• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelňačka II.
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka II.

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      l voda
    • 1
      sklenice sterilované zelí
    • 3
      ks brambory
    • 1
      ks klobása
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      ks feferonka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kmín
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      lžíce mletá paprika

Postup přípravy receptu

1
Vodu přívedeme k varu. Nakrájíme na kostky brambory, klobásku na kolečka, scedíme zelí a nakrájíme na drobno a feferonku na jemno. Když voda začne vřít, přidáme do ní všechny nakrájené suroviny. Osolíme, okmínujeme a povaříme. Potom rozmícháme smetanu s moukou a paprikou. Když jsou brambory měkké, nalijeme ochucenou smetanu do polévky a vše krátce povaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka s paprikovou klobásou

Zelňačka s paprikovou klobásou

Vánoční zelňačka s tofu

Vánoční zelňačka s tofu

Babiččina zelňačka

Babiččina zelňačka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kokot | 29. 12. 2016 15:25

    Neumite varit

  • Jarda | 29. 10. 2011 14:56

    Tak jsme zkoušeli s přítelkyní tento recept a řeknu vám... katastrofa, děs, běs =-O Polévka byla sladká, jinak vodnatá. Prostě voda se zelím. Tak jsem do toho dal feferonku (poslední záchrana) a u jídla jsme slzeli jaká to byla síla - pálivá voda se zelím :-$ Co jsme udělali špatně, i když jsme dodrželi recept?

  • Veronika Lindner | 22. 4. 2008 13:57

    To je zelnacka jak ma byt.Vcera jsem ji delala,je rychla a vyborna.

  • otaznik | 12. 11. 2007 02:28

    Recept je fakt jednoduchý a výborný.

  • Jana Pátková | 22. 10. 2007 19:53

    Jak už bylo tady řečeno, napřed povařím brambory a až potom přidám zelí, jinak to není ono, nebo brambory povařím zvlášť a přidám do polévky se zelím apod. Jinak recept je dobrý,vařím podobně. Ale brambory a zelí najednou se neuvaří, brambory jsou natvrdlé. Všechny ostatní přílohy jsou vynikající a polévka také.

  • Dasha Matušů | 22. 10. 2007 18:08

    Dneska zkouším tento recept a nemůžu si vynachválit :) Je to šíleně jednoduché a je to hnedka >>> doporučuji tedy všem, kteří mají tuto polévku rádi, ale bojí se ji připravit, že by ji pokazili. Já jsem tedy nepřidala feferonku, protože bych polívku pak jedla sama, ale myslím, že feferonka je dobrá obměna pro ty, kteří si libují v ostřejších jídlech... Moc děkuji za recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Feferonka Klobása Kmín Mletá paprika Polohrubá mouka Sterilované zelí Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Paprikový salát

Paprikový salát

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Hnětynky

Hnětynky

Košíčky s ořechovou náplní

Košíčky s ořechovou náplní

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Vařené mušle

Vařené mušle

Hlíva s pohankou

Hlíva s pohankou

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

176
Dýňová tortila
Dýňová tortila
124
Máslové řízky
Máslové řízky
117
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
89
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
35
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Záhada jmen na parte Jiřího Krampola (†87):  Kdo jsou mecenáši pohřbu?

Záhada jmen na parte Jiřího Krampola (†87): Kdo jsou mecenáši pohřbu?

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Zelňačka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact