• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zavařené fazole s párkem
Napište svůj komentář k receptu

Zavařené fazole s párkem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zavařené fazole s párkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg párky bratislavské nebo jiné pevné
    • 1
      kg fazole uvařené suché
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      kg paprika
    • 1
      kg cibule
    • 1
      kostka masox
    • 2
      ks feferonka (nemusí být)
    • 3
      dl rostlinný olej
  • Nálev
    • 2,50
      dl ocet
    • 100
      g cukr
    • 1
      nakladač

Postup přípravy receptu

1
Rajčata rozvaříme a rozmixujeme. Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli (může být i na kolečka), přidáme na nudličky nakrájenou papriku, podusíme do měkka. Potom přidáme rozmixovaná rajčata a uvařené scezené fazole.
2
Ocet s cukrem a nakladačem povaříme 5 min., potom ho přecedíme a do tohoto nálevu přidáme masox a na kolečka nakrájené párky. Necháme přejít varem. Smícháme podušenou zeleninu s párky a směs povaříme na mírném ohni 20 minut. Potom rozdělíme do sklenic, uzavřeme a 20 min. sterilujeme.
3
V zimě obsah sklenice stačí ohřát a podáváme s chlebem nebo s brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavařené fazolky nakyselo

Zavařené fazolky nakyselo

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • linda.x | 18. 10. 2012 20:00

    Milá Terezko, děkuju moc za tento recept-už roky jej sháním! Dnes jsem vyzkoušela,tak teprve uvidím, jestli je to to, co jsem hledala :-) Jen menší patálie jsem měla s nálevem-svařit ocet a cukr je opravdu nemožné, měla jsem raději použít umělé sladidlo....a jak jsem pořád míchala a míchala ten cukr v octě a s Dekem, a jak se pořád nechtěl rozpustit, málem jsem se udusila z výparů z octa a to doslova a do písmene! :-D A tak jsem přidala nějakou tu decku vody (po zcezení a vyvětrání kuchyně a obýváku) a přidala masox atd.. I tak mi to přišlo docela dost slané a málo tekuté. Nicméně, věřím, že se vše rozleží a pak budu jen chodit do komory a vytahovat skleničky :-D Ještě jednou děkuji, děkuji pěkně :-*

  • Ladia
    Ladia | 23. 10. 2010 15:23

    Fazole s párkem, jak již název napovídá nebudou bez masa 8-)

  • Tereza Jarčušková | 5. 6. 2006 07:17

    Áno, len uvaríte a scedíte. Ochucuje to masox, nakladač, ocot a cukor.

  • Jana Kutačová | 3. 6. 2006 08:40

    Ještě dotaz,Terezko.Ty fazole se vaří jen ve vodě-bez jakéhokoliv koření(bobk.list,pepř,nové koření)?

  • Tereza Jarčušková | 2. 6. 2006 12:35

    Z jednej dávky mi vychádza okolo 8-9 pohárov, obyčajne 8 a jedna malá fľaštička k tomu. Záleží to od toho, aké mäsité sú paradaky a papriky. Ak použijete namiesto paradajok pretlak, bude to samozrejme menej. Zaváram vtedy, keď sa to oplatí, teda keď sú lacné papriky a paradajky. Párky sú vždy nejaký druh lacný a fazuľa nie je problém.

  • beba | 1. 6. 2006 22:06

    Terezka,koľko porárov je z jednej dávky?

  • Tereza Jarčušková | 1. 6. 2006 12:38

    Áno, 1 kg suchej fazule. Ale ak tie pomery jednotlivých surovín presne nedodržíte, nič sa nestane. Ak máte radi niektorej suroviny viac, pridajte, tých 100 g hore dole.

  • Iva | 30. 5. 2006 12:19

    Potřebuji si ujasnit to kilo uvařené suché fazole.1 kg je tedy té sušené fazole, která se potom uvaří? Díky za odpověď

  • Tereza Jarčušková | 24. 5. 2006 14:17

    Jarka, ale ako dobre sa to v zime vyberá hotové zo špajze : ))) Marsí, manžel nebude komentovať, nie je to kyslé, chlapi to majú radi, sused si chodí občas vyžobrať fľašu. Tých 2,5 dl octa ide dokopy na cca 4,5 kg zeleniny. Prípadne vyskúšajte z polovičnej dávky, nechajte odstáť zo 2-3 týždne a ochutnajte. Môžete to urobiť aj teraz, pol kila papriky nie je taká suma, paradajky nahraďte pretlakom, na pol kila stačí jeden pretlak stredný ( nie tie maličké ) , a uvidíte.

  • Marsí | 24. 5. 2006 13:20

    p. Terezko...tenhle recept vyzkouším, doufám, že zase můj mužík nebude remcat, že je to kyselé. Mám totiž podobný recept, ale figuruje tam 1 l kečupu, není tam nakladač a je tam 2 dcl octa a 200 g cukru. Mně se to ani nezdá, ale on má řečí jak "koza bobků", že je to kyselé. Takže tohle si uložím a v sezóně zkusím.

  • Jaroslava Oumarová | 24. 5. 2006 11:40

    Terezko, Vy jste nepřeberná studnice jedinečných receptů:-))))))))))) Už vidím, že jste se mi mimoděk postarala o další zábavu na prázdniny:-))))))))))

  • Pavlína Svitáková | 24. 5. 2006 10:35

    Kdysi jsme kupovali bulharské fazole s párkem.To byla moc dobrá konzerva.Ale to už je let!!!Tento recept bude asi podobný a fazole v rajčat.omáčce jsou moc fajn.A toto je ke všemu domácí konzerva a když není čas jako když ji najdem. Ukládám.Terezko díky!!

  • Tereza Jarčušková | 24. 5. 2006 10:08

    Ľubovoľný nakladač, môže byť aj Deko. Je viac druhov. Zdenka, toto nie je mäsová konzerva, je tam len párok, nemajte strach, robím to už roky, je to výborné, pretože keď sa mi nechce variť, tak vytiahnem zo špajze fľašu. A zaváram to vtedy, keď je to cenovo výhodné. Teda keď sú lacné papriky. Paradajky možno nahradiť pretlakom. Čo sa týka toho obrátenia hore nohami, všade, kde som to napísala, to tak robím. Ak obrátite fľašu hore nohami, nevnikne do fľaše vzduch, kým sa pritiahne viečko. Zároveň vidíte okamžite, či máte fľašu dobre uzavretú, pretože ak nie, okamžite vám obsah začne tiecť. Preto doporučujem obracať nad stolom alebo kuch. linkou, jednou rukou pridŕžať viečko a obracať pomaly. Už sa mi raz stalo, že viečko nedržalo a horúci lekvár som vyliala na zem. Musíte zatvárať a otáčať fľašu s horúcim obsahom.

  • Zdena z JM | 24. 5. 2006 09:08

    Moc se mi to nezdá,masové konzervy se zavařují mnohem déle než 20 min.A tady je párek,tak těch 20 minut podle mě nemůže stačit.Měla bych strach,že se to zkazí.Vy tady Terezko uvádíte hodně receptů,které se nezavařují,jen obrátí dnem vzhůru.Máte to vyzkoušené,že se to opravdu nezkazí?Já s tím mám totiž špatné zkušenosti,raději všechno zavařuji.

  • Anonym | 24. 5. 2006 08:59

    To vypadá dost dobře.Jen se chci zeptat..tím nakladačem myslíte Deko?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Dušení Vaření Zavařování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Fazole Feferonka Masox Nakladač Ocet Paprika Párky Rajčata Rostlinný olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková lahůdková pomazánka

Vajíčková lahůdková pomazánka

Opilé řezy

Opilé řezy

Cizrnové kari

Cizrnové kari

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou…

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Pečené fazole

Pečené fazole

Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Jogurtová krkovička zapečená s…

Zapečené kuřecí s rajčaty

Zapečené kuřecí s rajčaty

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

86
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
84
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
49
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
43
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
38
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Dancingerová pár měsíců po rozchodu: Růže, k lásce schůdeček…

Dancingerová pár měsíců po rozchodu: Růže, k lásce schůdeček…

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

  • Recepty.cz
  • Zavařené fazole s párkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact