• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zeleninové lasagne s brokolicí a špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninové lasagne s brokolicí a špenátem

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninové lasagne s brokolicí a špenátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brokolice 300-500
    • 1
      balení mražený špenát (sekaný nebo protlak)
    • 12
      plátek lasagne
    • 250
      ml smetana
    • 500
      ml vývar z brokolice + evantuálně 1 kostka zeleninového bujónu
    • 100
      g máslo 80-100
    • 80
      g hladká mouka
    • 150
      g sýr eventuálně mozzarela a troška parmazánu
    • pepř mletý
    • sůl
    • muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

1
Brokolici uvaříme do poloměkka a nadrobno rozsekáme, košťály můžeme rozmixovat. Vývar necháme zchladnout. Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou rozředíme chladným vývarem a smetanou a uvaříme bešamelovou omáčku, kterou ochutíme bujónovou kostkou, solí, pepřem a muškátem. Můžeme přidat i bílé víno. Polovinu dáme stranou, do druhé poloviny zamícháme brokolici a špenát, který jsme nechali povolit - směs necháme přejít varem, zamícháme polovinu strouhaného tvrdého sýra a dochutíme. Pekáček malinko vymažeme syrovým máslem a rozprostřeme do něj polovinu bešamelové omáčky. Na omáčku narovnáme plátky syrových lasagní tak, aby se nepřekrývaly. Pak dáme polovinu zeleninové směsi, ještě jednou lasagne, zeleninu a znovu lasagne, které budou tvořit horní vrstvu nákypu. Tu potřeme zbývající částí bílé bešamelové omáčky, do které jsme zamíchali zbylý tvrdý sýr. Můžeme ještě posypat trochou sýra na povrchu (třeba parmazánem). Nebo poklademe povrch plátky mozzarely (nemusí tvořit souvislou vrstvu), na ni nalijeme omáčku se sýrem a pak dáme ještě trochu parmazánu, podle toho, co máme k dispozici. Vložíme do nahřáté trouby a zapékáme 30-45 minut, až nám vidlička projede bez zábrany všemi vrstvami. Vyndáme z trouby, necháme chvíli ustát a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lasagne se špenátem a kuřecím masem bez bešamelu

Lasagne se špenátem a kuřecím masem…

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí

Zapečené těstoviny se špenátem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniella O. | 16. 2. 2008 00:52

    Pridavam jeste strouhanou mrkev a vrchni vrstvu lehce posypu strouhanku. Udela se krasna krupava kurka. Lasagne jsou vyborne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Hladká mouka Lasagne Máslo Mražený špenát Muškátový oříšek Pepř mletý Smetana Sůl Sýr Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Andělské zvony

Andělské zvony

Jablečný závin s piškotem

Jablečný závin s piškotem

Chutní šnečci

Chutní šnečci

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Sněhový koláč s marmeládou

Sněhový koláč s marmeládou

Brokolicovo-bramborové placičky

Brokolicovo-bramborové placičky

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky -…

Zbojnický salát

Zbojnický salát

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

119
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
83
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky
72
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
48
Klatovské závitky / ptáčky / roládky -  po našem
Klatovské závitky /…
39
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Zeleninové lasagne s brokolicí a špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact