• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Želé řezy od Aninky
Napište svůj komentář k receptu

Želé řezy od Aninky

autor: Kajkajak
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Želé řezy od Aninky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hladká mouka
    • 250
      g hera
    • 1
      ks vejce
    • 7
      lžíce mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      kg jablka
    • 7
      lžíce cukr
    • 1
      ks citronová šťáva z
    • 1
      ks grapefruit z něho šťáva
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      hrst rozinky
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka skořice

Postup přípravy receptu

1
Mouku, cukr, nastrouhaný tuk, vejce, 1 vanilkový cukr, mléko, citronovou šťávu, prášek do pečiva a citronovou kůru zpracujeme na vále, těsto rozdělíme na dva díly a každý díl vyválíme ve velikosti plechu, jeden díl dáme na vymazaný plech máslem a propícháme vidličkou. Jablka nastrouháme a smícháme s cukrem, šťávou z citronu a grapefruitu, pudinkovými prášky, rozinkami, jedním vanilkovým cukrem a skořicí, míchanici rozprostřeme na připravený díl těsta na plechu a přikryjeme druhým vyváleným dílem, propícháme vidličkou a posypeme vanilkovým cukrem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 175 °C 25-30 minut
2
Pudinkový prášek nemusí být jen vanilkový, například i s malinovým, jahodovým, kakaovým, citronovým, mandlovým apod. pokaždé má buchta jinou chuť, ale vždy je výborná. Jablíčka s pudinkem po vychladnutí se změní na vynikající želé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Aninky

Aninky

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Citronový dort (řezy) s želé

Citronový dort (řezy) s želé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mila Foglova | 18. 11. 2007 00:46

    dekuji vsem za pochvalu, hlavne ze Vam chutnalo

  • Andra | 6. 11. 2007 08:44

    Veľmi dobré, nám chutili najviac keď boli čerstvé.

  • Zdeňka Svačinová | 5. 11. 2007 15:58

    Vyzkoušeno,řezy jsou opravdu moc dobré čerstvé i dneska třetí den.Dávám za1.

  • barča | 4. 11. 2007 12:56

    Dopečeno, snědeno. 1. dělla l jsen z poloviční dávky, bylo to akorát do klasické remosky. Místo grepu citron.

  • Petra | 31. 10. 2007 08:00

    Řezy jsou moc dobré. Jen jsem místo šťávy z grapefruitu dala rum. A pudink jsem dala jeden vanilkový a jeden karamelový. Byla to mňamka.

  • Jakub Fryštacký | 28. 10. 2007 15:19

    Dneska jsme to pekli a stálo to za to. :-)

  • Stáňa V | 27. 10. 2007 18:25

    Tento koláč peču večer, aby do rána pěkně želé ztuhlo. Moje rodinka tvrdí , že druhý den je stejně nejlepší. Dávám za 1 a doporučuji vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Grapefruit Hera Hladká mouka Jablka Mléko Prášek do pečiva Rozinky Skořice Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové s cibulí na černém pivu

Vepřové s cibulí na černém pivu

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Jednoduchý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Mufloní kýta

Mufloní kýta

Řezy s vaječným likérem

Řezy s vaječným likérem

Fish & chips

Fish & chips

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

84
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
57
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
47
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
33
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
30
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Želé řezy od Aninky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact