• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zeleninový boršč
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninový boršč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 19
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
7fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající hutná polévka z červené řepy, zelí, mrkve a brambor, dochucená čerstvým koprem, citronovou šťávou a zakysanou smetanou, je skvělá i v této variantě bez masa.

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 3
      ks brambory varný typ B
    • 2
      ks červená řepa
    • 1,50
      l zeleninový vývar
    • citronová šťáva z 1 citronu
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 1
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      ks červené zelí malá hlávka
    • 1
      hrst kopr čerstvý
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu očistěte. Cibuli nakrájejte nahrubo, mrkev na kostičky a česnek najemno. Ve velkém hrnci zahřejte na středním plameni olej. Nechte na něm zesklovatět cibuli, vsypte mrkev a česnek. Restujte 5 minut, přidejte rajčatový protlak a restujte další 2–3 minuty.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Brambory a řepu nakrájejte na kostičky. Přidejte do hrnce se základem, zalijte zeleninovým vývarem a šťávou z poloviny citronu. Přisypte bobkový listí, nové koření i cukr. Osolte, promíchejte a přiveďte k varu.
3
Zelí zbavte vnějších listů a nakrouhejte. Jakmile budou brambory polotvrdé, přidejte zelí a vařte do změknutí. Boršč dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Vyndejte bobkový list a nové koření, přidejte najemno nasekaný kopr a podávejte se smetanou.

RADA: VIDEO, jak připravit poctivý brokolicový krém

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč s jehněčím masem

Boršč s jehněčím masem

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Vegetariánský boršč

Vegetariánský boršč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Boršč FOOD Vegetariánské a zdravé
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Červená řepa Červené zelí Česnek Cibule Citronová šťáva Kopr Mrkev Nové koření Pepř mletý Rajský protlak Slunečnicový olej Smetana ke šlehání Sůl Třtinový cukr Zeleninový vývar

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trhanec

Trhanec

Rychlé langoše

Rychlé langoše

Bramborový salát s okurkou

Bramborový salát s okurkou

Výborná ořechová bábovka

Výborná ořechová bábovka

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Masíčko po námořnicku

Masíčko po námořnicku

Turistická pomazánka

Turistická pomazánka

Pórková polévka s mrkví

Pórková polévka s mrkví

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

92
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
43
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
42
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
34
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
34
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Zeleninovo-pivní pečeně
Zeleninovo-pivní pečeně
Zeleninovo-sýrový salát s jogurtem
Zeleninovo-sýrový salát s jogurtem
Zeleninovo-zelný mix
Zeleninovo-zelný mix
Zeleninový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Zeleninový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Zeleninový koláč s bramborami
Zeleninový koláč s bramborami
Zeleninový kuskus
Zeleninový kuskus
  • Recepty.cz
  • Zeleninový boršč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact