• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelňačka II.
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka II.

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      l voda
    • 1
      sklenice sterilované zelí
    • 3
      ks brambory
    • 1
      ks klobása
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      ks feferonka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kmín
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      lžíce mletá paprika

Postup přípravy receptu

1
Vodu přívedeme k varu. Nakrájíme na kostky brambory, klobásku na kolečka, scedíme zelí a nakrájíme na drobno a feferonku na jemno. Když voda začne vřít, přidáme do ní všechny nakrájené suroviny. Osolíme, okmínujeme a povaříme. Potom rozmícháme smetanu s moukou a paprikou. Když jsou brambory měkké, nalijeme ochucenou smetanu do polévky a vše krátce povaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka s paprikovou klobásou

Zelňačka s paprikovou klobásou

Babiččina zelňačka

Babiččina zelňačka

Vánoční zelňačka s tofu

Vánoční zelňačka s tofu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kokot | 29. 12. 2016 15:25

    Neumite varit

  • Jarda | 29. 10. 2011 14:56

    Tak jsme zkoušeli s přítelkyní tento recept a řeknu vám... katastrofa, děs, běs =-O Polévka byla sladká, jinak vodnatá. Prostě voda se zelím. Tak jsem do toho dal feferonku (poslední záchrana) a u jídla jsme slzeli jaká to byla síla - pálivá voda se zelím :-$ Co jsme udělali špatně, i když jsme dodrželi recept?

  • Veronika Lindner | 22. 4. 2008 13:57

    To je zelnacka jak ma byt.Vcera jsem ji delala,je rychla a vyborna.

  • otaznik | 12. 11. 2007 02:28

    Recept je fakt jednoduchý a výborný.

  • Jana Pátková | 22. 10. 2007 19:53

    Jak už bylo tady řečeno, napřed povařím brambory a až potom přidám zelí, jinak to není ono, nebo brambory povařím zvlášť a přidám do polévky se zelím apod. Jinak recept je dobrý,vařím podobně. Ale brambory a zelí najednou se neuvaří, brambory jsou natvrdlé. Všechny ostatní přílohy jsou vynikající a polévka také.

  • Dasha Matušů | 22. 10. 2007 18:08

    Dneska zkouším tento recept a nemůžu si vynachválit :) Je to šíleně jednoduché a je to hnedka >>> doporučuji tedy všem, kteří mají tuto polévku rádi, ale bojí se ji připravit, že by ji pokazili. Já jsem tedy nepřidala feferonku, protože bych polívku pak jedla sama, ale myslím, že feferonka je dobrá obměna pro ty, kteří si libují v ostřejších jídlech... Moc děkuji za recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Feferonka Klobása Kmín Mletá paprika Polohrubá mouka Sterilované zelí Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč se slaninou

Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou

Brokolice s těstovinami a sýrovou…

Pizza chudobka

Pizza chudobka

Jahelník mrkvový

Jahelník mrkvový

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové palačinky

Americké palačinky s horkými jablky

Americké palačinky s horkými jablky

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

194
Dýňová tortila
Dýňová tortila
99
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
43
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
42
Klasické lečo
Klasické lečo
37
Šneci z remosky - na sladko
Šneci z remosky - na…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Petr Vágner na netradiční svatební cestě: Grónsko přešel za 6 dní!

Petr Vágner na netradiční svatební cestě: Grónsko přešel za 6 dní!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Zelňačka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact