• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelené špagety
Napište svůj komentář k receptu

Zelené špagety

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelené špagety
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 100
      g šunka libová (např. krůtí)
    • 1
      svazek petrželka
    • 1
      stroužek česnek
    • vlašské ořechy několik
    • 1
      lžíce parmazán strouhaný (nemusí být)
    • 130
      g špagety
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Ve velké pánvi rozehřejte asi půl lžíce olivového oleje a osmažte na něm šunku, nakrájenou na drobné nudličky. Dejte stranou. Na pesto promíchejte jemně nasekanou petržel s utřeným česnekem a jemně mletými ořechy. Vmíchejte zbylý olej, dochuťte solí, pepřem a případně sýrem. Směs můžete připravit i v robotu. Nejprve rozmixujte petržel a ořechy, komínkem ve víku přilejte olej a nakonec vmíchejte zbylé přísady. Dejte si vařit vodu na těstoviny a dobře ji osolte. Pánev se šunkou dejte znovu na oheň, vmíchejte 2 až 3 lžíce petrželkové směsi, promíchejte a prohřejte. Špagety uvařte tak, aby zůstaly pevné na skus, asi 8 minut. Sceďte a vsypte do pánve s omáčkou, dobře promíchejte a ihned podávejte.
2
Know-how: Jemně nasekané byliny smíchané s olivovým olejem a dochucené ořechy, česnekem a parmazánem, to je italské pesto. To nejpůvodnější takzvané janovské, tvoří bazalka a piniová jadérka. Podle tohoto vzoru se ale dnes připravují pesta z nejrůznějších bylin a oříšků a také ze sušených rajčat (tzv. červené pesto). V uzavřené nádobce a v chladu vydrží domácí pesto několik dnů, vždy je ale lepší připravit si čerstvou dávku a hned ji zkonzumovat. Toto ochucovadlo je také ideální příležitostí ke kuchyňským experimentům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelené noky

Zelené noky

Zelené fazolky s vejci

Zelené fazolky s vejci

Zelené fazolky na tymiánu a česneku

Zelené fazolky na tymiánu a česneku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Z těstovin Uzeniny Červen Oběd Večeře Smažení Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Olivový olej Parmazán Pepř mletý Petrželka Špagety Sůl Šunka Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kavak

Kavak

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Banánová zmrzlina - zdravá - 1 ingredience!

Banánová zmrzlina - zdravá - 1…

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

61
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
15
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Zelené noky
Zelené noky
Zelené risotto s chřestem a krevetami
Zelené risotto s chřestem a krevetami
Zelené smoothie s pampeliškovými květy
Zelené smoothie s pampeliškovými květy
Zelené tagliatelle
Zelené tagliatelle
Zelené thajské karí s krevetami a udon nudlemi
Zelené thajské karí s krevetami a udon…
Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
  • Recepty.cz
  • Zelené špagety
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact