• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapékaný lilek s rýží
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaný lilek s rýží

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaný lilek s rýží
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      ks lilek
    • 50
      g rýže
    • 100
      g kuřecí maso
    • 30
      g eidam sýr
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Lilek rozpůlíme, vydlabeme a naplníme směsí uvařené rýže, nakrájené cibule a upečeného kuřecího masa. V troubě zapečeme a před koncem ještě posypeme strouhaným sýrem. Pro změnu mužeme taky přidat houby.
2
Velmi chutná a zdravá večeře.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Hrách zapékaný se zelím

Hrách zapékaný se zelím

Plněný zapékaný květák

Plněný zapékaný květák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristýna Novotná | 6. 5. 2009 22:18

    Letos poprvé pěstuji lilky a vůbec nevím, jak je to s tím vypocením. Dočetla jsem se, že to se dělá jen s přezrálými lilky. V některých receptech se lilek nechá vypotit, někde se o tom nezmiňují. Poradíte někdo, zda radši vždy vypotit, nebo záleží na receptu? Děkuji moc :)

  • Táňa K. | 22. 1. 2009 10:37

    Také dělám zapečený lilek na různé způsoby velmi často a slupku neodstraňuji a nakrájenou dužinu přidávám před tepelnou úpravou do náplně. Plněný lilek patří k našim oblíbeným jídlům a vřele ho doporučuji k vyzkoušení.

  • Mila Foglova | 22. 1. 2009 04:30

    delam to jako Terezka, davam duzinu syrovou do naplne a vzdycky se krasne vsechno upece, on lilek moc nepotrebuje a je to velka mnamka :)

  • Jitka Kunická | 21. 1. 2009 20:03

    Terezko :o) taky dobrý! Já si jen nebyla jistá zda by se dužina stačila dobře upéct když jsou vlastně všechny suroviny uvařené-upečené. Určitě to zkusím!!

  • Tereza J. | 21. 1. 2009 19:07

    Jitka, úplne jednoduché : plním baklažány a vydlabanú dužinu jednoducho nadrobno narežem a vmiešam do plnky. Tak nevyjde nič nazmar.

  • Jitka Kunická | 21. 1. 2009 12:40

    ja bych lilek nejdříve upekla v troubě (vcelku - propíchat vidličkou) cca 30 min. a poté vydlabala dužinu, ochutila a zamíchala do směsi rýže s masem a zapekla klidně ve skleněné nádobě. Té dužiny by bylo opravdu škoda :o)

  • Ivana Císařová | 21. 1. 2009 10:25

    Já upravuju lilek i se slupkou a nikdy nebyl problém s konzumací. Slupka je po tepelné úpravě měkká a poživatelná.

  • Danka Snášelová | 21. 1. 2009 08:05

    Šupku z lilku neodstraníme? A co uděláme s vydlabaným lilkem - s jeho dužinou?

  • Sylva Karešová | 21. 1. 2009 02:31

    Zní to dobře, ale ještě jsem se nějak nikdy nedostala k ochutnání lilku :-o Ale tohle vypadá fakt docela lákavě..

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Eidam sýr Kuřecí maso Lilek Pepř mletý Rýže Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská zelňačka s houbami

Valašská zelňačka s houbami

Černý kuba

Černý kuba

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Klasické palačinky

Klasické palačinky

Králík v zelenině s hořčicí

Králík v zelenině s hořčicí

Chlebová pečeně

Chlebová pečeně

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Hruškové muffiny

Hruškové muffiny

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

116
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
81
Chilaquiles s mletým hovězím
Chilaquiles s mletým…
69
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Rybí karbanátky s…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Eliška Bučková hvězdou Pyšné princezny: Velký návrat k muzikálu!

Eliška Bučková hvězdou Pyšné princezny: Velký návrat k muzikálu!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

  • Recepty.cz
  • Zapékaný lilek s rýží
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact