• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zavařené fazole s párkem
Napište svůj komentář k receptu

Zavařené fazole s párkem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zavařené fazole s párkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg párky bratislavské nebo jiné pevné
    • 1
      kg fazole uvařené suché
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      kg paprika
    • 1
      kg cibule
    • 1
      kostka masox
    • 2
      ks feferonka (nemusí být)
    • 3
      dl rostlinný olej
  • Nálev
    • 2,50
      dl ocet
    • 100
      g cukr
    • 1
      nakladač

Postup přípravy receptu

1
Rajčata rozvaříme a rozmixujeme. Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli (může být i na kolečka), přidáme na nudličky nakrájenou papriku, podusíme do měkka. Potom přidáme rozmixovaná rajčata a uvařené scezené fazole.
2
Ocet s cukrem a nakladačem povaříme 5 min., potom ho přecedíme a do tohoto nálevu přidáme masox a na kolečka nakrájené párky. Necháme přejít varem. Smícháme podušenou zeleninu s párky a směs povaříme na mírném ohni 20 minut. Potom rozdělíme do sklenic, uzavřeme a 20 min. sterilujeme.
3
V zimě obsah sklenice stačí ohřát a podáváme s chlebem nebo s brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavařené fazolky nakyselo

Zavařené fazolky nakyselo

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • linda.x | 18. 10. 2012 20:00

    Milá Terezko, děkuju moc za tento recept-už roky jej sháním! Dnes jsem vyzkoušela,tak teprve uvidím, jestli je to to, co jsem hledala :-) Jen menší patálie jsem měla s nálevem-svařit ocet a cukr je opravdu nemožné, měla jsem raději použít umělé sladidlo....a jak jsem pořád míchala a míchala ten cukr v octě a s Dekem, a jak se pořád nechtěl rozpustit, málem jsem se udusila z výparů z octa a to doslova a do písmene! :-D A tak jsem přidala nějakou tu decku vody (po zcezení a vyvětrání kuchyně a obýváku) a přidala masox atd.. I tak mi to přišlo docela dost slané a málo tekuté. Nicméně, věřím, že se vše rozleží a pak budu jen chodit do komory a vytahovat skleničky :-D Ještě jednou děkuji, děkuji pěkně :-*

  • Ladia
    Ladia | 23. 10. 2010 15:23

    Fazole s párkem, jak již název napovídá nebudou bez masa 8-)

  • Tereza Jarčušková | 5. 6. 2006 07:17

    Áno, len uvaríte a scedíte. Ochucuje to masox, nakladač, ocot a cukor.

  • Jana Kutačová | 3. 6. 2006 08:40

    Ještě dotaz,Terezko.Ty fazole se vaří jen ve vodě-bez jakéhokoliv koření(bobk.list,pepř,nové koření)?

  • Tereza Jarčušková | 2. 6. 2006 12:35

    Z jednej dávky mi vychádza okolo 8-9 pohárov, obyčajne 8 a jedna malá fľaštička k tomu. Záleží to od toho, aké mäsité sú paradaky a papriky. Ak použijete namiesto paradajok pretlak, bude to samozrejme menej. Zaváram vtedy, keď sa to oplatí, teda keď sú lacné papriky a paradajky. Párky sú vždy nejaký druh lacný a fazuľa nie je problém.

  • beba | 1. 6. 2006 22:06

    Terezka,koľko porárov je z jednej dávky?

  • Tereza Jarčušková | 1. 6. 2006 12:38

    Áno, 1 kg suchej fazule. Ale ak tie pomery jednotlivých surovín presne nedodržíte, nič sa nestane. Ak máte radi niektorej suroviny viac, pridajte, tých 100 g hore dole.

  • Iva | 30. 5. 2006 12:19

    Potřebuji si ujasnit to kilo uvařené suché fazole.1 kg je tedy té sušené fazole, která se potom uvaří? Díky za odpověď

  • Tereza Jarčušková | 24. 5. 2006 14:17

    Jarka, ale ako dobre sa to v zime vyberá hotové zo špajze : ))) Marsí, manžel nebude komentovať, nie je to kyslé, chlapi to majú radi, sused si chodí občas vyžobrať fľašu. Tých 2,5 dl octa ide dokopy na cca 4,5 kg zeleniny. Prípadne vyskúšajte z polovičnej dávky, nechajte odstáť zo 2-3 týždne a ochutnajte. Môžete to urobiť aj teraz, pol kila papriky nie je taká suma, paradajky nahraďte pretlakom, na pol kila stačí jeden pretlak stredný ( nie tie maličké ) , a uvidíte.

  • Marsí | 24. 5. 2006 13:20

    p. Terezko...tenhle recept vyzkouším, doufám, že zase můj mužík nebude remcat, že je to kyselé. Mám totiž podobný recept, ale figuruje tam 1 l kečupu, není tam nakladač a je tam 2 dcl octa a 200 g cukru. Mně se to ani nezdá, ale on má řečí jak "koza bobků", že je to kyselé. Takže tohle si uložím a v sezóně zkusím.

  • Jaroslava Oumarová | 24. 5. 2006 11:40

    Terezko, Vy jste nepřeberná studnice jedinečných receptů:-))))))))))) Už vidím, že jste se mi mimoděk postarala o další zábavu na prázdniny:-))))))))))

  • Pavlína Svitáková | 24. 5. 2006 10:35

    Kdysi jsme kupovali bulharské fazole s párkem.To byla moc dobrá konzerva.Ale to už je let!!!Tento recept bude asi podobný a fazole v rajčat.omáčce jsou moc fajn.A toto je ke všemu domácí konzerva a když není čas jako když ji najdem. Ukládám.Terezko díky!!

  • Tereza Jarčušková | 24. 5. 2006 10:08

    Ľubovoľný nakladač, môže byť aj Deko. Je viac druhov. Zdenka, toto nie je mäsová konzerva, je tam len párok, nemajte strach, robím to už roky, je to výborné, pretože keď sa mi nechce variť, tak vytiahnem zo špajze fľašu. A zaváram to vtedy, keď je to cenovo výhodné. Teda keď sú lacné papriky. Paradajky možno nahradiť pretlakom. Čo sa týka toho obrátenia hore nohami, všade, kde som to napísala, to tak robím. Ak obrátite fľašu hore nohami, nevnikne do fľaše vzduch, kým sa pritiahne viečko. Zároveň vidíte okamžite, či máte fľašu dobre uzavretú, pretože ak nie, okamžite vám obsah začne tiecť. Preto doporučujem obracať nad stolom alebo kuch. linkou, jednou rukou pridŕžať viečko a obracať pomaly. Už sa mi raz stalo, že viečko nedržalo a horúci lekvár som vyliala na zem. Musíte zatvárať a otáčať fľašu s horúcim obsahom.

  • Zdena z JM | 24. 5. 2006 09:08

    Moc se mi to nezdá,masové konzervy se zavařují mnohem déle než 20 min.A tady je párek,tak těch 20 minut podle mě nemůže stačit.Měla bych strach,že se to zkazí.Vy tady Terezko uvádíte hodně receptů,které se nezavařují,jen obrátí dnem vzhůru.Máte to vyzkoušené,že se to opravdu nezkazí?Já s tím mám totiž špatné zkušenosti,raději všechno zavařuji.

  • Anonym | 24. 5. 2006 08:59

    To vypadá dost dobře.Jen se chci zeptat..tím nakladačem myslíte Deko?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Dušení Vaření Zavařování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Fazole Feferonka Masox Nakladač Ocet Paprika Párky Rajčata Rostlinný olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s francouzskou zálivkou

Zeleninový salát s francouzskou…

Jarní polévka

Jarní polévka

Celerová pomazánka III.

Celerová pomazánka III.

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Výborná pizza

Výborná pizza

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Domácí nugát

Domácí nugát

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

47
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
41
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
33
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Bublanina s ostružinami
Bublanina s ostružinami

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Popová královna Taylor Swiftová: Sexy jako nikdy!

Popová královna Taylor Swiftová: Sexy jako nikdy!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

  • Recepty.cz
  • Zavařené fazole s párkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact