• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Napište svůj komentář k receptu

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 82
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • jablka
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Pokud nevíte, co s úrodou jablek, a máte rádi jablečný závin, tohle je recept pro vás. Pak jen kdykoli uděláte své oblíbené těsto, otevřete sklenici a můžete plnit.
2
Jablka umyjte a zbavte jadřinců. Pak je nastrouhejte - pokud strouháte ručně, nemusíte loupat, protože vám slupka zůstane v ruce. Pokud máte nějaký šikovný robot, můžete (ale nemusíte) loupat. Pak z nastrouhaných jablíček vymačkejte šťávu. Podle kyselosti jablek a vaší chuti posypejte cukrem (já dávala asi 3 lžíce na 400 ml sklenici) a plňte do větších čistých a suchých sklenic. Pořádně to "uhňácejte" - neměly by tam být vzduchové bubliny.
3
Závity sklenic očistěte, zavřete a můžete zavařit. Na dno hrnce dejte čistou plátěnou utěrku, nalijte trochu vody, vložte sklenice tak, aby se nedotýkaly ani stěn hrnce ani vzájemně, přiklopte pokličkou a od chvíle, kdy se začne voda vařit, nechte 20 minut bublat.
4
Celkové množství jablek (a tím pádem sklenic) závisí jen na vás.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka

Babiččina dia sterilovaná strouhaná…

Zavařená kapie

Zavařená kapie

Kusový mix - zavařená zelenina

Kusový mix - zavařená zelenina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • poirre | 22. 10. 2015 16:39

    Zavařil jsem 15 sklenic a všechny vykvasily...:-(

  • TheKacabi
    TheKacabi | 11. 9. 2014 14:05

    já jsem je tedy neloupala, jen umyla, nakrájela na čtvrtky a vykrojila jádřinec... ale když jsem je strouhala (ručně) tak mi slupka zůstala v ruce... - takže ve sklenici žádné slupky nebyly. Když jsem zkoušela použít na strouhání robot, slupky se mi zasekávaly a ucpával se... V tomto případě bych je raději oloupala... Nemám ale vyzkoušené je zavařovat se slupkou...

  • gwiwenet | 11. 9. 2014 09:29

    Mohu zavařit jablka i se slupkou??? nebo musím loupat?? děkuji

  • penzionalenka
    penzionalenka | 25. 8. 2014 14:35

    Můžu potvrdit, do štrůdlu vynikající a cukr je lepší přidat při vaření. :-P

  • recepty73
    recepty73 | 24. 8. 2014 19:13

    ...také jsem dělával s cukrem, pak jsem přestal, protože všechno, kam se jablka dávají se stejně ještě sladí ...důležitá je vždy kvalita ovoce, čistota sklenic a víček, dobře vymačkaná šťáva a nikdy ne zcela naplněné sklenice ...občas nějaká "bouchla",ale žádné větší ztráty to nebyly ;-)

  • foltpa | 24. 8. 2014 15:53

    Dekuji za radu letos to zkusim bez cukru a poradne vymackam.Snad to vyjde. :-)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 24. 8. 2014 12:40

    dobrý den, ještě se mi to nestalo (asi jsme to vždycky brzo snědli - a jestli je to tím cukrem, tak já ho tam moc nedávám), ale dočetla jsem se, že když se to steriluje déle, tak by se tomu taky mělo zamezit. Nemám to ale vyzkoušené. Většina druhů kvašení je aerobní proces - tedy zpracovává se kyslík (wikipedie) - tedy bych to opravdu pořádně upěchovala, aby tam ty bublinky vzduchu nebyly. Taky když se to třeba špatně zasterelizuje, tak tam vniká vzduch, který to může kazit. Zkuste tedy ještě po sterilování obrátit láhev na víčko a nechat tak vychladnout. Poklepáním na víčko pak zjistíte, jestli se "chytlo" (pokud je zvuk takový dutější, zkuste to sterilovat znovu). Prababička mě (i mamku) taky učila, že se ta nastrouhaná/nakrouhaná jablíčka mají ještě vymačkat, ptž jablečný mošt se rád kazí. Jaký to ale má vliv na tenhle recept, to si nejsem jistá. Já je vymačkám a mošt pak čerstvý ještě vypiju. Tak snad vám to nějak pomůže.

  • Laďka | 24. 8. 2014 10:34

    To ten cukr, taky se mi to stalo a od té doby pouze bez cukru!

  • foltpa | 24. 8. 2014 10:11

    Dobry den zkousela jsem podobnym zpusobem a vsechny sklenice mi vykvasily.Muzete mi poradit v cem byl problem?Predem dekuji za odpoved. O:-)

  • Věrka | 24. 8. 2014 09:13

    Také zavařuji bez cukru, je to lepší a ještě jednu změnu jsem začala dělat, že jablíčka nestrouhám na nudličky, ale krouhám na lupínky. :-)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 24. 8. 2014 01:07

    aha... to je možné - zkoušela jsem to hledat pod různými názvy, a nic - a podle ingrediencí mi to našlo přes 400 receptů...

  • Zdena | 23. 8. 2014 21:40

    Zavařujeme úplně bez cukru, jde to také. Váš recept tu již je pod názvem jablíčka na zimu. V podstatě totožný.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jablka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Italská pizza

Italská pizza

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Chilli Con Carne - mexická specialita

Chilli Con Carne - mexická specialita

Kořeněné chipsy z hlívy

Kořeněné chipsy z hlívy

Bramborový guláš s baby karotkou

Bramborový guláš s baby karotkou

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Sýrová pomazánka s vejci

Sýrová pomazánka s vejci

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky…

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

90
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
81
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
52
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
52
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
42
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Další doporučené recepty:

Zauzený marinovaný losos s cizrnou
Zauzený marinovaný losos s cizrnou
Zavařená červená paprika
Zavařená červená paprika
Zavařená kapie
Zavařená kapie
Zavařené fazolky nakyselo
Zavařené fazolky nakyselo
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Zavařenina z růží
Zavařenina z růží
  • Recepty.cz
  • Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact