• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zeleninový talíř
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninový talíř

autor: Jitka Malinová
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninový talíř
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks hlávkový salát
    • 3
      ks čínské zelí listy
    • 0,50
      ks mrkev
    • 1
      ks rajče
    • 0,50
      ks paprika
    • 1
      ks okurka salátová
    • 1
      dressing italský, nebo bylinkový
    • 1
      ks vařená vejce
    • 3
      plátek šunka
    • 50
      g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

1
Do hlubokého talíře rozprostřeme lupeny hlávkového salátu, čínské zelí i s košťálem nasekáme na úzké proužky, dáme na salát, nastrouháme mrkev na hrubo, okurku na kolečka, papriku na proužky a rajče na měsíčky. Zeleninu v talíři zalejeme 2 polévkovými lžicemi zálivky připravené dle návodu a necháme pár minut odležet. Navrh ozdobíme šunkou nasekanou na proužky, vajíčkem na měsíčky a nakonec nastrouháme tvrdý sýr na hrubo.
2
Podáváme s tmavým pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninový talíř III

Zeleninový talíř III

Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)

Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :…

Veganský talíř

Veganský talíř

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová | 11. 5. 2006 08:16

    Tomuto salátu doma říkáme Gargantua podle toho pohádkového obra, můj muž si ještě na to nalije tatarku:-)

  • Alča | 11. 5. 2006 07:40

    Dobrý nápad, jak upotřebyt zbytky zeleniny, neměla jsem mrkev, ale ředkev a nemělo to chybu. Ani jsem nepotřebovala žádné pečivo. Dokonce i přítel se najedl, ale ten měl k tomu bagetku.

  • Tereza Jarčušková | 1. 2. 2006 12:34

    Toľko tuku, koľko je potrebných na rozpustenie vitamínov, obsahuje skoro každá zelenina. Aj keď je to 0,1 - 0,2 %, to stačí. Máloktorá zelenina neobsahuja absolútne vôbec tuku.

  • anonym | 1. 2. 2006 11:24

    Trošku olivového oleje se přidává proto,aby se rozpustily vitamíny rozpustné v tucích (A,D,E,K)

  • Jitka Malinová | 1. 2. 2006 11:15

    Pro mne je kouzlo salátu v tom, že je tam čerstvá zelenina a téměř žádná dochucovadla. Chutě jednotlivých druhů se vzájemně prolínají a doplňují. Já osobně nedávám ani olej, protože mi nechutná, ale to je na každém co má rád. Mražená zelenina by potřebovala nějaký dresing, nemám vyzkoušeno. Zkuste a dejte vědět jaké to bylo.

  • Zdeněk Pokorný | 1. 2. 2006 10:58

    Tento salát jsem si vyzkoušel a byl velice chutný. Dal by se i nějak obměnit, ale už by to nebyl originál. Já osobně mu dávám 2Chtěl bych vědět jestli mohu na salát použít mraženou zeleninu a je li lépe ji vařit nebo připravovat v mikrovlnce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čínské zelí Dressing Hlávkový salát Mrkev Okurka salátová Paprika Rajče Šunka Tvrdý sýr Vařená vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazole

Pikantní fazole

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Vaječná pomazánka II.

Vaječná pomazánka II.

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Karbenátky po našem

Karbenátky po našem

Cuketové topinky (tousty)

Cuketové topinky (tousty)

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

40
Smetanový dort s ovocem
Smetanový dort s ovocem
34
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
25
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Zpěvák a lékař Marcell o Zrádcích 2: Všichni jsou připravení!

Zpěvák a lékař Marcell o Zrádcích 2: Všichni jsou připravení!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Zeleninový talíř
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact