• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zavináče II.
Napište svůj komentář k receptu

Zavináče II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zavináče II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 1.lák
    • 5
      kg ryby
    • 3
      l voda
    • 0,30
      kg sůl
  • 2.lák
    • 1
      l ocet
    • 0,40
      l voda
  • 3.lák
    • 2
      l voda
    • 4
      lžíce cukr
    • mrkev
    • celer
    • petržel
    • nové koření
    • pepř celý
    • bobkový list
    • cibule
    • ocet
    • párátka

Postup přípravy receptu

1
Rybky zbavíme šupin, odřežeme hlavy a řádně opereme.
2
Uděláme lák na 5 kg rybek. 3 l vody v ní rozpustíme 0,3 kg soli. Do 3 l sklenic naskládáme okapané rybky a zalijeme lákem. Na tomto láku necháme rybky 4-5 dní. Pak ryby vyjmeme a řádně opereme ve studené vodě.
3
Pak ryby zase naskládáme do sklenic a zalijeme lákem druhým z poměrem na 1 l octu dáme 0,4 l vody a zase zalijeme. Takto necháme ryby zase 5 dnů naložené. Po této době ryby vyděláme a vytáhneme páteře.
4
Připravíme si poslední lák a to na 2 l vody, 4 lžíce cukru, nakrájenou zeleninu, několik kuliček nového koření, celého pepře a několik bobkových lístků. Povaříme asi tak 10 minut, odstavíme a přidáme na kolečka nakrájené cibule. Necháme vychladnout, přidáme ocet a to asi 1 díl láku a 1 díl octu. Lák scedíme a zeleninu vrstvíme do sklenic 1 vrstva zeleniny druhá ryb. Rybky ještě předtím plníme zeleninou, zamotáme a sepneme párátkem. Nakonec zalijeme vychlazeným lákem. Po několika dnech můžeme konzumovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavináče

Zavináče

Zavináče se škvarky

Zavináče se škvarky

Rybí zavináče

Rybí zavináče

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr Simek | 5. 5. 2009 01:50

    potrebuji od Vas akutni radu. ryby jsou nalozeny uz v prvnim laku. Dvoulitrovou sklenici jsem prikryl,ale nedbale. Jde tam vzduch. Vadi to?

  • Marsí *** | 27. 4. 2009 16:29

    Petře hlavně si dejte pozor na to, ať Vám to někdo nezblajzne, než se to uleží..:-)) Vás bych hned brala, tedy spíše ty ryby..:-)) já dnes dělám rybí karbanátky naložené, jako pečenáče.

  • Petr Simek | 25. 4. 2009 10:20

    dobry den. tak nejak uz newim co s rybama, tak jsem se rozhodnul,ze udelam lahev plnout zavinacu. Jsem kuchar amater. mam krasnou sklenici 2.1 litru. Zkusim udelat 1.5 litru laku. Vsechno vydelim pomerem. Snad to bude fungovat. Nikdy jsem pred tim nic podobneho nedelal. Mate nejakou radu,na co si mam dat pozor? Snad to bude fungovat i s australskym octem nebo ziju v Perthu. dekuji za radu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Zavináče
Chuťovky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Cukr Mrkev Nové koření Ocet Párátka Pepř celý Petržel Ryby Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mřížkový koláč s tvarohem

Mřížkový koláč s tvarohem

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Celerový salát s jablkem

Celerový salát s jablkem

Hranolky z kapra

Hranolky z kapra

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

listové těsto

listové těsto

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč…

Papoušková buchta

Papoušková buchta

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

76
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
37
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
30
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si tradiční, nealkoholický, jasmínový nebo orientální
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si…
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
AHA.cz Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Zápasíte s balením dárků? Návod, jak co nejlépe zabalit měkoně, tvrdoně i láhev!

Zápasíte s balením dárků? Návod, jak co nejlépe zabalit měkoně, tvrdoně i láhev!

Blesk pro ženy Princezny a princové z vašich oblíbených pohádek tehdy a dnes. Jak se změnili?

Princezny a princové z vašich oblíbených pohádek tehdy a dnes. Jak se změnili?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Kněz Zbigniew Czendlik (61) o vztahu s Bohem: Se »Šéfem« se hádám! Pak máme tichou domácnost

Kněz Zbigniew Czendlik (61) o vztahu s Bohem: Se »Šéfem« se hádám! Pak máme tichou domácnost

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Ideální Vánoce podle znamení zvěrokruhu: Berani touží po akci, Blíženci milují společnost a Štíři chtějí klid

Ideální Vánoce podle znamení zvěrokruhu: Berani touží po akci, Blíženci milují společnost a Štíři chtějí klid

  • Recepty.cz
  • Zavináče II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact