• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Žďárský koláč babičky Kostelecký
Napište svůj komentář k receptu

Žďárský koláč babičky Kostelecký

autor: DvorakovaKaterina
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žďárský koláč babičky Kostelecký
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto:
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
    • 50
      g máslo
  • Na krém:
    • tvaroh
    • 200
      g brambory vařené
    • 50
      g cukr
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, cukru, prášku do pečiva, vejce a másla si uděláme žmolenku. 2/3 nasypeme na dno vymazané a vysypané formy. Na žmolenku rozetřeme krém, který si vytvoříme smícháním tvarohu, vychladlých a najemno nastrouhaných brambor, cukru a vajíčka. Na krém nasypeme zbytek žmolenky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C, přibližně 20-30 minut (dokud žmolenka nezrůžoví).
2
Toto množství je zhruba na kulatou dortovou formu. Když chci péct na plechu, peču z dvojité dávky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Koláč Ladovy babičky

Koláč Ladovy babičky

Jablkový koláč od babičky

Jablkový koláč od babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kamca macikova | 2. 7. 2008 14:28

    tento recept se mi moc libi,urcite vyzkousim v nejblizsi dobe.dotaz-s tim sacekm to pak ale stejne musite nozem rozetrit,ze?diky

  • Amy | 22. 7. 2007 18:52

    moc dobré to je

  • Jana Cz. | 12. 6. 2007 20:41

    Lžička je dobrý způsob, ale ještě rychlejší je nanášení zdobícím pytlíkem nebo úplně obyčejným sáčkem, kterému ustříhneme růžek.

  • Hela - | 12. 6. 2007 15:24

    Pokud roztíráte hmotu na "pohyblivý základ" např. žmolenku , je nejlepší nabírat krém malou lžičkou a pokládat jeden bobeček-mezera-další bobeček-mezera atd. a potom ty mezery zamazat špičkou nože nebo vidličkou. Velikost mezer závisí na tom, jestli mám krému hodně nebo málo, aby se mi nestalo, že mi dojde.

  • Kateřina Dvořáková | 12. 6. 2007 10:37

    Poznámka, kterou jsem zapomněla - krém na žmolenku roztírat opatrně, není řídký a žmolenka není jednotné těsto, takže to jde hůř... Ale jde to :c)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr Cukr krupice Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového…

Makový jablečník

Makový jablečník

Italská caponata

Italská caponata

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Cottage na sladko

Cottage na sladko

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Rizoto s hlívou

Rizoto s hlívou

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

211
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
42
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…
42
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
37
Cappuccino roláda
Cappuccino roláda
24
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Žďárský koláč babičky Kostelecký
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact