• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelná polévka II.
Napište svůj komentář k receptu

Zelná polévka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelná polévka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová krkovice
    • mrkev
    • celer
    • cibule
    • česnek
    • brambory
    • kysané zelí
    • světlá jíška
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • majoránka
    • podravka
    • uzený špek kousek
    • 1
      lžička cukr
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Libové vepřové maso uvaříme spolu se solí, mrkví a celerem klasicky jako polévku.<BR>Měkké maso vyjmeme, necháme zchladit a rozkrájíme na kostičky. Vývar zcedíme, zředíme popřípadě horkou vodou, přidáme kmín, pepř a oloupané na kostky nakrájené brambory. Když jsou brambory měkké, zahustíme polévku jíškou s cibulovým základem. povaříme spolu s prolisovaným česnekem.
2
Než se maso uvaří připravíme si zelí do polévky: na kousku špeku nakrájeném na kostičky zpěníme jednu menší cibuli, přidáme trochu cukru, který mícháme spolu s cibulí, tím cibule zrůžoví a cukr zkaramelizuje. Přidáme kysané zelí, Podravku, přilijeme vodu a vaříme 1/4 hodiny.
3
Do zajíškovaného vývaru přidáme zpět na kostičky nakrájené maso, najemno nastrouhavnou zeleninu (mrkev a celer) a uvařené kysané zelí i se zelným vývarem. Krátce povaříme, sejmeme s plotny a přidáme majoránku.
4
Podáváme s chlebem. Tato polévka je vydatná a sytá. Lze jí nahradit celý oběd. Druhý den je ještě lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelná polévka

Zelná polévka

Zelná polévka s klobásou

Zelná polévka s klobásou

Zelná polévka s drožďovými nočky

Zelná polévka s drožďovými nočky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 29. 12. 2007 09:16

    Anonym, ale každá polievka sa dá urobiť rôznym spôsobom. Určite aj tá vaša je výborná:)))

  • Jana Kutačová | 28. 12. 2007 20:16

    Je spousta druhů zelňaček a každý z nás ji dělá trochu jinak....Ten karamel může být zajímavý .o)))

  • Anonym | 28. 12. 2007 16:26

    Nějak nechápu ten karamel a jíšku. A vlastně zelňačku dělám docela jinak.

  • nikol | 27. 12. 2007 19:23

    vyborna zelnacka dekuji

  • nikolka | 27. 12. 2007 19:22

    vyborna polevka doma jsme si pochutnali

  • Anonym | 30. 6. 2005 19:19

    panebože, to musí být bašta, to fakt můžu....slibuju, že ji určitě udělám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Česnek Cibule Cukr Drcený kmín Kysané zelí Majoránka Mrkev Pepř mletý Podravka Sůl Světlá jíška Uzený špek Vepřová krkovice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka s tuňákem pro děti i dospělé 123

Pomazánka s tuňákem pro děti i…

Lasagne á la kamarádka Terka

Lasagne á la kamarádka Terka

Katův šleh (drůbeží)

Katův šleh (drůbeží)

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Špagety z pánve

Špagety z pánve

Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

Pudinkové řezy čtyř barev se…

Čína s vepřovým

Čína s vepřovým

Sušenky

Sušenky

Vláčný makovník / makovec

Vláčný makovník / makovec

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

30
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…
28
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
28
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Krásná Filippi slaví výročí svatby: Vytáhla retro poklad

Krásná Filippi slaví výročí svatby: Vytáhla retro poklad

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

  • Recepty.cz
  • Zelná polévka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact