• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zeleninový boršč
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninový boršč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 19
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
7fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající hutná polévka z červené řepy, zelí, mrkve a brambor, dochucená čerstvým koprem, citronovou šťávou a zakysanou smetanou, je skvělá i v této variantě bez masa.

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 3
      ks brambory varný typ B
    • 2
      ks červená řepa
    • 1,50
      l zeleninový vývar
    • citronová šťáva z 1 citronu
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 1
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      ks červené zelí malá hlávka
    • 1
      hrst kopr čerstvý
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu očistěte. Cibuli nakrájejte nahrubo, mrkev na kostičky a česnek najemno. Ve velkém hrnci zahřejte na středním plameni olej. Nechte na něm zesklovatět cibuli, vsypte mrkev a česnek. Restujte 5 minut, přidejte rajčatový protlak a restujte další 2–3 minuty.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Brambory a řepu nakrájejte na kostičky. Přidejte do hrnce se základem, zalijte zeleninovým vývarem a šťávou z poloviny citronu. Přisypte bobkový listí, nové koření i cukr. Osolte, promíchejte a přiveďte k varu.
3
Zelí zbavte vnějších listů a nakrouhejte. Jakmile budou brambory polotvrdé, přidejte zelí a vařte do změknutí. Boršč dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Vyndejte bobkový list a nové koření, přidejte najemno nasekaný kopr a podávejte se smetanou.

RADA: VIDEO, jak připravit poctivý brokolicový krém

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč s jehněčím masem

Boršč s jehněčím masem

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Vegetariánský boršč

Vegetariánský boršč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Boršč FOOD Vegetariánské a zdravé
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Červená řepa Červené zelí Česnek Cibule Citronová šťáva Kopr Mrkev Nové koření Pepř mletý Rajský protlak Slunečnicový olej Smetana ke šlehání Sůl Třtinový cukr Zeleninový vývar

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchá česneková pomazánka na chlebíčky

Jednoduchá česneková pomazánka na…

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Mrkvový koláč III.

Mrkvový koláč III.

Jarní ředkvičková pochoutka

Jarní ředkvičková pochoutka

Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

Brokolicový nákyp se smetanovo…

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Fazolové ragú se zeleninou

Fazolové ragú se zeleninou

Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem

Křupavé vafle s avokádem, lososem a…

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

93
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
93
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
90
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
69
Špenátové lasagne
Špenátové lasagne
28
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Zeleninovo-pivní pečeně
Zeleninovo-pivní pečeně
Zeleninovo-sýrový salát s jogurtem
Zeleninovo-sýrový salát s jogurtem
Zeleninovo-zelný mix
Zeleninovo-zelný mix
Zeleninový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Zeleninový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Zeleninový koláč s bramborami
Zeleninový koláč s bramborami
Zeleninový kuskus
Zeleninový kuskus
  • Recepty.cz
  • Zeleninový boršč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact