• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Závitky s jablečnou náplní
Napište svůj komentář k receptu

Závitky s jablečnou náplní

autor: Míša Dědková
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Závitky s jablečnou náplní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks jablka
    • 4
      ks vepřové maso tenké
    • 1
      lžíce strouhanka
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • sůl
    • 50
      g rozinky
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 4
      lžíce máslo
    • 1
      ks šalotka
    • 500
      g zelené fazolky - sterilované
    • 1
      lžíce škrobová moučka nebo běžná mouka
    • 500
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Jablka omyjeme, osušíme, rozčvrtíme, odstraníme jádřince a nahrubo nastrouháme. Jablka pak promícháme se strouhankou, citronovou štávou, trochou soli a rozinkami. Řízky omyjeme, osušíme, dotenka naklepeme, osolíme, opepříme a rozprostřeme na ně jablečnou hmotu, svineme do závitku a sepneme.
2
Pak je obalíme v mouce.
3
Rozehřejeme 2 lžíce másla a závitky na něm ze všech stran opečeme. Přilijeme 500 ml vroucí vody a necháme přikryté asi 45 minut dusit.
4
Pozn. jde i v tlakovém hrnci, pak bude doba asi 30-35 minut.
5
Škrobovou moučku rozmícháme ve lžičce vody a přidáme ke štávě. Osolíme a opepříme.
6
V hrnci přivedem k varu 1 l vody s 1 lžící soli. Fazolky omyjeme, očistíme, rozpůlíme a vaříme ve vodě asi 10 minut. Pak je slijeme studenou vodou a necháme okapat.
7
Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky, necháme zesklovatět na zbytku másla. Přidáme fazolky, prohřejeme je, osolíme a opepříme.
8
Závitky podáváme s omáčkou, fazolkami a bramborovou kaší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý koláč s jablečnou náplní

Kynutý koláč s jablečnou náplní

Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní

Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou…

Pečená kachní prsa s jablky, javorovým sirupem a jablečnou zálivkou

Pečená kachní prsa s jablky,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nikola | 17. 2. 2008 15:28

    Ackoli jsem misto veproveho pouzila hovezi a podavala s ryzi, bylo to super! Zajimava a vyborna kombinace, doporucuji vyzkouset

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hladká mouka Jablka Máslo Pepř mletý Rozinky Šalotka Škrobová moučka Strouhanka Sůl Vepřové maso Voda Zelené fazolky - sterilované
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovaná křidélka v jogurtu

Grilovaná křidélka v jogurtu

Tuňákový salát II.

Tuňákový salát II.

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Výborný dresing

Výborný dresing

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

2x křenová omáčka se smetanou

2x křenová omáčka se smetanou

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Čokoládový koláč s blumami

Čokoládový koláč s blumami

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

181
Dýňová tortila
Dýňová tortila
147
Máslové řízky
Máslové řízky
132
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
34
Fazolový guláš (nejen) s řepou - eintopf
Fazolový guláš (nejen) s…
30
Květáková polévka v chlebu
Květáková polévka v…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz „Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

„Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Závitky s jablečnou náplní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact