• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Napište svůj komentář k receptu

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 221
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • jablka
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Pokud nevíte, co s úrodou jablek, a máte rádi jablečný závin, tohle je recept pro vás. Pak jen kdykoli uděláte své oblíbené těsto, otevřete sklenici a můžete plnit.
2
Jablka umyjte a zbavte jadřinců. Pak je nastrouhejte - pokud strouháte ručně, nemusíte loupat, protože vám slupka zůstane v ruce. Pokud máte nějaký šikovný robot, můžete (ale nemusíte) loupat. Pak z nastrouhaných jablíček vymačkejte šťávu. Podle kyselosti jablek a vaší chuti posypejte cukrem (já dávala asi 3 lžíce na 400 ml sklenici) a plňte do větších čistých a suchých sklenic. Pořádně to "uhňácejte" - neměly by tam být vzduchové bubliny.
3
Závity sklenic očistěte, zavřete a můžete zavařit. Na dno hrnce dejte čistou plátěnou utěrku, nalijte trochu vody, vložte sklenice tak, aby se nedotýkaly ani stěn hrnce ani vzájemně, přiklopte pokličkou a od chvíle, kdy se začne voda vařit, nechte 20 minut bublat.
4
Celkové množství jablek (a tím pádem sklenic) závisí jen na vás.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka

Babiččina dia sterilovaná strouhaná…

Zavařená kapie

Zavařená kapie

Kusový mix - zavařená zelenina

Kusový mix - zavařená zelenina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • poirre | 22. 10. 2015 16:39

    Zavařil jsem 15 sklenic a všechny vykvasily...:-(

  • TheKacabi
    TheKacabi | 11. 9. 2014 14:05

    já jsem je tedy neloupala, jen umyla, nakrájela na čtvrtky a vykrojila jádřinec... ale když jsem je strouhala (ručně) tak mi slupka zůstala v ruce... - takže ve sklenici žádné slupky nebyly. Když jsem zkoušela použít na strouhání robot, slupky se mi zasekávaly a ucpával se... V tomto případě bych je raději oloupala... Nemám ale vyzkoušené je zavařovat se slupkou...

  • gwiwenet | 11. 9. 2014 09:29

    Mohu zavařit jablka i se slupkou??? nebo musím loupat?? děkuji

  • penzionalenka
    penzionalenka | 25. 8. 2014 14:35

    Můžu potvrdit, do štrůdlu vynikající a cukr je lepší přidat při vaření. :-P

  • recepty73
    recepty73 | 24. 8. 2014 19:13

    ...také jsem dělával s cukrem, pak jsem přestal, protože všechno, kam se jablka dávají se stejně ještě sladí ...důležitá je vždy kvalita ovoce, čistota sklenic a víček, dobře vymačkaná šťáva a nikdy ne zcela naplněné sklenice ...občas nějaká "bouchla",ale žádné větší ztráty to nebyly ;-)

  • foltpa | 24. 8. 2014 15:53

    Dekuji za radu letos to zkusim bez cukru a poradne vymackam.Snad to vyjde. :-)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 24. 8. 2014 12:40

    dobrý den, ještě se mi to nestalo (asi jsme to vždycky brzo snědli - a jestli je to tím cukrem, tak já ho tam moc nedávám), ale dočetla jsem se, že když se to steriluje déle, tak by se tomu taky mělo zamezit. Nemám to ale vyzkoušené. Většina druhů kvašení je aerobní proces - tedy zpracovává se kyslík (wikipedie) - tedy bych to opravdu pořádně upěchovala, aby tam ty bublinky vzduchu nebyly. Taky když se to třeba špatně zasterelizuje, tak tam vniká vzduch, který to může kazit. Zkuste tedy ještě po sterilování obrátit láhev na víčko a nechat tak vychladnout. Poklepáním na víčko pak zjistíte, jestli se "chytlo" (pokud je zvuk takový dutější, zkuste to sterilovat znovu). Prababička mě (i mamku) taky učila, že se ta nastrouhaná/nakrouhaná jablíčka mají ještě vymačkat, ptž jablečný mošt se rád kazí. Jaký to ale má vliv na tenhle recept, to si nejsem jistá. Já je vymačkám a mošt pak čerstvý ještě vypiju. Tak snad vám to nějak pomůže.

  • Laďka | 24. 8. 2014 10:34

    To ten cukr, taky se mi to stalo a od té doby pouze bez cukru!

  • foltpa | 24. 8. 2014 10:11

    Dobry den zkousela jsem podobnym zpusobem a vsechny sklenice mi vykvasily.Muzete mi poradit v cem byl problem?Predem dekuji za odpoved. O:-)

  • Věrka | 24. 8. 2014 09:13

    Také zavařuji bez cukru, je to lepší a ještě jednu změnu jsem začala dělat, že jablíčka nestrouhám na nudličky, ale krouhám na lupínky. :-)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 24. 8. 2014 01:07

    aha... to je možné - zkoušela jsem to hledat pod různými názvy, a nic - a podle ingrediencí mi to našlo přes 400 receptů...

  • Zdena | 23. 8. 2014 21:40

    Zavařujeme úplně bez cukru, jde to také. Váš recept tu již je pod názvem jablíčka na zimu. V podstatě totožný.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jablka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Bábovka z vaječného koňaku

Bábovka z vaječného koňaku

Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkový koláč se švestkami a…

Buřtový salát

Buřtový salát

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Pórková polévka se slaninou I.

Pórková polévka se slaninou I.

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

33
Těstoviny na curry s masem a cuketou
Těstoviny na curry s…
31
Grilované kuřecí s ananasem a chilli
Grilované kuřecí s…
25
Bramboráčky s houbami na smetaně
Bramboráčky s houbami na…
21
Tradiční bramborový salát
Tradiční bramborový salát
17
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
AHA.cz Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

Další doporučené recepty:

Zauzený marinovaný losos s cizrnou
Zauzený marinovaný losos s cizrnou
Zavařená červená paprika
Zavařená červená paprika
Zavařená kapie
Zavařená kapie
Zavařené fazolky nakyselo
Zavařené fazolky nakyselo
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Zavařenina z růží
Zavařenina z růží
  • Recepty.cz
  • Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact