• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelenina do polévky
Napište svůj komentář k receptu

Zelenina do polévky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelenina do polévky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mrkev
    • 450
      g kapusta
    • 300
      g petržel
    • 300
      g celer
    • 250
      g kedlubna
    • 200
      g květák
    • 200
      g cibule
    • 150
      g pórek
    • 50
      g česnek
    • 8
      ks celerová nať (Stonků)
    • 15
      ks petrželová nať (Stonků)
    • 200
      g sůl
    • 400
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu postrouháme, natě nakrájíme. V nádobě rozehřejeme máslo a přidáme všechnu zeleninu a sůl. Dusíme přibližně 20-30 minut. Ještě horké plníme do malých, přesnídávkových skleniček a ještě sterilujeme 20 minut na 85 °C.
2
Do polévky přidáváme před dokončením. Po otevření skladujeme v ledničce a rychle spotřebujeme. Z uvedené dávky je asi 19 skleniček.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Celestýnské nudle do polévky

Celestýnské nudle do polévky

Krupičkové nočky do polévky

Krupičkové nočky do polévky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hhh hh | 6. 12. 2007 11:05

    vole

  • Maruš | 22. 6. 2006 18:06

    Paní Zdeňko,dík za odpověd,taky si myslím,že to "drží"ta sůl.Tak ještě pouvažuju,jak to udělám.

  • Zdeňka | 21. 6. 2006 21:11

    Paní Maruško,já mám recept z dvojnásobné dávky zeleniny a 1 kg soli.Dusí se taky 30 minut.Zelenina je hodně slaná,proto už většinou polévky nesolím nebo jen opatrně.Takže pro to větší množství soli není nutná sterilizace.

  • Maruš | 20. 6. 2006 17:30

    Zdeňko,to je fajn,že máte vyzkoušeno,že se nekazí bez sterilizace.Recept mám od sousedky,ta též ale zavařuje.Bude s tím méně práce.Měla jsem kdysi i nějaké nezdary a tak nyní dělám tzv.na jistotu.A stačí to dusit jen těch 30 minut,nebo déle?A taky kolik dáváte soli,ta též asi hraje svou roli.Díky.

  • Zdeňka | 20. 6. 2006 16:17

    Tuto zeleninu dělám už pomalu dvacet let,po naplnění skleniček zaliju lžíci rozpuštěného másla,zavíčkuji a nezavařuji.Vydrží v pohodě 2 roky,proto ji dělám z větší dávky na 2 roky.Zeleninu i natě melu na masovém mlýnku.Teď nemám po ruce přesný recept,ale myslím,že dávám více soli.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Dušení Zavařování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Celerová nať Česnek Cibule Kapusta Kedlubna Květák Máslo Mrkev Petržel Petrželová nať Pórek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Rychlé kuře s bramborem

Rychlé kuře s bramborem

Roláda s vajíčkovým salátem

Roláda s vajíčkovým salátem

Studená cuketová polévka se dvěma sýry a šunkou

Studená cuketová polévka se dvěma…

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

200
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
162
Těstovinový salát s kuřecím masem a česnekovým dresinkem
Těstovinový salát s…
127
Přírodní rybí filety se zeleninou
Přírodní rybí filety se…
96
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
88
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Mirai Navrátil oslavil 33. narozeniny na Lipně: Na vlnách se svou Sárou!

Mirai Navrátil oslavil 33. narozeniny na Lipně: Na vlnách se svou Sárou!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Zelenina do polévky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact