• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Žďárský koláč
Napište svůj komentář k receptu

Žďárský koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žďárský koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 240
      g cukr
    • 100
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 3
      balení tvaroh
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      ks vejce 1-2
    • ovoce Jakékoliv, meruňky, jablka, rebarbora

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience na těsto vložíme do mísy a vidličkou smísíme tak, aby vznikla konzistence drobenky.
2
Smícháme tvarohy s pudinkovým práškem, vanilkovým cukrem a vejci. Na hlubší plech vyložený pečícím papírem rozložíme dvě třetiny drobenky, na ni rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe ovocem a nakonec posypeme zbylou drobenkou.
3
Pečeme na 180 °C asi 30 minut.
4
Poloviční množství ingrediencí vystačí do dortové formy (všech ingrediencí na těsto polovina, na náplň 1 tvaroh, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 1 pudink)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ostružinovomalinový ovesný koláč

Ostružinovomalinový ovesný koláč

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a…

Hruškový koláč s vanilkovým medem

Hruškový koláč s vanilkovým medem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeňka Raindlová | 4. 5. 2010 20:36

    Výborný, rychlý a jednoduchý koláč. Ideální na léto, až bude čerstné ovoce. Teď jsem ho pekla s rebarborou, neměla jsem 3 tvarohy, tak jsem to doplnila bílým jogurtem, ale bylo třeba přidat trochu cukru. Dávám za 1.

  • Irena Klasová | 28. 5. 2009 13:13

    Paní Lenko děkuji za radu, příště to zkusím s tvarohem a jogurty. Jako ovoce pro změnu zkusím meruňky, sice je už v obchodě nabízejí, ale jsou ještě tvrdé a drahé, hlavně u nás.

  • Lenka Schneiderová | 27. 5. 2009 15:37

    pokud je tužší tvaroh, lze dát 1 tvaroh 2 bílé jogurty

  • Irena Klasová | 26. 5. 2009 10:07

    Koláč jsem pekla v sobotu, jako ovoce jsem použila rebarboru a jahody. Koláč byl rychlý a velice dobrý. Akorát se mi pracovalo špatně s tvarohem, musela jsem přidat ještě jedno vajíčko, aby šla náplň dobře roztírat na těsto. Měla jsem od Želetavy a ten byl trochu tužší, jiný jsem u nás v pátek nesehnala. Příště zkusím s tvarohem od Olmy, jestli ho seženu v jiné prodejně (tam ho občas dostávají), ten bývá lepší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Ovoce Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rohlíčky s ořechovou náplní

Rohlíčky s ořechovou náplní

Zapečená brokolice s těstovinami

Zapečená brokolice s těstovinami

Majonézové koláče

Majonézové koláče

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Mrkvové lívanečky

Mrkvové lívanečky

Škvarkové rohlíčky II.

Škvarkové rohlíčky II.

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Celerová omeleta

Celerová omeleta

Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

61
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
45
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
43
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
26
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Bujarý večírek TV Prima: Divočina na pódiu i sexy výstřihy!

Bujarý večírek TV Prima: Divočina na pódiu i sexy výstřihy!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Žďárský koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact