• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zeleninový talíř
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninový talíř

autor: Jitka Malinová
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninový talíř
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks hlávkový salát
    • 3
      ks čínské zelí listy
    • 0,50
      ks mrkev
    • 1
      ks rajče
    • 0,50
      ks paprika
    • 1
      ks okurka salátová
    • 1
      dressing italský, nebo bylinkový
    • 1
      ks vařená vejce
    • 3
      plátek šunka
    • 50
      g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

1
Do hlubokého talíře rozprostřeme lupeny hlávkového salátu, čínské zelí i s košťálem nasekáme na úzké proužky, dáme na salát, nastrouháme mrkev na hrubo, okurku na kolečka, papriku na proužky a rajče na měsíčky. Zeleninu v talíři zalejeme 2 polévkovými lžicemi zálivky připravené dle návodu a necháme pár minut odležet. Navrh ozdobíme šunkou nasekanou na proužky, vajíčkem na měsíčky a nakonec nastrouháme tvrdý sýr na hrubo.
2
Podáváme s tmavým pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninový talíř III

Zeleninový talíř III

Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)

Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :…

Veganský talíř

Veganský talíř

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová | 11. 5. 2006 08:16

    Tomuto salátu doma říkáme Gargantua podle toho pohádkového obra, můj muž si ještě na to nalije tatarku:-)

  • Alča | 11. 5. 2006 07:40

    Dobrý nápad, jak upotřebyt zbytky zeleniny, neměla jsem mrkev, ale ředkev a nemělo to chybu. Ani jsem nepotřebovala žádné pečivo. Dokonce i přítel se najedl, ale ten měl k tomu bagetku.

  • Tereza Jarčušková | 1. 2. 2006 12:34

    Toľko tuku, koľko je potrebných na rozpustenie vitamínov, obsahuje skoro každá zelenina. Aj keď je to 0,1 - 0,2 %, to stačí. Máloktorá zelenina neobsahuja absolútne vôbec tuku.

  • anonym | 1. 2. 2006 11:24

    Trošku olivového oleje se přidává proto,aby se rozpustily vitamíny rozpustné v tucích (A,D,E,K)

  • Jitka Malinová | 1. 2. 2006 11:15

    Pro mne je kouzlo salátu v tom, že je tam čerstvá zelenina a téměř žádná dochucovadla. Chutě jednotlivých druhů se vzájemně prolínají a doplňují. Já osobně nedávám ani olej, protože mi nechutná, ale to je na každém co má rád. Mražená zelenina by potřebovala nějaký dresing, nemám vyzkoušeno. Zkuste a dejte vědět jaké to bylo.

  • Zdeněk Pokorný | 1. 2. 2006 10:58

    Tento salát jsem si vyzkoušel a byl velice chutný. Dal by se i nějak obměnit, ale už by to nebyl originál. Já osobně mu dávám 2Chtěl bych vědět jestli mohu na salát použít mraženou zeleninu a je li lépe ji vařit nebo připravovat v mikrovlnce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čínské zelí Dressing Hlávkový salát Mrkev Okurka salátová Paprika Rajče Šunka Tvrdý sýr Vařená vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše II.

Langoše II.

Kuřecí stehna po Řecku

Kuřecí stehna po Řecku

Úžasná vajíčková pomazánka

Úžasná vajíčková pomazánka

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Pangas raz dva

Pangas raz dva

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Cibulovo-česneková plec

Cibulovo-česneková plec

Buchta na doma

Buchta na doma

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

105
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
73
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
42
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Houbová omáčka II.
Houbová omáčka II.

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Spisovatel Dan Brown: Svatba s milenkou!

Spisovatel Dan Brown: Svatba s milenkou!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Zeleninový talíř
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact