• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zavařené fazole s párkem
Napište svůj komentář k receptu

Zavařené fazole s párkem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zavařené fazole s párkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg párky bratislavské nebo jiné pevné
    • 1
      kg fazole uvařené suché
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      kg paprika
    • 1
      kg cibule
    • 1
      kostka masox
    • 2
      ks feferonka (nemusí být)
    • 3
      dl rostlinný olej
  • Nálev
    • 2,50
      dl ocet
    • 100
      g cukr
    • 1
      nakladač

Postup přípravy receptu

1
Rajčata rozvaříme a rozmixujeme. Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli (může být i na kolečka), přidáme na nudličky nakrájenou papriku, podusíme do měkka. Potom přidáme rozmixovaná rajčata a uvařené scezené fazole.
2
Ocet s cukrem a nakladačem povaříme 5 min., potom ho přecedíme a do tohoto nálevu přidáme masox a na kolečka nakrájené párky. Necháme přejít varem. Smícháme podušenou zeleninu s párky a směs povaříme na mírném ohni 20 minut. Potom rozdělíme do sklenic, uzavřeme a 20 min. sterilujeme.
3
V zimě obsah sklenice stačí ohřát a podáváme s chlebem nebo s brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavařené fazolky nakyselo

Zavařené fazolky nakyselo

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • linda.x | 18. 10. 2012 20:00

    Milá Terezko, děkuju moc za tento recept-už roky jej sháním! Dnes jsem vyzkoušela,tak teprve uvidím, jestli je to to, co jsem hledala :-) Jen menší patálie jsem měla s nálevem-svařit ocet a cukr je opravdu nemožné, měla jsem raději použít umělé sladidlo....a jak jsem pořád míchala a míchala ten cukr v octě a s Dekem, a jak se pořád nechtěl rozpustit, málem jsem se udusila z výparů z octa a to doslova a do písmene! :-D A tak jsem přidala nějakou tu decku vody (po zcezení a vyvětrání kuchyně a obýváku) a přidala masox atd.. I tak mi to přišlo docela dost slané a málo tekuté. Nicméně, věřím, že se vše rozleží a pak budu jen chodit do komory a vytahovat skleničky :-D Ještě jednou děkuji, děkuji pěkně :-*

  • Ladia
    Ladia | 23. 10. 2010 15:23

    Fazole s párkem, jak již název napovídá nebudou bez masa 8-)

  • Tereza Jarčušková | 5. 6. 2006 07:17

    Áno, len uvaríte a scedíte. Ochucuje to masox, nakladač, ocot a cukor.

  • Jana Kutačová | 3. 6. 2006 08:40

    Ještě dotaz,Terezko.Ty fazole se vaří jen ve vodě-bez jakéhokoliv koření(bobk.list,pepř,nové koření)?

  • Tereza Jarčušková | 2. 6. 2006 12:35

    Z jednej dávky mi vychádza okolo 8-9 pohárov, obyčajne 8 a jedna malá fľaštička k tomu. Záleží to od toho, aké mäsité sú paradaky a papriky. Ak použijete namiesto paradajok pretlak, bude to samozrejme menej. Zaváram vtedy, keď sa to oplatí, teda keď sú lacné papriky a paradajky. Párky sú vždy nejaký druh lacný a fazuľa nie je problém.

  • beba | 1. 6. 2006 22:06

    Terezka,koľko porárov je z jednej dávky?

  • Tereza Jarčušková | 1. 6. 2006 12:38

    Áno, 1 kg suchej fazule. Ale ak tie pomery jednotlivých surovín presne nedodržíte, nič sa nestane. Ak máte radi niektorej suroviny viac, pridajte, tých 100 g hore dole.

  • Iva | 30. 5. 2006 12:19

    Potřebuji si ujasnit to kilo uvařené suché fazole.1 kg je tedy té sušené fazole, která se potom uvaří? Díky za odpověď

  • Tereza Jarčušková | 24. 5. 2006 14:17

    Jarka, ale ako dobre sa to v zime vyberá hotové zo špajze : ))) Marsí, manžel nebude komentovať, nie je to kyslé, chlapi to majú radi, sused si chodí občas vyžobrať fľašu. Tých 2,5 dl octa ide dokopy na cca 4,5 kg zeleniny. Prípadne vyskúšajte z polovičnej dávky, nechajte odstáť zo 2-3 týždne a ochutnajte. Môžete to urobiť aj teraz, pol kila papriky nie je taká suma, paradajky nahraďte pretlakom, na pol kila stačí jeden pretlak stredný ( nie tie maličké ) , a uvidíte.

  • Marsí | 24. 5. 2006 13:20

    p. Terezko...tenhle recept vyzkouším, doufám, že zase můj mužík nebude remcat, že je to kyselé. Mám totiž podobný recept, ale figuruje tam 1 l kečupu, není tam nakladač a je tam 2 dcl octa a 200 g cukru. Mně se to ani nezdá, ale on má řečí jak "koza bobků", že je to kyselé. Takže tohle si uložím a v sezóně zkusím.

  • Jaroslava Oumarová | 24. 5. 2006 11:40

    Terezko, Vy jste nepřeberná studnice jedinečných receptů:-))))))))))) Už vidím, že jste se mi mimoděk postarala o další zábavu na prázdniny:-))))))))))

  • Pavlína Svitáková | 24. 5. 2006 10:35

    Kdysi jsme kupovali bulharské fazole s párkem.To byla moc dobrá konzerva.Ale to už je let!!!Tento recept bude asi podobný a fazole v rajčat.omáčce jsou moc fajn.A toto je ke všemu domácí konzerva a když není čas jako když ji najdem. Ukládám.Terezko díky!!

  • Tereza Jarčušková | 24. 5. 2006 10:08

    Ľubovoľný nakladač, môže byť aj Deko. Je viac druhov. Zdenka, toto nie je mäsová konzerva, je tam len párok, nemajte strach, robím to už roky, je to výborné, pretože keď sa mi nechce variť, tak vytiahnem zo špajze fľašu. A zaváram to vtedy, keď je to cenovo výhodné. Teda keď sú lacné papriky. Paradajky možno nahradiť pretlakom. Čo sa týka toho obrátenia hore nohami, všade, kde som to napísala, to tak robím. Ak obrátite fľašu hore nohami, nevnikne do fľaše vzduch, kým sa pritiahne viečko. Zároveň vidíte okamžite, či máte fľašu dobre uzavretú, pretože ak nie, okamžite vám obsah začne tiecť. Preto doporučujem obracať nad stolom alebo kuch. linkou, jednou rukou pridŕžať viečko a obracať pomaly. Už sa mi raz stalo, že viečko nedržalo a horúci lekvár som vyliala na zem. Musíte zatvárať a otáčať fľašu s horúcim obsahom.

  • Zdena z JM | 24. 5. 2006 09:08

    Moc se mi to nezdá,masové konzervy se zavařují mnohem déle než 20 min.A tady je párek,tak těch 20 minut podle mě nemůže stačit.Měla bych strach,že se to zkazí.Vy tady Terezko uvádíte hodně receptů,které se nezavařují,jen obrátí dnem vzhůru.Máte to vyzkoušené,že se to opravdu nezkazí?Já s tím mám totiž špatné zkušenosti,raději všechno zavařuji.

  • Anonym | 24. 5. 2006 08:59

    To vypadá dost dobře.Jen se chci zeptat..tím nakladačem myslíte Deko?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Dušení Vaření Zavařování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Fazole Feferonka Masox Nakladač Ocet Paprika Párky Rajčata Rostlinný olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový koláč

Brokolicový koláč

Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

Škvarková pomazánka podle řezníka…

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Mleté maso s houbami

Mleté maso s houbami

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Podzimní salát Coleslaw

Podzimní salát Coleslaw

Doporučujeme

60 minut
Cuketové cannelloni s ricottou

Cuketové cannelloni s ricottou

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

19
Levné a chutné cibulové brambory
Levné a chutné cibulové…
19
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
17
Pikantní pečené kuře na rajčatech
Pikantní pečené kuře na…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
AHA.cz Anička by slavila 30: Slováček odhalil děsivou pravdu o Dádě

Anička by slavila 30: Slováček odhalil děsivou pravdu o Dádě

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Diety postavené na hlavu? Batolecí, osmihodinová či tamponová!

Diety postavené na hlavu? Batolecí, osmihodinová či tamponová!

Ženy.cz Bez kávy ani ránu! Jaké jsou skryté hrozby závislosti na kofeinu?

Bez kávy ani ránu! Jaké jsou skryté hrozby závislosti na kofeinu?

Blesk.cz Zdrcená Marta Kubišová (82): Nemůže pohřbít bratra! „Je to opravdu zvěrstvo,“ hlesla

Zdrcená Marta Kubišová (82): Nemůže pohřbít bratra! „Je to opravdu zvěrstvo,“ hlesla

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která přehlížejí nevěru: Najdete se?

4 znamení zvěrokruhu, která přehlížejí nevěru: Najdete se?

  • Recepty.cz
  • Zavařené fazole s párkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact