• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Žďárský koláč
Napište svůj komentář k receptu

Žďárský koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žďárský koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 240
      g cukr
    • 100
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 3
      balení tvaroh
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      ks vejce 1-2
    • ovoce Jakékoliv, meruňky, jablka, rebarbora

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience na těsto vložíme do mísy a vidličkou smísíme tak, aby vznikla konzistence drobenky.
2
Smícháme tvarohy s pudinkovým práškem, vanilkovým cukrem a vejci. Na hlubší plech vyložený pečícím papírem rozložíme dvě třetiny drobenky, na ni rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe ovocem a nakonec posypeme zbylou drobenkou.
3
Pečeme na 180 °C asi 30 minut.
4
Poloviční množství ingrediencí vystačí do dortové formy (všech ingrediencí na těsto polovina, na náplň 1 tvaroh, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 1 pudink)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Hruškový koláč s vanilkovým medem

Hruškový koláč s vanilkovým medem

Kynutý koláč s tvarohem

Kynutý koláč s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeňka Raindlová | 4. 5. 2010 20:36

    Výborný, rychlý a jednoduchý koláč. Ideální na léto, až bude čerstné ovoce. Teď jsem ho pekla s rebarborou, neměla jsem 3 tvarohy, tak jsem to doplnila bílým jogurtem, ale bylo třeba přidat trochu cukru. Dávám za 1.

  • Irena Klasová | 28. 5. 2009 13:13

    Paní Lenko děkuji za radu, příště to zkusím s tvarohem a jogurty. Jako ovoce pro změnu zkusím meruňky, sice je už v obchodě nabízejí, ale jsou ještě tvrdé a drahé, hlavně u nás.

  • Lenka Schneiderová | 27. 5. 2009 15:37

    pokud je tužší tvaroh, lze dát 1 tvaroh 2 bílé jogurty

  • Irena Klasová | 26. 5. 2009 10:07

    Koláč jsem pekla v sobotu, jako ovoce jsem použila rebarboru a jahody. Koláč byl rychlý a velice dobrý. Akorát se mi pracovalo špatně s tvarohem, musela jsem přidat ještě jedno vajíčko, aby šla náplň dobře roztírat na těsto. Měla jsem od Želetavy a ten byl trochu tužší, jiný jsem u nás v pátek nesehnala. Příště zkusím s tvarohem od Olmy, jestli ho seženu v jiné prodejně (tam ho občas dostávají), ten bývá lepší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Ovoce Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krémová slepičí polévka

Krémová slepičí polévka

Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Maďarská variace

Maďarská variace

Pikantní okurkový salát

Pikantní okurkový salát

Cibulačka se sýrem II.

Cibulačka se sýrem II.

Koláč švestkový s drobenkou

Koláč švestkový s drobenkou

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

Bramborovo-fazolový salát

Bramborovo-fazolový salát

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

97
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
76
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
73
Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Masové kuličky v…
70
Míša řezy
Míša řezy
50
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Žďárský koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact