• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zeleninový boršč
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninový boršč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 20
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
7fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající hutná polévka z červené řepy, zelí, mrkve a brambor, dochucená čerstvým koprem, citronovou šťávou a zakysanou smetanou, je skvělá i v této variantě bez masa.

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 3
      ks brambory varný typ B
    • 2
      ks červená řepa
    • 1,50
      l zeleninový vývar
    • citronová šťáva z 1 citronu
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 1
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      ks červené zelí malá hlávka
    • 1
      hrst kopr čerstvý
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu očistěte. Cibuli nakrájejte nahrubo, mrkev na kostičky a česnek najemno. Ve velkém hrnci zahřejte na středním plameni olej. Nechte na něm zesklovatět cibuli, vsypte mrkev a česnek. Restujte 5 minut, přidejte rajčatový protlak a restujte další 2–3 minuty.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Brambory a řepu nakrájejte na kostičky. Přidejte do hrnce se základem, zalijte zeleninovým vývarem a šťávou z poloviny citronu. Přisypte bobkový listí, nové koření i cukr. Osolte, promíchejte a přiveďte k varu.
3
Zelí zbavte vnějších listů a nakrouhejte. Jakmile budou brambory polotvrdé, přidejte zelí a vařte do změknutí. Boršč dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Vyndejte bobkový list a nové koření, přidejte najemno nasekaný kopr a podávejte se smetanou.

RADA: VIDEO, jak připravit poctivý brokolicový krém

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč s jehněčím masem

Boršč s jehněčím masem

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Vegetariánský boršč

Vegetariánský boršč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Boršč FOOD Vegetariánské a zdravé
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Červená řepa Červené zelí Česnek Cibule Citronová šťáva Kopr Mrkev Nové koření Pepř mletý Rajský protlak Slunečnicový olej Smetana ke šlehání Sůl Třtinový cukr Zeleninový vývar

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Kuře s paprikou a olivami

Kuře s paprikou a olivami

Italské těstoviny

Italské těstoviny

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Kelímková bábovka z jogurtu

Kelímková bábovka z jogurtu

Buchta Margotka

Buchta Margotka

El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas

El Paso Kořenící směs na fajitas…

Banánovo – avokádové smoothie

Banánovo – avokádové smoothie

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

42
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
37
Dýňové pudinkové řezy
Dýňové pudinkové řezy
31
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
28
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
20
Hrášková šakšuka
Hrášková šakšuka

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu:  60 milionů a dva roky práce

Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu: 60 milionů a dva roky práce

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Zeleninovo-pivní pečeně
Zeleninovo-pivní pečeně
Zeleninovo-sýrový salát s jogurtem
Zeleninovo-sýrový salát s jogurtem
Zeleninovo-zelný mix
Zeleninovo-zelný mix
Zeleninový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Zeleninový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Zeleninový koláč s bramborami
Zeleninový koláč s bramborami
Zeleninový kuskus
Zeleninový kuskus
  • Recepty.cz
  • Zeleninový boršč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact