• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Závin z bramborového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Závin z bramborového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Závin z bramborového těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g brambory
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      prášek do pečiva
    • 150
      g hera
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      vejce
  • maková náplň
    • mák mletý
    • moučkový cukr
    • mléko
  • Ořechová náplń
    • ořechy
    • vanilkový cukr
    • mléko
  • Tvarohová náplň
    • 250
      g tvaroh
    • 1
      vanilkový cukr
    • 1
      vejce
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva, Heru, cukr, vejce a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na 3 bochníčky a než si připravíme náplň, necháme v chladničce ztuhnout. Na pomučeném vále bochník rozválíme, naplníme náplní a svineme na závin. Dáme na vymazaný plech a potřeme vajíčkem. Pečeme v předhřáté troubě 20-30 minut při teplotě 220-250 °C. Necháme vychladnout přikryté utěrkou.
2
Plníme makovou, ořechovou a tvarohovou náplní
3
Maková: pomletý mák smícháme s vanilkovým a práškovým cukrem, spaříme horkým mlékem (já přidávám i trošku nastrouhané citronové kůry).
4
Ořechová: pomlete ořechy smícháme s vanilkovým a práškovým cukrem, spaříme horkým mlékem.
5
Tvarohová: tvarohu smícháme s vanilkovým cukrem, vajíčkem a trochou kysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slané tyčinky z bramborového těsta

Slané tyčinky z bramborového těsta

Jidáše z bramborového těsta - vláčné

Jidáše z bramborového těsta - vláčné

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kopalka | 26. 2. 2019 20:29

    Závin je po upečení moc chutný a vláčný. S těstem se mi ale hůře pracovalo, bylo až moc jemné, špatně se zavinovalo. Možná tomu pomohlo i že jsem rozpustila Heru. Dobrý nápad je dát to do formy na hřbet, jak je to na fotce, příště vyzkouším, jedna noha se mi roztrhla a rozjela po plechu. Stojí za vyzkoušení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bramborové Brambory
Pokrmy Z brambor Večeře Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hera Mák mletý Mléko Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Rajčatový salát s mozzarellou a olivami

Rajčatový salát s mozzarellou a…

Zákusek chudých

Zákusek chudých

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Špagety s brokolicí

Špagety s brokolicí

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Bramborovo vajíčková pomazánka

Bramborovo vajíčková pomazánka

Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená

Brokolice (květák) se sýrovou…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

33
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
33
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
32
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
24
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 11. 8. 2025: Kdo dnes bude zavalen úkoly a kdo by se měl zaměřit na rodinné vztahy?

Denní horoskop na pondělí 11. 8. 2025: Kdo dnes bude zavalen úkoly a kdo by se měl zaměřit na rodinné vztahy?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Další doporučené recepty:

Závin s uzeným masem
Závin s uzeným masem
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin se zelím a uzeným masem
Závin se zelím a uzeným masem
Závin z listového těsta na slano
Závin z listového těsta na slano
Závin z listového těsta s červenou řepou
Závin z listového těsta s červenou řepou
Závin z listového těsta s česnekem
Závin z listového těsta s česnekem
  • Recepty.cz
  • Závin z bramborového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact