• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zeleninová óda na Remosku
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninová óda na Remosku

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninová óda na Remosku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • červená řepa
    • celer
    • petržel
    • kapusta
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      lžička koření - adžika
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 1
      lžíce mořské řasy nejsou nutné
    • parmazán na posypání

Postup přípravy receptu

1
Zeleniny by mělo být od všeho přibližně stejně.
2
Očistíme brambory, nakrájíme na kostky cca 1x1x2 cm a necháme v míse s vodou pustit přebytečný škrob.
3
Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu (růžičky kapusty ponecháme celé).
4
Brambory slijeme a se zeleninou nasypeme do Remosky, přidáme na silnější plátky nakrájený česnek, osolíme 1/2 množství soli, okořeníme a promícháme kroužením Remosky (jako zlatokopové se sítem).
5
Zalijeme olejem, ještě 1x promícháme a pečeme asi 1 hodinu; po 1/4 lehce obrátíme vařečkou. Nepodléváme vodou!
6
Připravíme řasy dle návodu (liší se podle typu řas), 10 minut před koncem pečení dosolíme a přidáme řasy a znovu promícháme.
7
Na talíři navrch jemně strouhneme Parmezán, který zeleninu krásně provoní.
8
Takto připravená zelenina si podrží svou chuť, získá krásnou kůrku na povrchu a závěrečné dosolení ji náležitě zpikantní podobně jako bramborové lupínky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá zeleninová směs se slaninou

Rychlá zeleninová směs se slaninou

Krémová zeleninová polévka

Krémová zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela Burdová | 15. 5. 2008 13:31

    Remoska je ještě někde v krabicích (stěhování), tak jsem to všechno dala do pekáče a do horkovzdušné trouby na 200°C. Taky jsem neměla růžičkovou kapustu, tak jsem použila mrkev. Adžiku jsem nahradila Sweet chilli sauce od Thai Pride, protože to máme rádi pálivé. Řasy jsem vynechala, neb tomu moc nefandíme. A jediné, co musím dodat, je, že je to dokonalé, zkráka éňo ňéňo :-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Červená řepa Česnek Kapusta Koření - Adžika Mořská sůl Mořské řasy Olivový olej Parmazán Petržel
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketová polévka se salámem

Cuketová polévka se salámem

Andělské zvony

Andělské zvony

Poleva z "ledových kaštanů"

Poleva z "ledových kaštanů"

Hermelínový salát

Hermelínový salát

Broskvový moučník

Broskvový moučník

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Pomazánka se sýrem cottage

Pomazánka se sýrem cottage

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Gratinované brambory (nejen) s…

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

29
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
27
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
26
Karbanátky nebo sekaná s patizonem
Karbanátky nebo sekaná s…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Rychlý ovocný koláč ze zakysané smetany
Rychlý ovocný koláč ze…

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Náročná pouť Pavly Beretové: Pěšky z Prahy do Ostravy! Ušla přes 400 kilometrů…

Náročná pouť Pavly Beretové: Pěšky z Prahy do Ostravy! Ušla přes 400 kilometrů…

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Zeleninová galetka
Zeleninová galetka
Zeleninová letní polévka s těstovinovou rýží
Zeleninová letní polévka s těstovinovou…
Zeleninová mísa s vejcem a slaninkou
Zeleninová mísa s vejcem a slaninkou
Zeleninová omáčka se smetanou
Zeleninová omáčka se smetanou
Zeleninová omeleta
Zeleninová omeleta
Zeleninová pánev
Zeleninová pánev
  • Recepty.cz
  • Zeleninová óda na Remosku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact