a to má pak větší sílu a brambory máme taky uvařené zvlášť protože v tom zelí se neuvaří jsou pořád natvrdlé. a ještě přidáváme feferonku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Kysané zelí Nové koření Ostravská klobása Paprika - sladká Pepř mletý Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

Americké čokoládové cookies

Americké čokoládové cookies

Fitness sendvič

Fitness sendvič

Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Pečené smetanové řízky

Pečené smetanové řízky

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

73
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
60
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
59
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
46
Makové řezy s citronem
Makové řezy s citronem
41
Gratinovaný lilek a cuketa
Gratinovaný lilek a…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Zelná polévka s uzenými žebry
Zelná polévka s uzenými žebry
Zelňačka
Zelňačka
Zelňačka III.
Zelňačka III.
Zelňačka na jedničku
Zelňačka na jedničku
Zelňačka podle mé chuti
Zelňačka podle mé chuti
Zelňačka pro přátele
Zelňačka pro přátele
  • Recepty.cz
  • Zelňačka mojí maminky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact