• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zeleninové rizoto II.
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninové rizoto II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 25
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové rizoto II.
Zeleninové rizoto II.
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 4
      kostka masox
    • 400
      g rýže
    • hrášek
    • sýr Na posypání (nejlépe parmzán, ale může být i eidam)
    • olej
    • 1
      balíček zeleninová směs (Např. mrkev, hrášek, kukuřice)

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu vyndáme z mrazáku. Nakrájíme cibuli a necháme ji na velké pánvi na oleji zesklovatět, mezitím rozpustíme masox nebo jiný bujón - dle chuti ve 2 litrech vody a udržujeme jej horký. Na pánev s cibulí vsypeme suchou rýži, trošku osmažíme, zmírníme teplotu a zalejeme naběračkou bujónu, zamícháme, když se bujón vsákne přilejeme další naběračku a zase zamícháme a tak pokračujeme, dokud máme bujón a dokud není rýže měkká - asi 20 minut.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Asi 5 minut před dovařením přidáme zeleninu. Průběžně mícháme. Když je rýže i zelenina měkká a na dně pánve už není žádná voda dochutíme pepřem, pokud je potřeba i solí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

Rizoto s hlívou

Rizoto s hlívou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MJG | 7. 8. 2015 11:22

    4 kostky Masoxu?!?! Fuj, copak bez toho, lidi, neumite navarit. Takove zdrave jidlo znehodnotite takovym sajrajtem. :'(

  • bob | 30. 5. 2015 12:33

    FUJ

  • Martina | 13. 4. 2015 10:56

    Tak někdo si zamražuje svojí vlastní zeleninu a ta je mnohdy lepší než čerstvá mimo sezónu ;-)

  • Jirka | 24. 3. 2015 18:19

    Jasně, masox a čím víc, tím líp :-$

  • Dark | 12. 3. 2015 10:29

    Uff, to by jeden neřekl, co za hnusy jsou lidé schopni jíst. Tohle nemá s rizotem nic společného. A ta "vylepšení" přispívajících jsou na blití. Chybí už jen polít to kečupem.

  • Michaela | 2. 11. 2014 16:29

    Odradila mě už první věta receptu. Proč mrkev z mrazáku? A kostky masoxu? Použila jsem čerstvou kořenovou zeleninu, jarní cibulku a do smetany zamichala už při vaření čedar. Výtečné! :-P

  • panebože.. | 22. 8. 2013 07:25

    ještě tam nacpěte podravku, vegetu a eidam a 4 kostky masoxu a bude to vážně k sežrání... TOHLE NEMÁ NIC SPOLEČNÝHO S ITALSKÁM RISSOTEM TAK SE VZPAMATUJTE! nazvěte to pokrm z rýže, ale tohle v žádnym případě neni rissoto!!!!!!

  • kriistyynka890 | 7. 2. 2013 12:51

    já jsem k tomu přidala kuřecí maso :) a výsledek si nemůžu vynechválit :)

  • tanadas | 1. 2. 2013 13:08

    Bud bych priste ubrala ryzi nebo pridala zeleninu, mela jsem baleni 350 gramu a to je malo, jinak je to snadny a dobry recept.

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 7. 12. 2011 21:14

    Opravdu výborné rizoto,víc mi ale chutnalo se zeleninovým bujónem Maggi.Nemusela jsem vúbec dochucovat,bylo akorát.K tomu kyselou okurčičku a to byl dlabec ;-) Vřele doporučuji .

  • Akire1 | 7. 12. 2011 19:13

    Rizoto bylo moc dobré, jen jsem si práci usnadnila a rýži uvařila tak, jak jsem zvyklá....Pro 2osoby jsem na oleji orestovala cibuli, přidala propláchnutou rýži (1hrnek) a zalila rozpuštěným masoxem (1 a půl hrnku) dusila na mírném ohni cca 20min a ke konci přidala krátce povařenou zeleninu.Dodusila jsem vše společně. :-)

  • MoniqueLaMutti
    MoniqueLaMutti | 18. 11. 2011 10:40

    Zní to velice zajímavě, nikdy mě nenapadlo zalévat rýži bujonem :-) určitě vyzkouším, jelikož přítel na mě volá, že to už také slyšel a že je to prý vynikající :-\ :-))

  • Simona Kobesová | 2. 1. 2009 12:48

    Je to opravdu moc chutný. Ani jsem tomu nevěřila, že by to mohlo být tak dobré, když tam není žádné maso :-), ale vážně je to super.

  • Zuzan | 1. 3. 2008 14:17

    Jednoduche, vyborne a hodne syte!Vrele doporucuju vsem!

  • Adela | 30. 5. 2007 22:36

    Opravdu vyborne,jsem naprosty zacatecnik ve vareni a tenhle recept je opravdu nenarocny a zvladne ho kazdy a vysledek je skvely

  • paulusova sona | 30. 12. 2006 17:08

    velmi chutne

  • Petra Míšancová | 22. 9. 2005 13:21

    Dělali jsme to ve škole ve VAŘENÍ a je to opravdu moc dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Rizota
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hrášek Masox Olej Rýže Sýr Zeleninová směs

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Výborná chlebíčková pomazánka

Výborná chlebíčková pomazánka

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou

Jednoduchá pomazánka z ricotty se…

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

27
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
"Kouřové" marinované vepřové
"Kouřové" marinované…
19
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
18
Avignonský Rumpsteak s cibulí
Avignonský Rumpsteak s…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Farářka ze StarDance Kopecká: Léčí zraněnou partnerku!

Farářka ze StarDance Kopecká: Léčí zraněnou partnerku!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese
Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…
Zeleninové ratatouille
Zeleninové ratatouille
Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto
Zeleninové řízky
Zeleninové řízky
Zeleninové řízky naruby
Zeleninové řízky naruby
Zeleninové řízky v rýži - zapečené
Zeleninové řízky v rýži - zapečené
  • Recepty.cz
  • Zeleninové rizoto II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact