• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zelené natě do salátů
Napište svůj komentář k receptu

Zelené natě do salátů

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelené natě do salátů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • slunečnicový olej
    • ocet
    • zelená nať Petrželka, kopr, pažitka, libeček atp.

Postup přípravy receptu

1
Zelené natě omyjeme a na drobno nakrájíme nebo v robotu promixujeme (ne na kaši). Můžeme dělat směs, nebo jednotlivé druhy natí samostatně. Nakrájené v míse smícháme s olejem a octem. V malých skleničkách skladujeme v lednici přes celou zimu.
2
Používáme na grilovaná masa nebo do různých salátů.
3
Poznámka: množství oleje a octa je 3 díly octa na 1 díl oleje - příklad: 750 ml octa na 250 ml oleje a přizpůsobit se dle množství zelených natí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou

Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou

Chilli con carne s kořeněnými oříšky a fetou v zelené kukuřičné placce

Chilli con carne s kořeněnými oříšky…

Zelené noky

Zelené noky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 13. 8. 2008 13:14

    Tiež si bylinky mrazím, každú zvlášť, umyjem, nechám osušiť a dám do mikroténového sáčku. Zrolujem, vytlačím pritom vzduch a šup do mrazáku.

  • Jana Pátková | 13. 8. 2008 11:05

    Simčo, pažitku, petržel, celerovou, libečkovou,cibulkovou nať - stříhám a mrazím každou zvlášť, udělám si také mixíka do jednoho sáčku, todle používám do polévek, ale do salátu jsem udělala tento receptík, uvidíme.Včera jsem posekala 1 kg pažitkové a 1/2 kg petrželové natě, takže mám zásobu do r.2010 - ha, hi Jana.

  • Klára Keselyova | 13. 8. 2008 10:42

    Ja som roky dávala vňate /podľa druhu/ nakrájané do formy na kocky ľadu. Trocho som zakvakpala vodou a keď to zmrzlo, vysypala som kocky do mikroténového sáčku a skladovala v mrazničke. Keď bolo tzreba, vybrala som 1-2 kocky, podľa potreby a vydržali vždycelú zimu aj do novej úrody.

  • Věra Štroblová | 13. 8. 2008 08:01

    Jano mám ještě zbyteček natí v lednici od loňska a jsou v poho. Dávám je do salátů i na brambory, krásně to voní. Dík za jedničku :-)

  • Simča Sládková | 13. 8. 2008 03:15

    Já tedy natě raději mrazím. Očistím, operu, osuším, dám do mikrotéňáku a nechám zamrazit. Vydělám ven a fofrem podrtím válečkem na nudle... A podrcené lístky nasypu do krabičky od Ramy nebo něčeho podobného. A pak v případě potřeby lžičkou nasypu do polévky - salátu - pomazánky přesně tolik, kolik potřebuji a bez dalších příměsí a příchutí.

  • Jana Pátková | 12. 8. 2008 21:59

    Ano, dala jsem 1, ale komentář mě uletěl, takže ručo-fedro nastříháno - namixováno a založeno do lednice, voní to moc krásně, také vypadá, uvidíme na jaře, pokud to vydrží.

  • zdenka . | 4. 9. 2006 16:39

    Ja vňate sekám tak,že si nimi naplním hrnček vezmem nožnice a jednoducho ich postrihám v hrnčeku na aké drobné kusky chceme.

  • Airan | 4. 9. 2006 16:28

    Verko, vyborny napad, dekuji!

  • Šárka Tkáčová | 4. 9. 2006 12:58

    Řekla bych,že mlýnek na maso není vhodný,jelikož zničí hodně vitamínů.Alespoň my jsme doma měli klasický a nůž a kolečko s dírkami tradičně rezivěly , když se dokonale neutřely.V dnešní době udělají velkou službu různé sekáčky s noži z nerezi.

  • helenus | 4. 9. 2006 12:42

    Keď nám mama dala krájať petržlenovú vňať a nám sa nechcelo, tiež sme si vymysleli zlepšovák. Prehnali sme ju cez ručný mlynček na mäso. Vňať je síce nakrájaná na dobulinko, ale aspoň sme to mali skoro bez práce :-)

  • Jaroslava Oumarová | 4. 9. 2006 11:03

    Můj muž vymyslel zlepšovák na krájení velkého množství natí a bylinek: proženu je strojkem na krájení nudlí.Jinak tento nápad je skvělý, bazalku zkusím, protože se špatně suší a mražená je po rozmrznutí jako hadr:-(

  • Věra | 4. 9. 2006 11:01

    Když jí máte dost tak proč ne.... nebo se může promíchat s jinými natěmi snad se nepoperou

  • Alena Tarabová | 4. 9. 2006 10:58

    Věrko, to zní lákavě, jdu se podívat na zahradu, co mi tam zbylo. Co takhle bazalka?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Svačina Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ocet Slunečnicový olej Zelená nať
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Nekynutý závin

Nekynutý závin

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

Květáková polévka s mrkví  II.

Květáková polévka s mrkví II.

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Pomazánka z červené řepy I.

Pomazánka z červené řepy I.

Doporučujeme

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Malinové kuličky z ovesných vloček

Malinové kuličky z ovesných vloček

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

81
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Opilý Izidor - Lux
Opilý Izidor - Lux
15
Bramborový salát po našem
Bramborový salát po našem

Zajímavé články

Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8 osvědčených receptů, které zvládnou i začátečníci
Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8…
Netradiční vánoční cukroví: Vyzkoušejte vinné nebo řecké koláčky
Netradiční vánoční cukroví: Vyzkoušejte vinné…
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
AHA.cz Vémola o rozvodu s Lelou: Pozvu i paní Hanychovou

Vémola o rozvodu s Lelou: Pozvu i paní Hanychovou

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Spodní prádlo podle znamení: V jakém se budete cítit nejlépe?

Spodní prádlo podle znamení: V jakém se budete cítit nejlépe?

Ženy.cz Ženy, noste rtěnky! S jakým odstínem se budete cítit skvěle a okolí si vás zamiluje?

Ženy, noste rtěnky! S jakým odstínem se budete cítit skvěle a okolí si vás zamiluje?

Blesk.cz Dojatá maminka Mottlová: Detaily porodu! A vyznání manželovi

Dojatá maminka Mottlová: Detaily porodu! A vyznání manželovi

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 7 nejhorších tarotových karet, které děsí kartářky. Tyhle si rozhodně nechcete vytáhnout!

7 nejhorších tarotových karet, které děsí kartářky. Tyhle si rozhodně nechcete vytáhnout!

  • Recepty.cz
  • Zelené natě do salátů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact