• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zeleninové lasagne s brokolicí a špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninové lasagne s brokolicí a špenátem

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninové lasagne s brokolicí a špenátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brokolice 300-500
    • 1
      balení mražený špenát (sekaný nebo protlak)
    • 12
      plátek lasagne
    • 250
      ml smetana
    • 500
      ml vývar z brokolice + evantuálně 1 kostka zeleninového bujónu
    • 100
      g máslo 80-100
    • 80
      g hladká mouka
    • 150
      g sýr eventuálně mozzarela a troška parmazánu
    • pepř mletý
    • sůl
    • muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

1
Brokolici uvaříme do poloměkka a nadrobno rozsekáme, košťály můžeme rozmixovat. Vývar necháme zchladnout. Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou rozředíme chladným vývarem a smetanou a uvaříme bešamelovou omáčku, kterou ochutíme bujónovou kostkou, solí, pepřem a muškátem. Můžeme přidat i bílé víno. Polovinu dáme stranou, do druhé poloviny zamícháme brokolici a špenát, který jsme nechali povolit - směs necháme přejít varem, zamícháme polovinu strouhaného tvrdého sýra a dochutíme. Pekáček malinko vymažeme syrovým máslem a rozprostřeme do něj polovinu bešamelové omáčky. Na omáčku narovnáme plátky syrových lasagní tak, aby se nepřekrývaly. Pak dáme polovinu zeleninové směsi, ještě jednou lasagne, zeleninu a znovu lasagne, které budou tvořit horní vrstvu nákypu. Tu potřeme zbývající částí bílé bešamelové omáčky, do které jsme zamíchali zbylý tvrdý sýr. Můžeme ještě posypat trochou sýra na povrchu (třeba parmazánem). Nebo poklademe povrch plátky mozzarely (nemusí tvořit souvislou vrstvu), na ni nalijeme omáčku se sýrem a pak dáme ještě trochu parmazánu, podle toho, co máme k dispozici. Vložíme do nahřáté trouby a zapékáme 30-45 minut, až nám vidlička projede bez zábrany všemi vrstvami. Vyndáme z trouby, necháme chvíli ustát a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lasagne se špenátem a kuřecím masem bez bešamelu

Lasagne se špenátem a kuřecím masem…

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí

Zapečené těstoviny se špenátem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniella O. | 16. 2. 2008 00:52

    Pridavam jeste strouhanou mrkev a vrchni vrstvu lehce posypu strouhanku. Udela se krasna krupava kurka. Lasagne jsou vyborne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Hladká mouka Lasagne Máslo Mražený špenát Muškátový oříšek Pepř mletý Smetana Sůl Sýr Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Pangas raz dva

Pangas raz dva

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Třešňový dort / řez

Třešňový dort / řez

Pórková polévka se žampiony

Pórková polévka se žampiony

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Vařená čokoládová poleva
Vařená čokoládová poleva
15
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Princezna z pohádky Tři životy: Rozvod po 12 letech! Novou lásku našla u Mexičana

Princezna z pohádky Tři životy: Rozvod po 12 letech! Novou lásku našla u Mexičana

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Zeleninové lasagne s brokolicí a špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact