• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelenina do polévky
Napište svůj komentář k receptu

Zelenina do polévky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelenina do polévky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mrkev
    • 450
      g kapusta
    • 300
      g petržel
    • 300
      g celer
    • 250
      g kedlubna
    • 200
      g květák
    • 200
      g cibule
    • 150
      g pórek
    • 50
      g česnek
    • 8
      ks celerová nať (Stonků)
    • 15
      ks petrželová nať (Stonků)
    • 200
      g sůl
    • 400
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu postrouháme, natě nakrájíme. V nádobě rozehřejeme máslo a přidáme všechnu zeleninu a sůl. Dusíme přibližně 20-30 minut. Ještě horké plníme do malých, přesnídávkových skleniček a ještě sterilujeme 20 minut na 85 °C.
2
Do polévky přidáváme před dokončením. Po otevření skladujeme v ledničce a rychle spotřebujeme. Z uvedené dávky je asi 19 skleniček.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Celestýnské nudle do polévky

Celestýnské nudle do polévky

Krupičkové nočky do polévky

Krupičkové nočky do polévky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hhh hh | 6. 12. 2007 11:05

    vole

  • Maruš | 22. 6. 2006 18:06

    Paní Zdeňko,dík za odpověd,taky si myslím,že to "drží"ta sůl.Tak ještě pouvažuju,jak to udělám.

  • Zdeňka | 21. 6. 2006 21:11

    Paní Maruško,já mám recept z dvojnásobné dávky zeleniny a 1 kg soli.Dusí se taky 30 minut.Zelenina je hodně slaná,proto už většinou polévky nesolím nebo jen opatrně.Takže pro to větší množství soli není nutná sterilizace.

  • Maruš | 20. 6. 2006 17:30

    Zdeňko,to je fajn,že máte vyzkoušeno,že se nekazí bez sterilizace.Recept mám od sousedky,ta též ale zavařuje.Bude s tím méně práce.Měla jsem kdysi i nějaké nezdary a tak nyní dělám tzv.na jistotu.A stačí to dusit jen těch 30 minut,nebo déle?A taky kolik dáváte soli,ta též asi hraje svou roli.Díky.

  • Zdeňka | 20. 6. 2006 16:17

    Tuto zeleninu dělám už pomalu dvacet let,po naplnění skleniček zaliju lžíci rozpuštěného másla,zavíčkuji a nezavařuji.Vydrží v pohodě 2 roky,proto ji dělám z větší dávky na 2 roky.Zeleninu i natě melu na masovém mlýnku.Teď nemám po ruce přesný recept,ale myslím,že dávám více soli.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Dušení Zavařování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Celerová nať Česnek Cibule Kapusta Kedlubna Květák Máslo Mrkev Petržel Petrželová nať Pórek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Čebureky

Čebureky

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Andělská roláda

Andělská roláda

Buchty s kypřícím práškem

Buchty s kypřícím práškem

Žampionová smaženice

Žampionová smaženice

"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem

"Chlupačky" - zapékané chlupaté…

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

30
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
30
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
29
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
19
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
14
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

  • Recepty.cz
  • Zelenina do polévky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact