• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Žebírka na zelí
Napište svůj komentář k receptu

Žebírka na zelí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žebírka na zelí
Žebírka na zelí
Žebírka na zelí
Žebírka na zelí
Žebírka na zelí
Žebírka na zelí
Žebírka na zelí
Žebírka na zelí
Žebírka na zelí
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 1
      kg vepřová žebírka cca
    • sůl
    • pepř mletý nebo drcený kmín, paprika...
    • olej
    • 500
      g kysané zelí 450 -
    • 70
      g rajský protlak
    • 1
      lžíce cukr krupice cca, nebo dle chuti
    • 1
      ks cibule větší
    • 60
      g moravská slanina nebo česnekový bok...
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 3
      stroužek česnek 2 -

Postup přípravy receptu

1
Žebírka nasolíme a okořeníme dle chuti. Já použil pouze pepř, ale vhodný je i drcený kmín, mletá paprika, česneková pasta... Vše dle vlastní chuti.
2
Okapané zelí dáme do mísy, přidáme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, pokrájenou slaninu, protlak, papriku, cukr a sůl dle chuti. Vše promícháme a nasypeme do pekáčku, zapékací mísy nebo remosky.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Na zelnou směs naskládáme připravená žebírka, která pokapeme zlehka olejem, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů cca 50 - 60 minut. Podlévat není většinou nutné, ale to už si ohlídáme. Pak odklopíme a dopečeme doměkka a do barvy.
4
Podáváme s bramborovými noky, knedlíkem, gnocchi nebo jen s chlebem a sklenicí vychlazeného piva.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

5
Zelí podáváme k masu jako přílohu, nebo ho vmícháme do bramborových noků či gnocchi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v remosce

Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v…

Pikantní pivní žebírka

Pikantní pivní žebírka

Zázvorová žebírka na cibuli

Zázvorová žebírka na cibuli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krupice Kysané zelí Mletá sladká paprika Moravská slanina Olej Pepř mletý Rajský protlak Sůl Vepřová žebírka

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Losos s citronovou omáčkou

Losos s citronovou omáčkou

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

Sýrový dort II.

Sýrový dort II.

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Česneková krkovička na tymiánových bramborách

Česneková krkovička na tymiánových…

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
26
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…
17
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
15
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s broskvemi

Zajímavé články

Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé podzimní blaho!
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé…
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
AHA.cz Krach vztahu u Dolanských! Syn Max promluvil

Krach vztahu u Dolanských! Syn Max promluvil

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Seriál Ratolesti začíná zostra drogami a Pšenička přiznal: Marihuana mně páchla!

Seriál Ratolesti začíná zostra drogami a Pšenička přiznal: Marihuana mně páchla!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

Další doporučené recepty:

Žampiony se šunkovou klobásou
Žampiony se šunkovou klobásou
Žampiony z pusinek
Žampiony z pusinek
Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v remosce
Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v…
Žebírko po mexicku
Žebírko po mexicku
Želatinová mňamka
Želatinová mňamka
Želatinová vajíčka
Želatinová vajíčka
  • Recepty.cz
  • Žebírka na zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact