• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zavináče II.
Napište svůj komentář k receptu

Zavináče II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zavináče II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 1.lák
    • 5
      kg ryby
    • 3
      l voda
    • 0,30
      kg sůl
  • 2.lák
    • 1
      l ocet
    • 0,40
      l voda
  • 3.lák
    • 2
      l voda
    • 4
      lžíce cukr
    • mrkev
    • celer
    • petržel
    • nové koření
    • pepř celý
    • bobkový list
    • cibule
    • ocet
    • párátka

Postup přípravy receptu

1
Rybky zbavíme šupin, odřežeme hlavy a řádně opereme.
2
Uděláme lák na 5 kg rybek. 3 l vody v ní rozpustíme 0,3 kg soli. Do 3 l sklenic naskládáme okapané rybky a zalijeme lákem. Na tomto láku necháme rybky 4-5 dní. Pak ryby vyjmeme a řádně opereme ve studené vodě.
3
Pak ryby zase naskládáme do sklenic a zalijeme lákem druhým z poměrem na 1 l octu dáme 0,4 l vody a zase zalijeme. Takto necháme ryby zase 5 dnů naložené. Po této době ryby vyděláme a vytáhneme páteře.
4
Připravíme si poslední lák a to na 2 l vody, 4 lžíce cukru, nakrájenou zeleninu, několik kuliček nového koření, celého pepře a několik bobkových lístků. Povaříme asi tak 10 minut, odstavíme a přidáme na kolečka nakrájené cibule. Necháme vychladnout, přidáme ocet a to asi 1 díl láku a 1 díl octu. Lák scedíme a zeleninu vrstvíme do sklenic 1 vrstva zeleniny druhá ryb. Rybky ještě předtím plníme zeleninou, zamotáme a sepneme párátkem. Nakonec zalijeme vychlazeným lákem. Po několika dnech můžeme konzumovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavináče

Zavináče

Zavináče se škvarky

Zavináče se škvarky

Rybí zavináče

Rybí zavináče

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr Simek | 5. 5. 2009 01:50

    potrebuji od Vas akutni radu. ryby jsou nalozeny uz v prvnim laku. Dvoulitrovou sklenici jsem prikryl,ale nedbale. Jde tam vzduch. Vadi to?

  • Marsí *** | 27. 4. 2009 16:29

    Petře hlavně si dejte pozor na to, ať Vám to někdo nezblajzne, než se to uleží..:-)) Vás bych hned brala, tedy spíše ty ryby..:-)) já dnes dělám rybí karbanátky naložené, jako pečenáče.

  • Petr Simek | 25. 4. 2009 10:20

    dobry den. tak nejak uz newim co s rybama, tak jsem se rozhodnul,ze udelam lahev plnout zavinacu. Jsem kuchar amater. mam krasnou sklenici 2.1 litru. Zkusim udelat 1.5 litru laku. Vsechno vydelim pomerem. Snad to bude fungovat. Nikdy jsem pred tim nic podobneho nedelal. Mate nejakou radu,na co si mam dat pozor? Snad to bude fungovat i s australskym octem nebo ziju v Perthu. dekuji za radu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Zavináče
Chuťovky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Cukr Mrkev Nové koření Ocet Párátka Pepř celý Petržel Ryby Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Kuřecí koktejl

Kuřecí koktejl

Rybízový dort s tvarohem

Rybízový dort s tvarohem

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Rychlá směs na špagety

Rychlá směs na špagety

Jednoduchý meruňkový koláč

Jednoduchý meruňkový koláč

Masové závitky v zelí

Masové závitky v zelí

Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

Doporučujeme

30 minut
Indický špenát se sýrem halloumi

Indický špenát se sýrem halloumi

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

212
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
91
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
51
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
48
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Vepřové se smetanovo…
39
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a staňte se hvězdou kuchyně
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské…
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se okouzlit naší galerií
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
AHA.cz Stín nad novou láskou Čermáka: Drsné svědectví z okolí

Stín nad novou láskou Čermáka: Drsné svědectví z okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Survivor ve stylu: Spicy Pája ovládl hru i finále v Duplexu. Jeho outfit měl skrytý význam! Kdo mu konkuroval?

Survivor ve stylu: Spicy Pája ovládl hru i finále v Duplexu. Jeho outfit měl skrytý význam! Kdo mu konkuroval?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Zámožný elegán Ľubomír Focko (71) před soudem: Příteli Bohdalové hrozí až 8 let

Zámožný elegán Ľubomír Focko (71) před soudem: Příteli Bohdalové hrozí až 8 let

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

  • Recepty.cz
  • Zavináče II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact