• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
Napište svůj komentář k receptu

Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Pečená směs ze zeleniny - mrkve, brambor, pastináku, promíchaná s trochou čočky beluga, zakápněte olivovým olejem a šťávou z citronu. Můžete servírovat jako přílohu nebo samostatné jídlo.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks mrkev
    • 4
      ks červená řepa
    • 10
      ks brambory
    • 2
      ks pomeranč
    • olivový olej
    • 5
      snítka tymián
    • 250
      g čočka Beluga
    • 4
      hrst baby špenát
    • 1
      ks červená cibule
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu a brambory vydrhněte, osušte a ostrým nožem do každého kusu udělejte zářezy asi 2 mm od sebe, dokrojte vždy jen asi do 3. Pomůže, když zeleninu položíte mezi dvě špejle, které poslouží jako zarážka.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

2
Šťávu z jednoho pomeranče promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a nasekaným tymiánem, marinádou důkladně potřete zeleninu tak, aby se dostala i do zářezů. Vše naskládejte na plech, osolte, opepřete a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 15 minutách přidejte na plech pomeranč nakrájený na kolečka.
3
Čočku uvařte tak, aby byla na skus. Slijte zbylou vodu a ještě horkou čočku promíchejte s listy špenátu a cibulí pokrájenou na tenké klínky. Dochuťte solí, pepřem a lžící olivového oleje. Čočkovou směs přidejte na plech k takřka hotové zelenině a dopečte ještě asi 5 minut.

RADA: Připravte si zdravé jídlo do krabičky!

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (březen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baby špenát Brambory Červená cibule Červená řepa Čočka Mrkev Olivový olej Pepř mletý Pomeranč Sůl Tymián

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sója s houbami

Sója s houbami

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

Cuketa snadno, rychle a chutně

Cuketa snadno, rychle a chutně

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Krowky

Krowky

Salát z rukoly s lososem

Salát z rukoly s lososem

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

23
Virgin mojito
Virgin mojito
16
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Broskvový koláč II.
Broskvový koláč II.
12
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
AHA.cz Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Další doporučené recepty:

Zelené špagety
Zelené špagety
Zelené tagliatelle
Zelené tagliatelle
Zelené thajské karí s krevetami a udon nudlemi
Zelené thajské karí s krevetami a udon…
Zelenina pod maso, do masových směsí...
Zelenina pod maso, do masových směsí...
Zelenina s bylinkovým tvarohem
Zelenina s bylinkovým tvarohem
Zelenina v pánvi
Zelenina v pánvi
  • Recepty.cz
  • Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact