• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Žďárský koláč babičky Kostelecký
Napište svůj komentář k receptu

Žďárský koláč babičky Kostelecký

autor: DvorakovaKaterina
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žďárský koláč babičky Kostelecký
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto:
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
    • 50
      g máslo
  • Na krém:
    • tvaroh
    • 200
      g brambory vařené
    • 50
      g cukr
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, cukru, prášku do pečiva, vejce a másla si uděláme žmolenku. 2/3 nasypeme na dno vymazané a vysypané formy. Na žmolenku rozetřeme krém, který si vytvoříme smícháním tvarohu, vychladlých a najemno nastrouhaných brambor, cukru a vajíčka. Na krém nasypeme zbytek žmolenky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C, přibližně 20-30 minut (dokud žmolenka nezrůžoví).
2
Toto množství je zhruba na kulatou dortovou formu. Když chci péct na plechu, peču z dvojité dávky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Koláč Ladovy babičky

Koláč Ladovy babičky

Jablkový koláč od babičky

Jablkový koláč od babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kamca macikova | 2. 7. 2008 14:28

    tento recept se mi moc libi,urcite vyzkousim v nejblizsi dobe.dotaz-s tim sacekm to pak ale stejne musite nozem rozetrit,ze?diky

  • Amy | 22. 7. 2007 18:52

    moc dobré to je

  • Jana Cz. | 12. 6. 2007 20:41

    Lžička je dobrý způsob, ale ještě rychlejší je nanášení zdobícím pytlíkem nebo úplně obyčejným sáčkem, kterému ustříhneme růžek.

  • Hela - | 12. 6. 2007 15:24

    Pokud roztíráte hmotu na "pohyblivý základ" např. žmolenku , je nejlepší nabírat krém malou lžičkou a pokládat jeden bobeček-mezera-další bobeček-mezera atd. a potom ty mezery zamazat špičkou nože nebo vidličkou. Velikost mezer závisí na tom, jestli mám krému hodně nebo málo, aby se mi nestalo, že mi dojde.

  • Kateřina Dvořáková | 12. 6. 2007 10:37

    Poznámka, kterou jsem zapomněla - krém na žmolenku roztírat opatrně, není řídký a žmolenka není jednotné těsto, takže to jde hůř... Ale jde to :c)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr Cukr krupice Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekané znojemské biftečky

Sekané znojemské biftečky

Šumavské těstoviny

Šumavské těstoviny

Žampionová játra

Žampionová játra

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Zelná polévka IV.

Zelná polévka IV.

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

153
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
55
Uzená kuřecí polévka
Uzená kuřecí polévka
53
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
50
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Pastel de choclo -…
37
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Pot-au-feu s králičím…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Žďárský koláč babičky Kostelecký
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact