• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zedníčkova polévka
Napište svůj komentář k receptu

Zedníčkova polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zedníčkova polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      l voda
    • hovězí maso jemné
    • brambory
    • kořenová zelenina směs (běžně se dá koupit v zelenině či na trhu)
    • 0,25
      l smetana
    • jíška
    • majoránka
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • maggi

Postup přípravy receptu

1
Do vařící se vody vložíme nakrájené brambory a zeleninovou směs, asi po 5 minutách přidáme hovězí maso, majoránku, kmín. Zalijeme smetanou, přidáme asi 2 kávové lžičky jíšky, podle chuti přidáme sůl, pepř, maggi a vaříme 15-20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolicová polévka III.

Brokolicová polévka III.

Gulášová polévka z předního hovězího masa

Gulášová polévka z předního hovězího…

Žampionová polévka se sýrem

Žampionová polévka se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristýna Blažková | 9. 1. 2007 11:03

    Včera jsem polévku zkoušela a upřímně - žádná bomba... Jíst se to dalo, ale že bych se po tom utloukla, to tedy ne...

  • Marta P. | 21. 10. 2006 14:52

    Nejsem polévková, ale zkusila jsem a je opravdu vynikající. Hovězí jsem semlela a dala vařit přímo s bramborami. Kombinace majoránka - smetana se mi zdála zvláštní, ale skutečně to nemá chybu

  • Petr Z. | 17. 5. 2005 17:10

    tento recept můžete publikovat na webu

  • Petr Z. | 13. 5. 2005 13:10

    ano raději to maso povařet trochu déle doporučuji!!

  • Jana Tichá | 13. 5. 2005 09:45

    Právě jsem dovařila - je to málo. Buď budu příště dělat na miniaturní kostičky, nebo, a to spíš, maso si předvařím zvlášť. Jinak je vynikající! Budu vařit . Kdyby tak prababička věděla, pře právě dostala jedničku:o)))

  • as | 13. 5. 2005 09:07

    Také se mi zdá, že hovězí maso se musí vařit déle.

  • Křížová | 13. 5. 2005 09:00

    A neni to malo času vařit jen 15-20 min hovězí maso?

  • Petr Z. | 12. 5. 2005 18:32

    nakrájet na kostičky

  • Naďa | 12. 5. 2005 15:18

    Chci tuto polévku vyzkoušet,ale mám dotaz,maso dát vcelku,nebo taky nakrájet?Díky za odpověd.

  • Petr Z. | 12. 5. 2005 13:16

    tento recept se v naší rodině drží již dlouho po generace tento recept je prababičky prababička dělala ten to recept předpokládám že je tak z 18 stolětí nebo již déle a ta polévka je opravdu výtečná doporučuji!

  • Jaroslava Fibychová | 12. 5. 2005 13:14

    Hm.... Opravdu výtečná polévka hlavně to dobře dochutila ta smetana jak jste psal dělala jsem ji rodině a těm to chutnalo prosilili mě at ji udělám až příště přijede dcera s vnoučaty tak ji jim udělám děkuji že jste sem přidal tak úžasný recept vy jste kuchař?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hovězí maso Jíška Kmín Kořenová zelenina Maggi Majoránka Pepř mletý Smetana Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karbanátky z tofu

Karbanátky z tofu

Kuřecí kousky ala Donald

Kuřecí kousky ala Donald

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Sněhové rohlíčky

Sněhové rohlíčky

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Afrika řezy

Afrika řezy

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

Doporučujeme

35 minut
Pórkový krém s gorgonzolou

Pórkový krém s gorgonzolou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

44
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
29
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
21
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
16
Pórkový krém s gorgonzolou
Pórkový krém s…

Zajímavé články

Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
AHA.cz Dejdar se chvěje hrůzou: Je to přehlídka zloby a nenávisti

Dejdar se chvěje hrůzou: Je to přehlídka zloby a nenávisti

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Sophie, noci upije! A ukáže všechno

Sophie, noci upije! A ukáže všechno

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

  • Recepty.cz
  • Zedníčkova polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact