• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Záviny
Napište svůj komentář k receptu

Záviny

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Záviny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 2
      dl mléko
    • 10
      g droždí
    • 80
      g cukr krystal
    • 200
      g máslo nebo jiný tuk
    • 150
      g sádlo vepřové
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň maková
    • 300
      g mák mletý 300-350
    • 2
      dl voda
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      lžička skořice
    • cukr dle chuti
  • Nápň ořechová
    • 350
      g ořechy
    • 2
      dl voda
    • 1
      lžička skořice
    • cukr dle chuti
  • Do náplní lze ještě přidat
    • rozinky

Postup přípravy receptu

1
Droždí necháme v mléce vykynout a spolu s ostatními ingrediencemi vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do alobalu a přes noc necháme v lednici. Nasledujíci den rozdělíme těsto na 6 stejných dílů, tence yválíme na obdélníky, 3 natíráme ořechovou a 3 makovou náplní, stočíme do závinu. Potřeme vajíčkem a po zaschnutí potřeme ještě jednou. Propícháme vidličkou a upečeme. Po upečení ješte horké zabalíme do alobalu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Buchty, koláče, záviny se „šimlem“

Buchty, koláče, záviny se „šimlem“

Záviny s vepřovým sádlem

Záviny s vepřovým sádlem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela | 17. 3. 2011 10:17

    Těsto moc dobré, dobře se zpracovává. Náplň nemohu posoudit, protože jsem dělala s kupovanou a té tam je nějak moc... Jinak to bylo upečené za chvilku (15 minut na nižší stupeň v plynové troubě).

  • Pája S | 21. 3. 2009 19:07

    Jedním slovem exelentní.Vynikající těsto.Jeden jsem naplnila povidlím a také výtečné.Maková i ořechová náplň vařená ve vodě je chutná.Do makové příště přidám trochu kyselého džemu.Křehké těsto a náplně měkoučké a šťavnaté.Těsto se vyválí natenko a upečeno na 180°C.Na jeden plech se vejdou 3 záviny.Moc dobré doporučuji.Určitě budu opakovat.Děkuji Terezko !!

  • Tereza J. | 20. 3. 2009 21:36

    Zdenka, tú masť dávate neroztopenú, vymiesite cesto z vykysnutého kvásku a všetkých ostatných prísad, akoby ste miesili linecké cesto. V pekárni nerobím cesto, mám 35 rokov robot, ktorý mi kvalitne každé kysnuté cesto vymiesi. Ale toto cesto netreba miesiť v robote ani pekárni, normálne si dajte všetko na dosku a spracujete.

  • Amy - | 20. 3. 2009 14:05

    V pekárně se dá dělat každé těsto s kvasnicemi. Když nechci péci hned, nechám je umíchat na program DORT (bez ohřívání a kynutí), dokud nezačne ohřívat. Musí se to ohlídat, ale je to chvilka, cca 20 minut. Pak těsto pomastím a dávám do mikroténového sáčku do mísy, do lednice. Druhý den je akorát.

  • zdenka supolova | 20. 3. 2009 13:16

    Terezko,nezkoušela jste dělat těsto v pekárně?A to sádlo se dává jen povolené nebo rozpuštěné,ještě jsem s ním sladké nedělala.Děkuji

  • Pája S | 19. 3. 2009 19:00

    Už jsem si recept přilípla na lednici.O víkendu,jestli budem doma ,to vyzkouším.No 6 závinů, to něco vydrží a ještě se rozdělím.:-))

  • Tereza J. | 19. 3. 2009 18:33

    Pavlínka, kľudne urob, je to dobré :)))) Vydrží to dlho vláčne, pokiaľ to teda nezjete. Dáš do chladničky v tom alobale, a je to.

  • Pája S | 18. 3. 2009 19:37

    Terezko,to je paráda.Jsem hodně zvědavá na ty náplně co se vaří ve vodě.Že se to dává do alobalu,to je také zvláštní.Jen aby se to nezapařilo,ale možná to je ten důvod .Vyzkouším a děkuji !!!

  • Tereza J. | 18. 3. 2009 13:54

    Mirka moja, tak to ti teda nepoviem :))) Záviny sú vláčne vďaka masti, ale v alobale vydržia aj 2 týždne, povedala by som, že cesto potrebuje dôjsť v teple... skutočne neviem. Recept mám ešte od babičky, občas sme robievali klasické záviny z kysnutého cesta, občas tieto s masťou. Kupodivu aj tá náplň robená s vodou je v tomto ceste výborná. Inak robím plnku vždy s mliekom.

  • Miroslava Severová | 18. 3. 2009 13:43

    Dělám takovéto záviny, někdy dávám i tvaroh nebo povidla.Terezko, ale proč horké do alobalu ?Zůstanou pak déle vláčnější ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Cukr krystal Droždí Mák mletý Máslo Mléko Ořechy Polohrubá mouka Rozinky Sádlo Skořice Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská omáčka

Italská omáčka

Jednoduchý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Pomazánka z Nivy s ořechy

Pomazánka z Nivy s ořechy

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

Lehký těstovinový salát s cherry rajčátky

Lehký těstovinový salát s cherry…

Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Přírodní maso se žampiony - minutka

Přírodní maso se žampiony - minutka

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
22
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
17
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Moderátor Evropy 2 Cerha a Tess Lojkásková: Tajuplná svatba

Moderátor Evropy 2 Cerha a Tess Lojkásková: Tajuplná svatba

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
Zavináče
Zavináče
Zavináče se škvarky
Zavináče se škvarky
Závitek v chipsech
Závitek v chipsech
Závitky s cibulovou náplní
Závitky s cibulovou náplní
Závitky s lehkou křenovou náplní
Závitky s lehkou křenovou náplní
  • Recepty.cz
  • Záviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact