• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zavináče II.
Napište svůj komentář k receptu

Zavináče II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zavináče II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 1.lák
    • 5
      kg ryby
    • 3
      l voda
    • 0,30
      kg sůl
  • 2.lák
    • 1
      l ocet
    • 0,40
      l voda
  • 3.lák
    • 2
      l voda
    • 4
      lžíce cukr
    • mrkev
    • celer
    • petržel
    • nové koření
    • pepř celý
    • bobkový list
    • cibule
    • ocet
    • párátka

Postup přípravy receptu

1
Rybky zbavíme šupin, odřežeme hlavy a řádně opereme.
2
Uděláme lák na 5 kg rybek. 3 l vody v ní rozpustíme 0,3 kg soli. Do 3 l sklenic naskládáme okapané rybky a zalijeme lákem. Na tomto láku necháme rybky 4-5 dní. Pak ryby vyjmeme a řádně opereme ve studené vodě.
3
Pak ryby zase naskládáme do sklenic a zalijeme lákem druhým z poměrem na 1 l octu dáme 0,4 l vody a zase zalijeme. Takto necháme ryby zase 5 dnů naložené. Po této době ryby vyděláme a vytáhneme páteře.
4
Připravíme si poslední lák a to na 2 l vody, 4 lžíce cukru, nakrájenou zeleninu, několik kuliček nového koření, celého pepře a několik bobkových lístků. Povaříme asi tak 10 minut, odstavíme a přidáme na kolečka nakrájené cibule. Necháme vychladnout, přidáme ocet a to asi 1 díl láku a 1 díl octu. Lák scedíme a zeleninu vrstvíme do sklenic 1 vrstva zeleniny druhá ryb. Rybky ještě předtím plníme zeleninou, zamotáme a sepneme párátkem. Nakonec zalijeme vychlazeným lákem. Po několika dnech můžeme konzumovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavináče

Zavináče

Zavináče se škvarky

Zavináče se škvarky

Rybí zavináče

Rybí zavináče

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr Simek | 5. 5. 2009 01:50

    potrebuji od Vas akutni radu. ryby jsou nalozeny uz v prvnim laku. Dvoulitrovou sklenici jsem prikryl,ale nedbale. Jde tam vzduch. Vadi to?

  • Marsí *** | 27. 4. 2009 16:29

    Petře hlavně si dejte pozor na to, ať Vám to někdo nezblajzne, než se to uleží..:-)) Vás bych hned brala, tedy spíše ty ryby..:-)) já dnes dělám rybí karbanátky naložené, jako pečenáče.

  • Petr Simek | 25. 4. 2009 10:20

    dobry den. tak nejak uz newim co s rybama, tak jsem se rozhodnul,ze udelam lahev plnout zavinacu. Jsem kuchar amater. mam krasnou sklenici 2.1 litru. Zkusim udelat 1.5 litru laku. Vsechno vydelim pomerem. Snad to bude fungovat. Nikdy jsem pred tim nic podobneho nedelal. Mate nejakou radu,na co si mam dat pozor? Snad to bude fungovat i s australskym octem nebo ziju v Perthu. dekuji za radu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Zavináče
Chuťovky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Cukr Mrkev Nové koření Ocet Párátka Pepř celý Petržel Ryby Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety sypané česnekem

Špagety sypané česnekem

Tvarohové palačinky s čokoládou

Tvarohové palačinky s čokoládou

Marinované steaky

Marinované steaky

Vajíčková pomazánka od Mariky

Vajíčková pomazánka od Mariky

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Česnekové řízky na smetaně

Česnekové řízky na smetaně

Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

113
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
26
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
15
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
15
Znojemské okurky
Znojemské okurky
14
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Štěstí herce Gránského: Čeká druhého potomka!

Štěstí herce Gránského: Čeká druhého potomka!

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

  • Recepty.cz
  • Zavináče II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact